Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska koprodukcija filma „Dani suše“ ispraćena ovacijama u Cannesu

Hrvatska koprodukcija filma „Dani suše“ ispraćena ovacijama u Cannesu
5

U ponedjeljak je na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu održana premijera dugometražnog igranog filma „Dani suše“, redatelja Emina Alpera, čiji je koproducent hrvatska produkcijska kuća 4Film.

U prepunoj dvorani Claude Debussy publika je imala prilike pogledati četvrto ostvarenje ovog renomiranog turskog redatelja, čiji su dosadašnji filmovi premjerno prikazani na najvažnijim filmskim festivalima u Berlinu i Veneciji. Premijera filma u službenoj sekciji „Izvjestan pogled“ ispraćena je desetominutnim ovacijama. 

Na premijeri filma prisustvovala je koproducentica filma Anita Juka ispred 4Filma, pridružili su joj se i snimatelj Goran Mećava te pridružena producentica Laura Sinovčić, a na filmu su radili i snimatelj tona Krešimir Rodić te mikroman Daniel Žuvela. Crveni tepih tako je ugostio ekipu filma koju čine filmski djelatnici iz Turske, Njemačke, Francuske, Nizozemske, Grčke i Hrvatske, a ekipu su predvodili redatelj Emin Alper, producent Nadir Öperli te glumci Selahattin Paşalı, Ekin Koçi i Selin Yeninci.

Premijera filma je prošla fenomenalno. Publika nas je ispratila s velikim pljeskom, što pokazuje koliko im se film svidio. Izuzetno nam je drago što s nama bili i članovi hrvatske ekipe, jer upravo ova suradnja predstavlja prvu tursko-hrvatsku koprodukciju na jednom filmu. Hrvatska je ušla posljednja u financijsku strukturu našeg filma, a sa 4Filmom smo odmah „kliknuli“. Dijelimo iste poglede na audiovizualno stvaralaštvo, što bi film trebao biti i priču koju bi trebao pričati. Također, hrvatski filmski djelatnici ostali su prijatelji s ostatkom ekipe, stalno se čuju, tako da smatram da smo okupili jedan izvrstan tim“, izjavio je turski producent Nadir Öperli.  

Anita Juka dijeli zadovoljstvo suradnjom, ali i samim filmom te nadodaje: "Ova ambiciozna koprodukcija okupila je vrhunske filmske djelatnike iz cijele Europe. Rezultat se i vidi, a oduševljenje publike koje smo doživili jučer to i potvrđuje. Emin Alper pravi je vizionar, njegov dosadašnji rad je impresivan, no vjerujem da su „Dani suše“ njegovo najbolje ostvarenje do sada. Surađivati na ovom filmu bilo je jedinstveno iskustvo, ali i čast."

Produkciji 4Film ovo nije jedini film u Cannesu. U srijedu ih očekuje premijera filma „Vizija leptira“, redatelja Maksyma Nakonechnyeg, koji prati ukrajinsku vojnikinju Lilyju u borbi s PTSP-om. I ovaj film natječe se u sekciji „Izvjestan pogled“, a činjenica da hrvatska produkcija sudjeluje na najvećem filmskom festivalu u svijetu sa čak dva filma, bez presedana je u našim krajevima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!