Obavijesti

Promo sadržaj

I Dalmacija je imala tisuće razloga da slavi golove Hrvatske na Euru!

I Dalmacija je imala tisuće razloga da slavi golove Hrvatske na Euru!
2

Ivana Klarić Kukuz, ravnateljica Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ – Vrlika: „Hvala dragim prijateljima iz Germanije, ova financijska pomoć će nam znatno olakšati svakodnevno funkcioniranje.“

Timska igra na humanost se nastavlja – hrvatski golgeteri uz asistenciju Germanije omogućili su da tokom cijelog ljeta stižu donacije za ustanove i udruge širom zemlje. Za svaki pogodak naše repke na EURU, ova društveno odgovorna tvrtka izdvojila je po 30.000 kuna, pa je ukupno 210.000 kuna otišlo u humanitarne svrhe. Sredstva prikupljena zahvaljujući četvrtom golu, kojim je Perišić ovjerio protiv Škotske i plasman u eliminacijsku fazu EP, usmjerena su za pomoć Centru za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ – Vrlika.

Za prvih 30.000, promotor kampanje „Tisuće razloga za gol“  Dario Šimić predložio je da idu Udruzi Hureka, a potom se pomoć slila u „Rijeku ljubavi“, socijalnu samoposlugu u Osijeku, koja već deset godina pomaže ugrožene i obezbeđuje im obroke. Pula je bila treća stanica ovog humanitarnog karavana, pošto je Germania posjetila i Društvo distrofičara Istra, a dodatnu radost zbog pogodaka, osjetili su i u Dalmaciji.

Centar „Fra Ante Sekelez“ pruža osobama s intelektualnim teškoćama usluge dugotrajne i intezivne skrbi, odnosno stanovanja, prehrane, njege i brige o zdravlju, osposobljavanje za samozbrivanjanje, radne aktivnosti, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije..

Hvala dragim prijateljima iz tvrtke Germania Sport koji su mislili na nas provodeći humanitarnu kampanju „Tisuće razloga za gol“. Dobili smo vrijednu novčanu donaciju koju ćemo iskoristitiza ugradnju rampe za ukrcaj tjelesnih invalida u kombi-vozilo prilagođeno prijevozu tjelesnih invalida. Hvala još jednom od srca u ime svih korisnika i zaposlenika Centra „Fra Ante Sekelez“- Vrlika, jer će nam ova pomoć znatno olakšati svakodnevno funkcioniranje“, naglasila je Ivana Klarić Kukuz, ravnateljica Centra za rehabilitaciju, kojoj je donaciju uručio Mladen Tomić, voditelj regije Dalmacija u Germaniji Sport.

Ostala je tuga jer se Hrvatska zaustavila u osmini finala Europskog prvenstva, ponajviše iz razloga što su izabranici Zlatka Dalića i protiv Španjolske pokazali da imaju kvalitetu, srce i snagu za viši plasman. Mogla je bilanca u akciji „Tisuće razloga za gol“ biti još veća da je bilo više sreće u završnici neizvjesnog meča protiv „Furije“, ali i tri pogotka sa tog meča su bila veoma značajna za nastavak humane misije Germanije. Iz Germanije  poručuju da se priznaje i autogol Pedrija, te da je preostalo da se uruče donacije od po 30.000 kuna na još tri adrese. Zaključno sa pogocima Oršića i Pašalića iz onih uzbudljivih sedam minuta osmine finala. Oni na kraju nisu donijeli plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, ali za utjehu je ostalo barem da su povećali humanitarni fond, pa će u narednim danima značajna financijska pomoć stići na adresu još tri udruge!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline