Obavijesti

Promo sadržaj

Heineken Hrvatska objavljuje još jedno uspješno izvješće o održivosti

Heineken Hrvatska objavljuje još jedno uspješno izvješće o održivosti
2

Kompanija HEINEKEN Hrvatska objavila je godišnje Izvješće o održivosti za 2019.

Svi ključni elementi održivog poslovanja – očuvanje prirode, sigurnost na radnom mjestu, kvaliteta života u lokalnoj zajednici, promocija odgovorne konzumacije alkohola su opet uspješno unaprijeđeni, u skladu sa strategijom kompanije - Stvaramo bolji svijet.

Nakon nekoliko “zelenih” investicija, kompanija HEINEKEN Hrvatska još je jednom napravila korak naprijed u zaštiti okoliša. U pivovari u Karlovcu, za proizvodnju i grijanje koristi se i bioplin koji nastaje kao nusproizvod prilikom pročišćavanja otpadnih voda u pivovari. Prošle je godine izgrađena nova cijev koja bioplin vodi od pročistača do kotlovnice gdje se spaljuje i koristi kao toplinska energija. Rezultat ove inicijative je smanjenje potrošnje zemnog plina za grijanje i ušteda energije. Dodatno, smanjena je i emisija ugljikovog dioksida, i to za 110 tona na godišnjoj razini, što je jednako izbacivanju 50 automobila iz prometa.

2
| Foto: HEINEKEN Hrvatska

Poštujući najviše standarde sigurnosti,  kompanija posebno vodi računa o sigurnosti na radnom mjestu. Od 11 novih električnih viličara uključenih u flotu vozila, osam ima povišene kabine, osiguravajući veću preglednost i sigurnost prilikom vožnje. Električni viličari ne emitiraju ispušne plinove i proizvode manje buke, što rezultira boljim i sigurnijim radnim okruženjem za zaposlenike. Zbog korištenja električne energije, a ne goriva, smanjena je i količina otpadnih tekućina, a rad na električnom viličaru je jednostavniji i lakši.

Emisija CO2 je od 2008. godine smanjena za čak 57%, a zahvaljujući instalaciji 1,380 solarnih panela na krov “zelenog“ skladišta u 2018. godini, LED rasvjeti koja je zamijenila halogenu, kao i upotrebi bioplina za proizvodnju i grijanje, u odnosu na prošlu godinu je smanjena za dodatnih 1%.

Jedan od najvećih uspjeha postignut je u razvoju edukativnog programa “Za odgovorno odrastanje mladih”. HEINEKEN Hrvatska je 2013. započeo ovu inicijativu u suradnji s Psihološkim centrom TESA te Policijskom upravom karlovačkom. Glavni je cilj programa, namijenjenog roditeljima učenika prvih razreda srednjih škola, sprečavanje maloljetničke konzumacije alkohola te pružanje podrške u uspostavljanju dobre komunikacije između roditelja i djece. Od prošle školske godine program se provodi na nacionalnoj razini u oko 60 hrvatskih škola, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. U posljednje je 4 godine provedeno više od 200 radionica, te nekoliko istraživanja koja su pokazala osjetno veće razumijevanje roditelja o važnosti kvalitetne komunikacije s djecom.

Više od 1.4 milijuna kuna uloženo je u lokalnu zajednicu za podršku društvenim i ekološkim projektima te lokalnim događanjima.  U sklopu KA Kvart projekta, kroz koji HEINEKEN Hrvatska i Grad Karlovac poboljšavaju kvalitetu života u zajednici, odrađeno je 5.224 volonterskih sati.

Kvaliteta života podiže se i kroz internu platformu “Stay in motion” koja motivira zaposlenike da trče, hodaju ili bicikliraju te zajedno prikupljaju kilometre – skupljeno je gotovo 1.300 kilometara, što je jednako zračnoj udaljenosti od Zagreba do Londona. Uz to, 1.250 dana prošlo je bez nesreće u krugu pivovare.

Važan aspekt održivog poslovanja kompanije odnosi se i na suradnju s dobavljačima i partnerima koji uvažavaju HEINEKENOVA načela odgovornog poslovanja. Stoga su svi potpisali 'Kodeks dobavljača' kojim se osigurava suradnja temeljena na poslovanju s integritetom i pravednošću, poštivanju prava i digniteta svih ljudi, davanju prioriteta zdravlju i sigurnosti te smanjivanju negativnog utjecaja na planet.

Ova je godina bila izuzetno zahtjevna u svim segmentima života i poslovanja te je uzdrmala ravnotežu privatnog i poslovnog života. Stoga nas izvrsni rezultati održivog poslovanja u 2019. dodatno inspiriraju da nastavimo stvarati bolji svijet za naše kupce, potrošače i okoliš. Rezultati koje smo postigli na svim područjima našeg održivog poslovanja u prošloj godini i koje već niz godina kontinuirano ostvarujemo, dokaz su kvalitete naše strategije, a nadamo se da će se iz nje inspirirati i naši dionici, partneri pa i potrošači”, izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u HEINEKENU Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve