Obavijesti

Promo sadržaj

Imate neredovitu stolicu? Ubrzajte svoju probavu!

Imate neredovitu stolicu? Ubrzajte svoju probavu!
2

Koliko često čujete da se netko žali na nadutost? Često to kažemo nakon osjećaja sitosti, ali ponekad je to posljedica zatvora ili opstipacije. Nakon što hrana koju prođe kroz probavni sustav i tijelo uzme sebi potrebne hranjive tvari, ostatak bi se redovito trebao izbaciti u obliku stolice, ali…

Što dovodi do otežanog pražnjenja crijeva?

Pražnjenje crijeva može se odvijati 2-3 puta dnevno, ili pak 2-3 puta tjedno, ovisno o osobi, godinama i prehrani, a proces same probave ovisi o mnogo faktora. Suha i tvrda stolica te izostanak redovite stolice rezultat su najčešće loše prehrane. Preveliki unos prerađene hrane, manjak unosa vlakana i tekućine dovodi do takvih nelagodnih popratnih pojava.  

Ostali mogući uzroci otežanog pražnjenja crijeva su nedostatak fizičke aktivnosti, puno sjedenja u danu, određeni lijekovi i intolerancija na neki sastojak hrane. Ni stres nije zanemariv kao ni promjena okoline i općenito stanja koja usporavaju kontrakcije mišića debelog crijeva. Odgađanje vaše potrebe za obavljanje nužde također može dovesti do zatvora.

Ubrzajte svoju probavu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi korak do normalizacije probave je izbor primjerene prehrane, odnosno povećanje unosa tekućine i integralnih žitarica, povrća i voća koji obiluju vlaknima, te fermentiranih mliječnih proizvoda, uz naglasak na redovite obroke. Također, dobro je uvijek posegnuti za suhim šljivama ili smokvama i pojačati unos tekućine.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Odličan odabir za učinkovito rješenje može biti i neki laksativ, ali pri takvom izboru treba biti oprezan zbog posljedičnog navikavanja crijeva. Takva djelotvorna tvar, a bez navikavanja je laktuloza koja doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo što se postiže uzimanjem pojedinačne porcije od 10 grama dnevno.

Sinergija laktuloze i šljive

U ljekarnama možete nabaviti sad već poznati pripravak Prunulac u tekućem obliku koji sadrži laktulozu u vrlo učinkovitoj kombinaciji s ekstraktom šljive i magnezijem. Laktuloza doprinosi ubrzanju prolasku sadržaja kroz crijevo, veže vodu te olakšava pražnjenje. Sigurna je za primjenu i kod djece i kod trudnica, a posebno je prikladna osobama s hemoroidima.

Obzirom na to da sadrži i tradicionalno učinkovit ekstrakt suhe šljive i magnezij, Prunulac je svakako jedinstven proizvod na tržištu s tri navedene aktivne komponente. Proizvod ima ugodan okus šljive, može se pomiješati s tekućinom, a po potrebi može se uzimati i dulje vrijeme jer ne izaziva navikavanje. Prikladan je za djecu već od 3 godine!

Potražite u ljekarnama

Prunulac tekući dodatak prehrani dio je Pharmoval linije dodataka prehrani i medicinskih proizvoda i može se kupiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr. Više o proizvodu potražite na službenim stranicama pharmoval.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Promjene u Upravi Addiko banke d.d.: Marko Bolanča je novi član Uprave
PROMO

Promjene u Upravi Addiko banke d.d.: Marko Bolanča je novi član Uprave

Europska središnja banka (ECB) i Hrvatska narodna banka (HNB) potvrdile su imenovanje Marka Bolanče novim članom Uprave Addiko banke d.d.

Zamijenite stare krovne prozore i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za samo 1 euro
PROMO

Zamijenite stare krovne prozore i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za samo 1 euro

Jeste li znali da zastarjeli krovni prozori mogu pridonijeti gubitku energije zbog loše izolacije, propuštanja zraka i dotrajalosti materijala?
Za Međunarodni dan svemirskih letova uskočite u EON letjelicu i poletite među zvijezde
PROMO

Za Međunarodni dan svemirskih letova uskočite u EON letjelicu i poletite među zvijezde

Na današnji dan, prije 63 godine, Jurij Aleksejevič Gagarin otputovao je u svemir, a mi vam nudimo kartu za filmska bespuća, koju nikako ne želite propustiti