Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Hrvatska i Zagreb u fokusu međunarodne kongresne industrije

Hrvatska i Zagreb u fokusu međunarodne kongresne industrije

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Zagreba i ostalih partnera, prošli tjedan se održala 3. nacionalna kongresna burza MEETEX 2021, koja je od 16. do 18. ožujka ponovno spojila međunarodne kupce s ključnim dionicima hrvatske kongresne industrije

MEETEX je postao vodeće događanje ovakvog tipa u Hrvatskoj, a ovogodišnji format podrazumijeva organizaciju burze u dva dijela. U ožujku je održana virtualna B2B burza, a u drugoj polovici godine planiraju se post MEETEX studijski posjeti za najbolje ocijenjene kupce. Tako su, nakon dva izdanja koja su se 2019. i 2020. održala u Zagrebu, i ove godine, zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljene sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije. Unatoč tome što se već gotovo godinu dana sve vrste kongresa i sastanaka organiziraju u virtualnom okruženju, te je primjetno i određeno zasićenje tržišta online događanjima, MEETEX je uspio zainteresirati i animirati više od 160 sudionika odličnom organizacijom sastanaka, kao i ponudom edukativnih i promotivnih sadržaja.

Tim povodom ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac je izjavila: „S velikim zadovoljstvom podržali smo MEETEX kao događanje jedinstveno po tome što omogućava prezentaciju cjelokupne hrvatske kongresno-incentive ponude. Osobito mi je drago da je unatoč globalnoj pandemiji i njome uzrokovanoj neizvjesnosti, iskazan izniman interes za naše destinacije od strane 60 međunarodnih kupaca iz EU, ali i iz UK, Rusije, Singapura i Izraela. To pokazuje veliku snagu i otpornost kongresne industrije i budi nadu da će se, čim to okolnosti dopuste, u Hrvatsku vratiti kongresi, incentive putovanja i druga poslovna događanja, a za što najveću zaslugu imaju predstavnici hrvatske kongresne industrije. Kongresna industrija iznimno je bitna za sveukupni razvoj, ne samo hrvatskog turizma, nego i gospodarstva u cjelini s obzirom da je riječ o djelatnosti koja značajno doprinosi financijski i pozicionira destinaciju kao važno znanstveno, akademsko i gospodarsko središte. Jednako tako, riječ je o cjelogodišnjoj aktivnosti, koja se, stoga, idealno uklapa u jedan od najvažnijih ciljeva hrvatskog turizma.

O važnosti samog MEETEX-a, ali i poslovnog te kongresnog turizma za Zagreb direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld poručuje: „Kao najznačajnije B2B okupljanje predstavnika kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj, drago mi je da je MEETEX 2021. okupio rekordan broj sudionika. U nepovoljnim okolnostima u kojima se našao cijeli svijet, a posebno turistička industrija, ovakva događanja daju pozitivni impuls turističkom sektoru, a i dodatno jačaju imidž Zagreba i Hrvatske u svijetu. Posebno nas raduju planirani studijski posjeti gdje će naš grad ponovno imati priliku prezentirati svoju bogatu kongresnu i incentive ponudu. Nadamo se da će Zagreb iduće godine ponovo imati priliku uživo biti domaćin ove najznačajnije burze.

Više informacija dostupno je na: https://meetex.eu/