Promo sadržaj

Komentari 0

HEP traži partnere za projekte obnovljivih izvora energije

HEP traži partnere za projekte obnovljivih izvora energije

Na internetskim stranicama HEP-a objavljen je trajni javni poziv zainteresiranim partnerima za izgradnju i prodaju projekata obnovljivih izvora energije na području Hrvatske.

Hrvatska elektroprivreda nastavlja istraživati mogućnost integracije u svoj proizvodni portfelj projekata obnovljivih izvora energije koji su završeni ili se nalaze u visokom stupnju razvoja. S tim ciljem, na internetskim stranicama HEP-a objavljen je trajni javni poziv zainteresiranim partnerima za izgradnju i prodaju projekata obnovljivih izvora energije na području Hrvatske.

Novi javni poziv je upućen pravnim ili fizičkim osobama zainteresiranim za prodaju projekata: neintegriranih (samostojećih) sunčanih elektrana u razvoju (snage uključivo i veće od 5 MW), prodaju projekata vjetroelektrana u razvoju i pogonu (prednost imaju lokacije s više od 2.500 sati rada godišnje) te prodaju projekata hidroelektrana u razvoju i pogonu (snage uključivo i veće od 1 MW). Poziv je, također, upućen i jedinicama lokalne samouprave (gradove i općine) zainteresiranim za izgradnju sunčanih elektrana, odnosno pripremu prostorno-planske dokumentacije za projekte sunčanih elektrana na površinama većim od 100.000 m2. Prednost u odabiru imat će lokacije s većim brojem sunčanih sati i boljim mikrolokacijskim uvjetima.