Promo sadržaj

Komentari 0

Huawei donirao 100 tableta za učenike osnovnih škola u okolici Vukovara

Huawei donirao 100 tableta za učenike osnovnih škola u okolici Vukovara

Donacija je uručena u sklopu projekta „1000 dreams“ u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i CARNET-om

Huawei Technologies je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET donirao 100 tableta u pet osnovnih škola u okolici Vukovara. Donacija je dio globalnog donacijskog projekta „1000 Dreams“, koji Huawei u Hrvatskoj provodi već treću godinu zaredom.

Donacijski projekt ”1000 Dreams” dio je aktivnosti koje je Huawei Technologies pokrenuo u Hrvatskoj na temelju potpisanih Memoranduma o razumijevanju između kompanije i Središnjeg državnog ureda Vlade RH za razvoj digitalnog društva iz 2019. godine. U sklopu projekta ”1000 Dreams” 2019. je korisnicima udruge ZAMISLI donirano 200 knjiga i slikovnica te 200 raznih edukativnih igračaka, dok je početkom ove godine za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici osigurano 320 STEM knjiga i 80 tableta.

„CARNET već niz godina kroz brojne projekte radi na digitalnoj transformaciji obrazovnog sustava i oprema hrvatske škole modernom tehnologijom. Stoga smo se vrlo rado odazvali pozivu Huaweia za sudjelovanje u projektu „1000 dreams“ pomoću kojega će učenici i nastavnici moći u nastavi iskoristiti prednosti koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija te steći nova znanja i vještine“, izjavio je Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a.

Predstavnici Huaweija su obišli osnovne škole i tablete predali ravnateljima Marku Staniću, ravnatelju OŠ Dalj, Tihomiru Hidegu, ravnatelju OŠ Blage Zadre iz Vukovara, Nataši Šego, ravnateljici OŠ Silvije Strahimir Kranjčević u Levanjskoj Varoši, Vlatki Sirovici, ravnateljici OŠ dr. Franjo Tuđman iz Šarengrada te Damiru Jukiću, ravnatelju OŠ Gorjani.

“Djeca i mladi najvažnija su društvena skupina na koju smo u Huaweiju posebno usmjereni. Smatramo da je u današnjem svijetu pristup digitalnoj tehnologiji preduvjet razvoja te nam je iznimno zadovoljstvo što kroz ovakve donacije možemo dati svoj doprinos izgradnji bolje budućnosti. Osim podizanja kvalitete nastave, nadamo se da će naši tableti pozitivno utjecati na usmjeravanje mladih prema daljnjem otkrivanju suvremenih digitalnih tehnologija i mogućnosti koje nam otvaraju”, dodao je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Projekt “1000 Dreams“ petogodišnji je program suradnje tijekom kojeg će Huawei kontinuiranim ulaganjem raditi na poboljšanju digitalnih vještina mladih u zemljama Srednje i Istočne Europe te ih poticati da pronađu strast prema znanosti i upuste se u njeno istraživanje.

O Huaweiju

Huawei je vodeći svjetski pružatelj infrastrukture i pametnih uređaja informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). S integriranim rješenjima u četiri ključne domene – telekomunikacijskim mrežama, IT-u, pametnim uređajima i uslugama u oblaku – predani smo tome da digitalno iskustvo omogućimo svakoj osobi, kućanstvu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet. Huaweijev sveobuhvatni portfelj proizvoda, rješenja i usluga konkurentan je i siguran. Kroz otvorenu suradnju s partnerima iz ekosustava, stvaramo trajnu vrijednost za naše klijente, radeći na osnaživanju ljudi, obogaćivanju svakodnevnog života i poticanju inovacija u organizacijama svih oblika i veličina. U Huaweiju su inovacije fokusirane na potrebe kupaca. Puno ulažemo u temeljna istraživanja, usredotočujući se na tehnološka otkrića koja vode svijet naprijed. Imamo više od 194.000 zaposlenih, a poslujemo u više od 170 zemalja i regija. Osnovana 1987., Huawei je privatna tvrtka u potpunom vlasništvu svojih zaposlenika. Za više informacija posjetite službenu Huawei web stranicu na www.huawei.com.