Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Google je i vaš doktor? Evo kako ispravno koristiti internet kad želite saznati dijagnozu

Google je i vaš doktor? Evo kako ispravno koristiti internet kad želite saznati dijagnozu

Internet uvelike pridonosi kvaliteti života, no u bespućima online stranica često leže neprovjerene informacije. Zato, kad je riječ o zdravlju, važno je znati kako ne upasti u zamku i prepoznati prednosti koje pruža web

VIDEO

Ankete sugeriraju da čak oko 90% pacijenata gugla svoje simptome prije nego što uopće razgovara s liječnikom. Štoviše, mnogi stanu na tome. Prema spoznajama s interneta postave sami sebi dijagnozu i odrede terapiju, što je, naravno, rijetko kada dobra ideja. "Google dijagnoza" neće napraviti previše štete ako je riječ o bezazlenoj virozi ili glavobolji, ali u ozbiljnijim situacijama određivanje liječenja na temelju napisa s weba može vas odvesti u potpuno pogrešnom smjeru.

Kako ispravno pristupiti zdravstvenom problemu?  

Da biste sa sigurnošću imali uvid u cijelu kliničku sliku, važno je obratiti se liječniku. Čak i nakon što ne možete odoljeti pa prvo izguglate svoju dijagnozu na internetu, a što svakako, prema riječima stručnjaka, treba izbjegavati, važno je u što kraćem roku potražiti stručni savjet. Ali i tu trebate biti oprezni - preporuka je svakako obratiti se na provjerenu adresu, ovisno o vrsti tegoba. S ciljem educiranja javnosti na ovu temu u Štimac centru dentalne medicine u Zagrebu snimili su odličnu video kampanju kojom se apostrofira ovaj sve veći problem u društvu - dijagnosticiranje bolesti preko interneta.  

-Upravo je to i cilj naše nove video kampanje “Ne guglajte - pitajte stručnjaka”. Želja nam je općenito promovirati ispravan način liječenja, a u našem slučaju, ukazati da postoji mjesto na web stranici centra putem kojeg se lako i brzo može doći do odgovora na sva pitanja kad je riječ o zubima. Potrebno je samo ispuniti kratku formu, nakon čega će naš tim telefonski ili elektronski odgovoriti na pitanje te pozvati pacijenta na besplatan pregled. Na pregledu se sve još jednom detaljno dijagnosticira i kreće u rješavanje problema sa zubima ili zubnim mesom - ističe Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent, specijalist dentalne protetike. 

Ne guglajte - pitajte doktora

Doći do pravovaljane informacije danas je prvi preduvjet za izlječenje, a u Štimac centru dentalne medicine nude upravo to - odgovore na sva pitanja koja uključuju stomatološke probleme i one vezane za bolesti čeljusti usta. Na temelju više od 20.000 zadovoljnih pacijenata sugeriraju ono s čim se slaže i medicinska struka općenito - ne guglajte bolesti na internetu nego se obratite izravno liječniku i doznajte ono što vas zanima.

Trideset godina obiteljske liječničke prakse, 15 stručnjaka dentalne medicine i sve dentalne grane na istome mjestu samo su neka od jamstava da će pacijentu sa stomatološkim tegobama ovdje omogućiti potrebnu zdravstvenu uslugu. Postavljanje dijagnoze u Štimac centru funkcionira izvrsno zahvaljujući komunikaciji liječnika s pacijentima na prvom pregledu i putem web stranice.

Usluga Pitajte doktora omogućava odgovore na sva pitanja - od onih što učiniti ako je posrijedi zubobolja do mogućnosti koje se nude ako je potrebna protetika, estetika ili kirurgija. Pitajte doktora i ugovaranje pregleda prvi su koraci na putu do izlječenja tegoba sa zubima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.