Promo sadržaj

Komentari 0

Hrvatska nizala golove, a Germania donacije - pomoć stigla i za udrugu Mali Zmaj

Hrvatska nizala golove, a Germania donacije - pomoć stigla i za udrugu Mali Zmaj

Za svaki pogodak naše reprezentacije na Europskom prvenstvu, u humanitarne svrhe otišlo po 30.000 kuna

Hrvatska je postigla sedam golova na Europskom prvenstvu, a za svaki pogodak Germania je izdvojila po 30.000 kuna u humanitarne svrhe. Poslije eliminacije naše reprezentacije u osmini finala protiv Španjolske, podvučena je crta i ukupan iznos od 210.000 kuna raspoređen je na sedam adresa širom zemlje. Šesta po redu donacija uručena je udruzi Mali zmaj, koja brine o 156 obitelji, odnosno o preko 400 djece.

Mali zmaj svake godine materijalno ugroženoj djeci šalje poklone za Božić, Uskrs i rođendane, đake opskrbljuje sa svim potrebnim školskim priborom, plaća im užinu, izlete, maturalce, organizira pomoć pri učenju, ljeti čak i odlazak na more…

“Organiziramo izlete, ulaze u muzeje, na mjesečnoj bazi šaljemo hranu i odjeću, plaćamo drva za ogrjev, a odnedavno imamo i besplatno savjetovalište koje uključuje psihologa, pedagoga, logopeda, medijatora i pravnika”, ističe Tajana Radotić, administrativna tajnica udruge.

Prvih 30.000 kuna zaštitno lice kampanje Dario Šimić usmjerio je za Udrugu Hureka, a potom je pomoć stigla u Rijeku ljubavi, socijalnu samoposlugu u Osijeku, koja već deset godina pomaže ugrožene i obezbjeđuje im obroke. Germania je nastavila svoju humanu misiju u Istri, donacijom Društvu distrofičara, a onda i u Dalmaciji, centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez – Vrlika. Na red je potom još jednom došla Istra, odnosno Udruga slijepih istarske županije, a donacija od šestog gola otišla je upravo na adresu Malog zmaja.

“Hvala Germaniji na donaciji, ovu novčanu pomoć ćemo iskoristiti za kupovinu osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje na mjesečnoj bazi šaljemo svim našim korisnicima. Oko nas je sve više Ijudi kojima treba pomoć pri zadovoljavanju osnovnih egzistencijalnih potreba, pa će naša organizacija nastaviti brinuti o potrebitim, ranjivim i marginaliziranim društvenim skupinama. Poduzimanjem ovakvih mjera želimo pozitivno utjecati na kvalitetu života deprivilegiranih građana te im omogućiti najnužnije resurse potrebne za život.”, zaključila je predsjednica udruge i koordinatorica poslova – Martina Leopold.

Ukoliko i vi želite pripomoći radu udruge i na taj način omogućiti mališanima sretnije djetinjstvo, možete to učiniti uplatom na sljedeći račun: IBAN: HR5824840081105567475 (RBA).