Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

Imate tamne mrlje na koži i nikako ih se riješiti? Sunce vam je poslalo poruku, a mi rješenje

Imate tamne mrlje na koži i nikako ih se riješiti? Sunce vam je poslalo poruku, a mi rješenje

Bez obzira na to koliko imate godina, prekomjerno izlaganje sunčevim zrakama može biti vrlo štetno za vašu kožu. Ako ste već primijetili neke promjene na koži, donosimo vam jednostavno i učinkovito rješenje za zdrav i blistav ten

VIDEO

Ako ste se tijekom života češće izlagali suncu, vjerojatno ste na licu primijetili tamne mrlje. Ove promjene na koži, koje se inače nazivaju staračke pjege, posljedica su povećane proizvodnje melanina, pigmenta koji se nalazi u koži i određuje njezin ton. Mogu se pojaviti i kod žena i kod muškaraca, a osim UV zračenja, najčešći uzročnici ovakvih promjena su hormonalne promjene, ozljede i upale kože.

Vitamin D, koji "sakupljamo" izlaganjem kože suncu, važan je za zdravlje kože, jača imunitet i otpornost organizma te ima zaštitni učinak na živčani, endokrini i kardiovaskularni sustav. Iako u ljetnim mjesecima priželjkujemo preplanuo i blistav ten, trebamo biti svjesni da dugotrajnim izlaganjem suncu ubrzavamo proces starenja kože te riskiramo pojavu melanoma.

Dark,Spots,,Freckles,hyperpigmentation(melasma,Or,Chloasma)

Kako otkloniti mrlje na licu?

Sunčane pjege i mrlje nisu štetne, baš kao niti bore smijalice, ali ako odlučite uhvatiti se u koštac s ovim estetskim problemom, možete isprobati neke od proizvoda koji sadrže klasične sastojke za posvjetljivanje kože, poput hidrokinona, retinoida ili vitamina C. Ne očekujte čuda.

Mrlje na koži lica i bore u određenoj se mjeri mogu ukloniti i dermatološkim tretmanima i zahvatima, no na promijenjenu teksturu kože više se ne može djelovati, pa čak ni operativnim zahvatom. Upravo zbog toga iznimno je važno tijekom cijelog života kožu štititi te na vrijeme početi s tretmanima protiv starenja kože.

Zahvaljujući napretku medicine, na raspolaganju su nam razni tretmani za regeneraciju kože, a koji je idealan za rješavanje vaših problema, reći će vam dr. Elena Štimac Vukojević u Štimac centru, gdje se možete naručiti na besplatne konzultacije.

Olovka kojom obnavljate kožu lica

- Volim sunce i sunčam se cijeli život. Međutim, kako sam postala starija, primijetila sam na licu sunčane pjege i male smeđe mrlje. Redovito i tijekom zime, ali nakon ljetnih mjeseci obavezno, napravim tretman SkinPena, koji zaglađuje moju kožu i hidratizira je dodatno nakon što je sunce tijekom ljeta dosta isuši. Usto sam imala problema s proširenim porama. Nekoliko tretmana metodom SkinPen otklonilo je i taj problem - iskreno nam je rekla 26-godišnja Nika iz Zagreba. 

Riječ je, naime, o najtraženijem i najpopularnijem beauty tretmanu na svijetu koji potiče aktivaciju proizvodnje kolagena. Postupak uzrokuje sitne, kontrolirane ozljede, koje aktiviraju mehanizam prirodnog zacjeljivanja kože i time se potpuno prirodno povećava količina kolagena i elastina za zdraviji, svjež i mladolik izgled kože. S obzirom na broj uboda na koži, SkinPen djeluje brže i od najboljih seruma ili drugih ponavljajućih kozmetičkih tretmana. Tretman traje 30-ak minuta, a najbolje učinke ima ako se ponavlja tri puta u tri mjeseca.

U Štimac centru možete se podvrgnuti i tretmanu krvnom plazmom (PRP tretmanom) uređajem SkinPen. Riječ je o potpuno prirodnom tretmanu pomlađivanja koji se temelji na vašoj krvnoj plazmi te snažno djeluje na regeneraciju i pomlađivanje vaše kože. PRP tretman uređajem SkinPen radi se tako da se prvo izvadi krv pacijentici ili pacijentu, iz nje se izvuče plazma, koja se onda nanosi na kožu i u nju utiskuje pomoću uređaja SkinPen. Tretman pomlađivanja matičnim stanicama nema nuspojava ili alergijskih reakcija jer se pomoću njega u tkivo ne unose sintetičke tvari nego se koristi vaša krv. A dobra je vijest što prve rezultate možete vidjeti već nakon prvog tretmana!

Bez obzira na to za koji se tretman odlučili, u Štimac centru možete dobiti besplatne konzultacije na kojima će vam dr. Elena Štimac Vukojević detaljno objasniti koji su od ovih tretmana prikladni za vašu dob i vaše probleme. Ako želite saznati više o SkinPenu, javite joj se putem online obrasca

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu