Obavijesti

Promo sadržaj

HT pokrenuo nacionalni program digitalne edukacije starijih osoba u Hrvatskoj

HT pokrenuo nacionalni program digitalne edukacije starijih osoba u Hrvatskoj
3

Svijet definitivno nije isti kao prije godinu dana u ovo doba. No, iako su naši međusobni kontakti i druženja ograničeni na najmanju moguću mjeru, ipak se svakim danom svi borimo da ljudskost i toplina koje su nam svima toliko potrebne, budu i dalje prisutne oko nas

Posebno je to potrebno štićenicima domova za starije. Naime, upravo su se domovi za starije, zbog potrebnih mjera zaštite, među prvima zatvorili ili strogo ograničili posjete članova obitelji i volontera. Tako su druženja, koja su uvijek igrala ključnu ulogu u domovima za starije, ustupila mjesto golemom osjećaju usamljenosti i izoliranosti, što teško pada i štićenicima tih domova i njihovim obiteljima.

Svjestan ovog problema, Hrvatski Telekom je u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb pokrenuo nacionalni program digitalne edukacije starijih osoba. U prvoj fazi programa, koji je dio šireg društveno odgovornog koncepta „U dobrim rukama“, HT je donirao tablete i besplatan internet za 14 domova za starije diljem Hrvatske, a sljedeće će se godine program širiti i na još domova za starije.

U Programu sudjeluju i članovi Kluba volontera HT Grupe, koji će pripremati jednostavno razumljive edukativne video materijale uz koje će stariji osobe lako svladati korištenje različitih digitalnih alata koji će im omogućiti da budu stalno povezani sa svojim obiteljima i prijateljima. U prvoj video edukaciji štićenici 14 domova za starije u Gradu Zagrebu naučit će kako uspostaviti WhatsApp video pozive na svojim tabletima. Edukativni video materijali će se kontinuirano nadograđivati te će uskoro biti objavljeni i na službenim kanalima Hrvatskog Telekoma.

Digitalni alati su tu da nam olakšaju život. Nažalost, velik broj naših građana starije životne dobi nema dovoljno digitalnih vještina koje bi im pomogle u njihovoj svakodnevici, a posebno je to važno sada kada svi oni žele i trebaju biti povezani sa svojim najmilijima. Zbog toga program digitalne edukacije starijih sugrađana vidimo kao ispunjavanje naše misije povezivanja svih u Hrvatskoj s mogućnostima digitalizacije.“, izjavio je Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

Projekt digitalne edukacije odlično je prepoznao jednu vrlo ugroženu skupinu građana u vrijeme epidemije i zatvaranja društva – štićenice i štićenike domova za starije osobe, koji su u ovim nesretnim okolnostima gotovo pa potpuno odsječeni od svojih najbližih. Volonterski centar Zagreb prepoznaje vrijednost projekta i veselimo se njegovom pozitivnom utjecaju na kvalitetu života vaših štićenika.“ – rekla je Nina Butić Ivanković, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb.

Svi smo svjesni kako ništa ne može zamijeniti kontakte i druženja uživo, no zahvaljujući tehnologiji, u trenucima kad ne možemo biti zajedno, starijim članovima našeg društva možemo otvoriti vrata digitalnog svijeta te osjećaj samoće i izoliranosti, umanjiti i zamijeniti povezanošću i uključenošću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu