Obavijesti

Promo sadržaj

Huawei health tehnologija slavi 10 godina, pretvarajući koncepte u stvarnost

Huawei health tehnologija slavi 10 godina, pretvarajući koncepte u stvarnost
5

Sad već davne 2014. godine Huawei je debitirao na tržištu nosivih pametnih uređaja sa svojom pametnom 2 u 1 pametnom narukvicom - HUAWEI TalkBand B1

Od tada, tvrtka je razvila niz patenata i inovacija čija evolucija kulminira nedavnim lansiranjem serije HUAWEI WATCH 4, prigodno obilježavajući 10 godina u industriji pametnih nosivih uređaja. 

Tijekom godina, Huawei je napravio veliki napredak u sektorima korištenja inovativne tehnologije, jedinstvenog dizajna proizvoda, vrhunskih materijala izrade i poslovnog modela suradnje što je vidljivo kroz raznoliki portfelj nosivih uređaja prikladnih za svakog pojedinca. Ovi pametni uređaji pomažu korisnicima u njihovim svakodnevnim potrebama, nudeći praćenje sporta i monitoring zdravlja, procjene rizika od bolesti i aktivno upravljanje wellness parametrima. Nastavljajući s inovacijama u svim navedenim područjima, Huawei nosivi uređaji neprestano pomažu potrošačima u razvoju zdravog i uravnoteženog načina života. 

HUAWEI TEHNOLOGIJA REDEFINIRA INOVACIJE I RAZVOJ SPORTA I ZDRAVLJA 

Tijekom proteklog desetljeća, Huawei je želio potrošačima pružiti najbolje pametne nosive uređaje koji koriste najnovije tehnologije. Usredotočujući se na samostalno istraživanje i razvoj, brand je proizveo inovativna rješenja poput raznih senzora, algoritma i softverskih značajki. Počevši od 2016. godine, Huawei je lansirao svoju prvu vlastitu tehnologiju optičkog praćenja vitalnih znakova, HUAWEI TruSeen™ 1.0. Nakon toga, Huawei je sljedeće godine razvio vlastita senzorska rješenja, omogućujući nosivim uređajima podržavanje šest vrsta dinamičkog praćenja otkucaja srca. U 2018. godini TruSeen™ 3.0 postigao je 24-satno kontinuirano praćenje otkucaja srca, a u 2020. EKG senzor visokih performansi ugrađen je u hardverski modul TruSeen™ 4.0, postavljajući nove iskorake u medicinskim mogućnostima detekcije elektrokardiograma i kontinuiranim funkcijama praćenja kisika u krvi.  

Najnoviji TruSeen™ 5.0+ nudi poboljšanu točnost i podržava više zdravstvenih monitoringa i provjera procjene rizika. Ali Huawei tu ne staje i želi objaviti sljedeću iteraciju funkcije, TruSeen™ 5.5+ u rujnu ove godine. Huawei je proširio i druge značajke tijekom posljednjih 8 godina neprestano radeći na razvoju i inovacijama što je dovelo do uvođenja značajki kao što su TruSleep™, TruRelax™ i TruSport™ koje omogućavaju praćenje otkucaja srca, nadzor kisika u krvi i praćenje stresa, olakšavajući sveobuhvatno cjelokupno upravljanje zdravljem preko zapešća korisnika. 

Kao jedan od najvećih svjetskih inovatora patenata, HUAWEI Health registrirao je više od 800 patenata i objavio 8 ESC rezultata istraživanja prema 2020 ESC smjernicama o fibrilaciji atrija u proteklih 8 godina. HUAWEI WATCH D lansiran je globalno 2022. godine i dobio je CE certifikat, što ga čini legalnim za korištenje u 33 zemlje u Europi. Bio je to prvi nosivi uređaj u industriji koji je koristio hibridnu tehnologiju mjerenja krvnog tlaka u bilo kojem trenutku, omogućujući korisnicima precizne rezultate zavaljujući mikro pumpi za mjerenje. Hibridna tehnologija koja je zavladala industrijom u posljednje 3 godine, potaknula je Huawei na lansiranje najnovije serije pametnih satova - HUAWEI WATCH 4 koja se fokusira na vodeće značajke povezane upravljanjem zdravljem. Funkcija Health Glance serije HUAWEI WATCH 4 detektira 7 fizioloških pokazatelja i proizvodi sveobuhvatno zdravstveno izvješće o korisniku, uključujći precizno praćenje otkucaja srca, otkrivanje nepravilnosti EKG-a, PPG analizu aritmija i respiratorne provjere. Kao najopsežniji pametni satovi branda, oni iz serije HUAWEI WATCH 4 ne samo da nude napredne zdravstvene značajke, već uključuju i druge inovativne funkcionalnosti, pomičući tehnološke granice pametnih satova prema novim horizontima. 

S ciljem pružanja najboljih funkcija potrošačima, Huawei surađuje s ekološkim partnerima kako bi poboljšao rješenja za praćenje zdravlja i istražio nove mogućnosti za prevenciju kroničnih bolesti. Putem aplikacije HUAWEI Health nudi personalizirane sportske i zdravstvene preporuke koje pokrivaju različite dnevne scenarije poput praćenja spavanja, prehrane, cjelokupnog zdravlja, tjelovježbe i stresa. 

Osim toga, Huawei surađuje na istraživanjima rješenja velikih zdravstvenih izazova kao što su poremećaji spavanja, sportski oporavak, razvoj djece i nastavak razvoja sveobuhvatnih digitalnih rješenja za zdravstvenu skrb. Zajedničkim naporima i partnerstvima, Huawei je učinkovito pridonio evoluciji sektora upravljanja zdravljem, dokazujući važnost pametnih satova i pokazujući njihove prednosti u tim pitanjima.

U proteklih 10 godina Huawei je ubrzao globalni rast profesionalnog istraživanja u području nosive tehnologije sa svojih 10 istraživačkih instituta te 3 fitness i zdravstvena laboratorija diljem Kine, najavljujući planove za postavljanje vlastitih zdravstvenih laboratorija u Europi ove godine. Isporuka Huawei pametnih satova premašila je 130 milijuna jedinica diljem svijeta, a HUAWEI Health App ima više od 450 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta. Huawei pametni satovi dominiraju više od polovice kineskog tržišta u posljednje 4 uzastopne godine, zahvaljujući istraživanjima brenda o mogućnostima praćenja sporta i zdravlja. 

"Huaweijeva izvanredna postignuća moguća su samo zahvaljujući zajedničkim naporima i suradnji sa stručnjacima iz industrije te sveučilištima koja su iznijeli inovativna rješenja za naše pametne satove", rekao je g. Zhang Wei, izvršni direktor Huawei Health Team-a, predsjednik Smart Wearable and Health Product Line, Huawei Consumer Business Group, na ovogodišnjoj Huawei Developers Conference (HDC).

Tijekom proteklih 10 godina, suradnjom s više od 100 profesionalnih institucija diljem svijeta i sudjelovanjem više od 13 milijuna korisnika, Huawei postavio okvire poboljšanju prevencije bolesti i procjeni rizika putem visokokvalitetnih pametnih satova koji nude funkcije kontinuiranog praćenja fizičkog zdravlja. Aplikacija HUAWEI Research uključuje više od 200 zdravstvenih studija kao što su istraživanja o temama vezanih za zdravlje srca, svijesti o disanju u snu, dobrobiti dišnog sustava, krvožilno zdravlje, upravljanje glukozom u krvi i više. Tvrtka planira uključiti druge mogućnosti praćenja zdravlja poput praćenje zdravlja jajnika, emocionalnog zdravlja te očitavanja krvnog tlaka tijekom vježbanja.  

Huawei je proučio zdravstvene podatke baze više od 5 milijuna korisnika za zdravlje srca, 810 000 korisnika za krvožilno zdravlje, oko 800 000 njih za studije o zdravlju dišnog sustava, više od 300 milijuna korisnika za istraživanje svijesti o disanju u snu te gotovo 300 000 za istraživanje zdravlja krvnog tlaka. 

Danas, u razvoju digitalnog praćenja zdravlja, pametni satovi imaju stratešku ulogu u podržavanju aktivnog upravljanja zdravljem. Međutim, ima još puno prostora za napredak kada je u pitanju točnost , ali kako bi poboljšao preciznost otkrivanja kroničnih bolesti, Huawei je predan suradnji sa stručnim institucijama i partnerima. Strateško pozicioniranje ima za cilj poticati razvoj rješenja i inovacijskih algoritama, osiguravajući točnija očitanja i rezultate. Huawei nastoji korisnicima pružiti poboljšano iskustvo praćenja zdravlja, prednjačeći u kontinuiranom napretku nenametljivih i pametnih nosivih uređaja koji će koristiti pojedincima, obiteljima i zdravstvenoj industriji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.