Hrvatska je idealno odredište za elitni automobilski turizam: Ovo je najbolji dokaz za to... | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska je idealno odredište za elitni automobilski turizam: Ovo je najbolji dokaz za to...

Hrvatska je idealno odredište za elitni  automobilski turizam: Ovo je najbolji dokaz za to...
15

Uz naše prirodne ljepote i neke od najljepših cesta u Europi, koje turisti uglavnom tek počinju otkrivati, imamo ogromne adute da postanemo top destinacija za automobilske entuzijaste

Automobilski turizam je sve jača grana globalne turističke industrije. Pod pojmom automobilskog turizma ne smatra se putovanje automobilom do odredišta na kojem će posjetitelj provesti sljedećih tjedan ili dva, već je njegova sama svrha vožnja, odnosno uživanje u vožnji i u cestama, prirodnim ljepotama i svim vrstama atrakcija u krajevima kroz koje se vozi, od gastronomije, preko opuštanja do zabave. 

Automobilski turizam posljednjih godina doživljava ogromnu ekspanziju zbog slobode kretanja i stalnog osjećaja avanture, nečega što sve ljudi traži kao kontrast na sve jednoličniju ponudu u tipičnim turističkim mjestima i velike gužve u njima. A ako uz sve to dodamo i atraktivni, zabavni automobil sve ovo postaje "grand touring" u svojem najboljem smislu. 

Hrvatska je idealna država za automobilski turizam. Uz naše prirodne ljepote i neke od najljepših cesta u Europi, koje turisti uglavnom tek počinju otkrivati, imamo ogromne adute da postanemo top destinacija za automobilske entuzijaste. Koliko su neke hrvatske ceste atraktivne posljednjih godina nam je potvrdila i automobilska industrija koja  ceste na Velebitu, Jadransku magistralu te mnoge ceste na jadranskim otocima često koristi za svoje promotivne foto i video zapise. Svako malo najveće svjetske medije obiđu fotografije nekog novog prestižnog modela BMW-a, Mercedesa, Porschea ili auta drugog proizvođača koje su snimljene u Hrvatskoj. To je potencijal koji se mora iskoristiti, a neki već vrlo intenzivno rade na tome. 

Najveći trud da privuče najzahvalnije automobilske turiste, one koji voze atraktivne superautomobile, u Hrvatskoj je do sada uložio Auto Sport Adria. Potaknuti sličnim stranim događajima koji su posjetili Hrvatsku i izazvali veliku pažnju, organizatori Auto Sport Adrie odlučili su ponuditi jedinstven koncept okupljanja vlasnika superautomobila koji će im, osim vožnje najljepšim hrvatskim cestama, ponuditi i mnogo više. Tako je prije nekoliko godina nastao jedinstven događaj koji je prošlog vikenda imao i svoje osmo izdanje, održano u Istri. 

Posebnost Auto Sport Adrie je da događaj povezuje gastronomiju, jedinstvene lokalitete, vrhunsku zabavu i poslovno umrežavanje s vožnjom atraktivnih superautomobila. Iako je vožnja bit ovakvih događaja, Auto Sport Adria nudi mnogo više. Sudionici su tako ove godine mogli doživjeti gastronomske užitke u nestvarnom ambijentu zrakoplovnog hangara na Grobniku te u idiličnim ambijentima istarskih vinarija. Za gastronomske spektakle bili su zaduženi neki od najboljih hrvatskih chefova. 

Pripremljeno je i mnogo drugih adrenalinskih sadržaja, od utrke ubrzanja na zrakoplovnoj pisti do utrke kartinzima, ali i mnogo opuštajućih aktivnosti, poput obilaska Nacionalnog parka Brijuni.

Svaki trenutak je bio ispunjen doživljajima, a posebno uzbudljivo bilo je na Partyjima koji su se održavali nakon dnevnih programa. Uz vrhunske cocktail majstore i delikatese zabave su trajale do "sitnih sati".

Još jedan detalj po kojem se Auto Sport Adria razlikuje od drugih okupljanja Superautomobila je posebna briga za sudionice. One nisu samo vozačice ili suvozačice u brzim automobilima, već je za njih detaljno osmišljen dodatni program koji uključuje razne radionice, prilike za opuštanje i poslovno povezivanje.

%3Cscript%20async%20src%3D%22%2F%2Fwww.instagram.com%2Fembed.js%22%3E%3C%2Fscript%3E

Ni u jednom izdanju Auto Sport Adrie se ne zaboravlja ni na znatiželjnike koji bi htjeli pogledati nesvakidašnje automobile ili se fotografirati uz njih. Za njih se na svakom događaju organizira nekoliko javnih izlaganja automobila koja uvijek privlače tisuće znatiželjnika. 

Da je Auto Sport Adria odabrao pravi put i da su koncept prepoznali automobilski turisti iz čitavog svijeta dokazalo je i recentno izdanje pod nazivom Istria Drive 3.0. Okupio se rekordan broj sudionika s, također rekordnim, brojem automobila. Među automobilima koji su ovoga puta krstarili hrvatskom bili su i neki rijetki i pravi "dragulji" automobilske industrije. Tako se povorci prvi puta pridružila i Rimac Nevera, najbrži električni auto na svijetu, te vrlo rijetki i posebno spektakularni KTM X-Bow GT-XR. Bili su tu i brojni primjerci marki Lamborghini, Bentley, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Jaguar, Rolls Royce i Porsche te specijalna i rijetka izdanja sportskih modela marki  Audi, Mercedes i BMW. Gdje god su se pojavili, superautomobili su, logično, privlačili ogromnu pažnju.

Uz događaje poput ovog, hrvatski automobilski turizam, bez sumnje, može ostvariti svoj puni potencijal, a Auto Sport Adria dokazuje da može biti jedan od njegovih glavnih pokretača. 

Pokrovitelji ovog unikatnog događaja bili su TAG Heuer, Optika Anda, Tifon, Big Green Egg, Motul, Croatia Airlines, Ashton Cigars, Tehnolub, Turistička zajednica Istre, Turistička zajednica Pule, Turistička zajednica Poreč i grad Pula, a sve o sljedećem eventu možete doznati na Facebooku i Instagramu Auto Sport Adrie, gdje možete i razgledati fotografije te video zapise s upravo završenog izdanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Osjetite bezbrižnost godišnjeg odmora i izbjegnite najčešće ljetne prevare koje vrebaju
PROMO

Osjetite bezbrižnost godišnjeg odmora i izbjegnite najčešće ljetne prevare koje vrebaju

Uz pomoć Aircash Mastercard kartice novac možete držati na jednome mjestu i kontrolirati troškove. Dobra stvar je i da Airchash karticu možete napuniti gotovinom na preko 100.000 prodajnih mjesta u EU

Održiva energetska rješenja za svijetlu budućnost
PROMO

Održiva energetska rješenja za svijetlu budućnost

Na tržištu obnovljive energije, relativno nova, ali brzorastuća privatna tvrtka, Minergy, brzo se istaknula svojim inovativnim pristupom i vrhunskom kvalitetom usluga
Učinite jednostavno poslovanje mogućim
PROMO

Učinite jednostavno poslovanje mogućim

Pokrenite svoj biznis brzo i jednostavno uz RBA digitalno bankarstvo za obrtnike i mala poduzeća