Obavijesti

Promo sadržaj

INA Dezinol – od ideje do proizvoda u dva dana!

INA Dezinol – od ideje do proizvoda u dva dana!
2

Samo nekoliko dana trebalo je zaposlenicima INA MAZIVA da od prvotne ideje nastane novi, trenutačno deficitarni proizvod na tržištu – dezinficijens za površine INA Dezinol

Radi se o pripremljenom sredstvu za dezinficiranje radnih površina, pribora i prostora na bazi denaturiranog etilnog alkohola čiji je udio 70%. U posljednjih mjesec dana INA Dezinol zauzima 80 % udjela u proizvodnji INA MAZIVA, a s obzirom na situaciju s koronavirusom, kompanija je 720 litara proizvoda donirala Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

INA Dezinol je primarno razvijen za interne potrebe kompanije, za dezinfekciju površina na maloprodajnim mjestima te unutrašnjost kabina vozila. Nakon što je proizvedeno dovoljno sredstva za vlastite potrebe, više od 100 tona proizvoda plasirano je i na tržišta Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. U planu je i povećanje plasmana i na druga izvozna tržišta.

Od ideje do proizvodnje prvih kantica prošla su samo dva dana pa možemo reći da se cijeli proces odvijao dosta brzo. Denaturirani alkohol smo imali na zalihi jer ga i inače koristimo u proizvodnji, a i Ministarstvo zdravstva je zaista vrlo brzo reagiralo i izdalo nam dozvolu za proizvod. Reakcija tržišta je odlična što nas je potaknulo da uskoro proširimo i asortiman na dezinficijens za ruke te vlažne maramice s alkoholom. Posebno nas veseli što se rađaju i poslovne suradnje s novim kupcima iz netradicionalnih sektora poslovanja za nas“, izjavio je Zoran Škrobonja, direktor INA MAZIVA.

Od kraja ožujka INA Dezinol se nalazi u prodaji na maloprodajnim mjestima Ine u pakiranju od 0,6 litara, a popis ukupno 300 lokacija na kojima se sredstvo može kupiti nalazi se na poveznici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

INA MAZIVA su u posljednjih nekoliko godina nadopunila osnovni prodajni asortiman koji uključuje ulja i maziva s novim grupama proizvoda kao što su parafin, auto kozmetika, kemikalije, a od ove godine i dezinfekcijska sredstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj