Promo sadržaj

Komentari 0

Gradska ljetna događanja koja svi s nestrpljenjem čekamo

Gradska ljetna događanja koja svi s nestrpljenjem čekamo

Prvi je s programom krenuo HNK s 'Ljetnim večerima', počelo je i 'Ljeto na Štrosu', kreću besplatni razgledi grada, a bogati program i sjajni koncerti bit će i na MSU

Zagreb je opet živnuo svojim poznatim šarmom. Ulice, parkovi i šetališta ponovno su ispunjeni raznim programima uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, socijalnu distancu i odgovorno ponašanje svih sudionika.

Gradsku živahnost među prvima su vratile "Ljetne večeri HNK u Zagrebu", a tek jednu tramvajsku stanicu "niže", prema Ciboninu tornju, i "Ljeto u Tehničkom 2020." nudi bogat program.

Tamo su svakodnevni partyji s DJ-ima, kazališne i plesne večeri, performansi, pub kvizovi znanja, likovne izložbe... Sjajna zabava u prekrasnom ambijentu uz vrlo šarolik program, koji traje sve do 28. kolovoza.

Dugovječno i već Zagrepčanima prepoznatljivo je "Ljeto na Štrosu", popularni Strossmartre. Teško je pronaći ljepšu pozornicu od Strossmayerova šetališta, među klupicama i starim drvećem, obasjani mjesečinom i s pogledom na grad. Već na otvorenju je koncertom oduševio Stjepan Jimmy Stanić, a sve do 1. rujna očekuje nas bogati program uz nostalgičan ugođaj otvorenoga kina, sjajan glazbeni program, likovne radionice...

Tu su i besplatni razgledi grada u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. Oni će biti svake subote do 18. srpnja, a teme i ture su različite. "Purgerica - bez potresa, molim lepo" počinje od 19 sati okupljanjem kod kipa kralja Tomislava na istoimenom trgu. "Secret Zagreb - Frajerice" okupljaju zainteresirane na južnom dijelu parka Zrinjevac, kod bista, od 18 sati. Organiziran je klasičan razgled grada biciklom, "Bike Tours Zagreb", koji počinje u Jurišićevoj 19 u dva termina, u 10 i 16 sati. Prijave građana zaprimat će se petkom na broj mobitela: 0995967230, a kontakt je aktivan od 10:30 sati do popunjena grupe. Pješački razgledi traju 1,5 - 2 sata dok razgledavanje grada biciklima sveukupno traje 3h.

Na Jarunu se sprema Future Scope 4. srpnja uz Leu Dobričić, Petra Dundova, Mr. DJ Darija, DJ Jocka, Shipea i Matyju.

"Art Park Zagreb" traje sve do 6. rujna, a u parku Ribnjak bit će mala street art galerija i mjesto za druženje uz glazbene, filmske i sportske sadržaje. U tijeku je i manifestacija "Zagrebački vremeplov", koja se sastoji od programa "Gornji grad u prošlosti", "Vergl", "Gornjogradski ulični svirači", koji traju do 27. rujna, i "Kumice s Dolca", koji traje do 24. listopada.

"Večeri na Griču" održavaju se do 15. srpnja, uz brojne glazbene poslastice i vrhunska djela ozbiljne glazbe. Od 15. srpnja očekuje nas 54. Smotra folklora, koja će prikazati Stoljeće seljačke sloge. Kako je najavljeno, očekuje se više vokalno-instrumentalnih nastupa, s plesom samo tamo gdje će to epidemiološka situacija omogućiti.

Jedno od najboljih multimedijalnih događanja ne samo u Zagrebu nego i u regiji, već šest godina je "Ljeto u MSU". Ove godine na rasporedu je subotama do 18. srpnja, a jedinstvena pozornica donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja uz koncertne poslastice: Tamaru Obrovac uz Matiju Dedića, Mile Kekina i Edu Maajku koji će nastupiti 18. srpnja.

Uz odgovornost, sigurnost i poštivanje mjera, Zagreb ovog ljeta živi na svojim ulicama, u parkovima, na trgovima, jezerima...