Grad Samobor dobiva moderan sustav LED rasvjete | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Grad Samobor dobiva moderan sustav LED rasvjete

Grad Samobor dobiva moderan sustav LED rasvjete
5

Samoborske ulice i prometnice već će ovog tjedna zasjati novim, učinkovitim sustavom LED javne rasvjete

„Kroz nekoliko faza zamijenit će se sve svjetiljke na samoborskom području kojih ima preko 8.000, a u prvoj fazi mijenja se 1.170 svjetiljki. Ovo ulaganje će kroz nekoliko godina donijeti znatne uštede za gradski proračun.“, ističe samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. 

Rasvjetna tijela LED tehnologije ne generiraju toplinu, otporna su na vibracije, smanjuju emisiju štetnih plinova u okoliš te smanjuju svjetlosno zagađenje. Radove na postavljanju novih rasvjetnih tijela izvode djelatnici samoborskog Komunalca.

Novi sustav javne rasvjete osim tehničke i ekonomske superiornosti omogućava značajne uštede u potrošnji električne energije. Riječ je o pametnom rješenju koje nudi centralni sustav kontrole potrošnje i nadzor rada, što konkretnije znači kako će se funkcioniranje svakog rasvjetnog tijela moći kontrolirati preko jedinstvenog sustava upravljanja.

Ovo je još jedno u nizu pametnih rješenja u koja Grad Samobor ulaže. Nedavno su postavljene solarne autobusne stanice koje omogućavaju punjenje mobitela i tableta te korištenje WI-FI mreže, a osvijetljene su LED rasvjetom.

Osim toga, među prvima Samobor je uložio u tri energetski neovisne pametne klupe koje pružaju razne informacije, mogu puniti mobitele i tablete, imaju ugrađen hotspot, a noću služe i kao gradska rasvjeta.

Tu je i punionica za električna vozila, a koristi se i GIS sustav i platforma E-ceste koji će se i dalje razvijati. 

Svima koji na internetu traže informacije o Samoboru, aktualnim turističkim i kulturnim događanjima ili mogućim smještajnim kapacitetima, posao je znatno olakšalo još jedno pametno rješenje, jedinstvena Internet stranica koja je ujedinila sve gradske ustanove na jednom mjestu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Plodine otvorene u Lepoglavi
PROMO

Plodine otvorene u Lepoglavi

Novi, moderan supermarket Plodina otvoren je u Lepoglavi. Ovo je 137. trgovina u Hrvatskoj, čime Plodine potvrđuju daljnju ekspanziju i u kontinentalnom dijelu zemlje

Sjajan primjer primjene Wienerbergerovog Tondach Planoton 10 crijepa
PROMO

Sjajan primjer primjene Wienerbergerovog Tondach Planoton 10 crijepa

Wienerberger predstavlja svoju Tondach liniju crjepova, koja nudi vrhunsku kombinaciju kvalitete, pouzdanosti i estetike
UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca
PROMO

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca

S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu - 50 godina kontinuiranih inovacija, kvalitete i izvrsnosti