Obavijesti

Promo sadržaj

Harmonikom osvaja svijet – mladi Leonardo Rojnić postao stipendist Germanije Sport

Harmonikom osvaja svijet – mladi Leonardo Rojnić postao stipendist Germanije Sport
2

„Ova stipendija će mi znatno olakšati prvu godinu studija na Sibelius Akademiji u Helsinkiju.“

Harmonika je Leonarda privukla svojom posebnošću još dok je bio dijete, a sada sa njom osvaja svijet! Bio je proglašen za harmonikaškog princa, sudjelovao je na najvećim međunarodnim susretima, gde je pobrao nagrade i simpatije publike, osvojio je Europsko i Svjetsko prvenstvo, ušao u finale Eurovizije mladih glazbenika i nastupao sa simfonijskim orkestrom HRT-a. Unatoč mladosti, njegovo ime već je nadaleko poznato širom Europe, a Germania Sport uvrstila ga je u program stipendiranja mladih talenata uoči puta na Sibelius Akademiju u Helsinkiju!

U Osnovnoj glazbenoj školi sam naučio svirati klavirsku harmoniku, a kasnije sam učio svirati i dijatonsku harmoniku sa kojom sam osvojio Europsko i Svjetsko prvenstvo. Početkom srednjoškolskog obrazovanja posvetio sam se klasičnoj glazbi i kromatskoj harmonici. Uz mnogo odricanja, vježbanja i truda, spoznao sam da su harmonika i glazba moj životni put.“, rekao je Leonardo, ne odvajajući se od svog instrumenta tijekom intervjua u pulskoj Areni, dok su mu stipendiju uručili Vedran Prhat i Kristina Džigurski iz Germanije.

Ovaj nasmijani 18-ogodišnjak iz Istre konkurirao je za jednogodišnju stipendiju Germanije kako bi uz njihovu pomoć nastavio niz svojih uspjeha.  Prošle godine je osvojio prvu nagradu na 58. HDGPP natjecanju, zlato na Manhattan International Music Competition i zlato u kategoriji ansambla na British College of Accordionists Competition 2020.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 „Prijavio sam se za stipendiju Germanije jer sam nedavno postao student Sibelius Akademije u Helsinkiju, te sam iznimno počašćen da sam dobio priliku učiti od najboljih svjetskih profesora harmonike u klasičnoj glazbi. Moje daljnje obrazovanje je nažalost veoma financijski zahtjevno – život u Finskoj, smještaj, putovanja na natjecanja te razni seminari i masterclassevi koji su nužni za moj daljnji napredak. Stipendija Germanije Sport uvelike će mi olakšati prvu godinu studija u inozemstvu. Vjerujem da svojom upornošću, trudom i ljubavlju prema glazbi mogu postići velike rezultate i uz njihovu pomoć lakše ostvariti svoj životni cilj.

Ova društveno odgovorna tvrtka u lipnju je raspisala natječaj za stipendiranje mladih talenata, koji su postigli izuzetne rezultate u bilo kojem području, a do kolovoza je stigao veliki broj prijava.

Leonardov životopis je odmah privukao pažnju, jer se radi o mladiću koji od malih nogu živi za glazbu i izuzetnom predanošću se probija na veliku scenu.

Navedene nagrade i priznanja samo su mi poticaj i potvrda da radom i kontinuiranim vježbanjem dalje usavršavam svoja znanja i talent kako bih mogao u svojim daljnjim nastupima i angažmanima promicati glazbenu kulturu u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i samu Hrvatsku u inozemstvu“, zaključio je Rojnić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.