Obavijesti

Promo sadržaj

HEP raspisao natječaje za dodjelu 89 stipendija srednjoškolcima i studentima

HEP raspisao natječaje za dodjelu 89 stipendija srednjoškolcima i studentima

Natječaji otvoreni do 23. studenoga!

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola te Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će za školsku i akademsku godinu 2021./2022. dodijeliti ukupno 89 stipendija – 25 za studente i 64 za učenike završnih razreda srednjih škola.

Natječaji su otvoreni do 23. studenoga 2021. godine, a detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na poveznici: https://www.hep.hr/ljudski-potencijali/praksa-i-stipendije/natjecaji-skol-god-akad-god-2021-2022/3668 .

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP grupi u statusu pripravnika na neodređeno vrijeme nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu dvostruko dulje od vremena za koje je primao stipendiju u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Trgovini, HEP-Proizvodnji ili HEP Elektri. Isplata stipendije počinje od datuma sklapanja ugovora o stipendiranju i traje do završetka srednjoškolskog obrazovanja / studija. Planiranim stipendiranjem učenika osigurat će se stručni kadrovi na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture.

Mjesečni  neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija je 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Mjesečni  neto iznos stipendije za redovne učenike je 1.000 kuna, također uz dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0. 

Obnovljivi razvojni smjer HEP-a izvor je izazovnih radnih zadataka koji zahtijevaju timski i interdisciplinarni rad. Mogućnosti napredovanja, stalnog usavršavanja, primjene postojećih te razvoja novih znanja i vještina pružaju se jednako svim vrijednim i motiviranim radnicima. Pristupanjem nacionalnoj Povelji o raznolikosti HEP je potvrdio da raznolikost zaposlenika i jednakost uvjeta koje im se pružaju predstavlja snagu tvrtke. Cilj HEP-a je i imati privatno zadovoljne radnike posvećene obiteljskom životu i koji imaju osjećaj usklađenog privatnog i poslovnog života, a priznanje za ishođeni napredni Mamforce certifikat predstavlja priznanje za ostvarenja na tom području.

Osim stipendiranjem učenika i studenata, HEP i donacijskim programima te projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom. Od 1995. godine do danas 859 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je HEP-ovu nagradu Imam žicu za pobjednike državnih natjecanja znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike. Nastojeći osigurati što bolje uvjete informatičkog obrazovanja za učenike osnovnih škola, HEP je 2015. godine pokrenuo nacionalnu akciju Za naše male genijalce, u kojoj je do sada donirao 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.