Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 6

Hrvatska treba modernu platformu znanja i inovacija

Hrvatska treba modernu platformu znanja i inovacija

Uoči rasprave o Kurikularnoj reformi i imenovanja voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu reforme (ERS), Dalibor Greganić, direktor Profil-Klett tvrtke, osvrnuo se na par ključnih pitanja

VIDEO

Što po Vama obuhvaća nova platforma obrazovanja?

Kao što znate, nakon 20 godina uspješne tradicije izdavanja udžbenika i drugih izdanja, udžbenički dio tvrtke Profil ušao je u njemačku grupaciju Klett, jednu od vodećih europskih izdavačkih kuća edukativnih materijala. Ovim smo spajanjem na najbolji mogući način ostvarili sinergiju europskog znanja i iskustva i hrvatske predanosti te osigurali našim učiteljima i učenicima najkvalitetnije udžbenike i dodatne edukativne materijale. Profil Klett snažno je usmjeren na kontinuirano unapređenje u proizvodnji sadržaja, poštujući visoko postavljene metodičke i pedagoške standarde, što iz godine u godinu potvrđuju naši zadovoljni korisnici.

Smatramo da je nužnost u razvoju svakog pojedinca upravo moderan pristup obrazovanju. Stoga na kreiranju sadržaja u svim našim izdanjima surađuju vrhunski autori i praktičari koji nude cjelovite pristupe današnjem učenju. U tome nam je uvelike pomogao pristup novim tehnologijama i znanjima svjetske klase, što smo dobili povezivanjem s vodećim njemačkim izdavačem. U tome leži naša velika snaga, naime hrvatskim učenicima nudimo isti moderan pristup sadržajima kakav imaju i njihovi vršnjaci u zemljama Europske unije gdje je obrazovanje usklađeno s brzim globalnim promjenama tehnologije i znanosti. To bismo nazvali najboljim spojem njemačke tehnologije i preciznosti te hrvatskog znanja.

Koja je uloga nakladnika na tržištu i kako vidite trenutnu situaciju na tržištu?

Nakladnici su jedan od važnih čimbenika odgojno-obrazovnog procesa pa moraju to i opravdati. Njihova je uloga u obrazovnom procesu pružiti inovacije i nove tehnologije, kreirati najbolji sadržaj i zaključno educirati korisnike u procesu učenja i poučavanja kako bi svi korisnici obrazovnog procesa bili zadovoljni – učitelji, učenici, roditelji i nadležne institucije.

S obzirom na nadolazeći početak školske godine i učeničke potrebe vjerujemo da će nadležne institucije učiniti sve kako bi se teška situacija u knjižarskoj mreži riješila na najbolji mogući način. Budući da je Profil Klett, nakladnik školskog programa, isključivo orijentiran na rad na sadržaju i edukaciji, kao i cijela grupacija kojoj pripadamo, osigurali smo dostupnost naših materijala putem prodajnog sustava eKupi, Profil Klettove mrežne stranice, u svim poslovnicama Narodnih novina te u svim neovisnim knjižarskim lancima i specijaliziranim knjižarama diljem zemlje te želimo svim roditeljima, učenicima i učiteljima ugodno ljeto i početak školske godine.

Po čemu su vaša izdanja drugačija?

Profil Klett fokusiran je na moderno i kvalitetno obrazovanje, prilagođeno suvremenom informacijskom dobu u kojem su važne i informacije i primjena znanja u novim situacijama. Učitelji stoga imaju jednu od najvažnijih zadaća, a mi kao nakladnici tu smo da im pomognemo kroz edukacije o novim pristupima u učenju i poučavanju s pomoću najmodernijih udžbenika i nastavnih sredstava. Naš je cilj zajedno s više od 1000 naših urednika, stručnih predstavnika i suradnika, autora i recenzenata stvoriti moderni obrazovni sustav – platformu znanja, inovacija i budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve