Obavijesti

Promo sadržaj

INA pomaže Sisačko-moslavačkoj županiji

INA pomaže Sisačko-moslavačkoj županiji
2

Nakon razornog potresa koji je krajem prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, a čija naknadna podrhtavanja i dalje osjećamo, mnoge kompanije i volonteri uputili su pomoć stanovnicima pogođenog područja

U tome nije iznimka ni naša naftna kompanija koja je poduzela razne aktivnosti kako bi pomogla zajednici.

INA je, uz podršku MOL Grupe, donirala 2.500.000 kuna novčane pomoći za obnovu. Po milijun kuna bit će donirano Vladi, koja u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ prikuplja sredstva namijenjena za sanaciju u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi te Sisačko-moslavačkoj županiji koja će sredstva iskoristiti namjenski za obnovu oštećene Srednje škole Viktorovac. Preostalih pola milijuna kuna će biti iskorišteno za obnovu Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Inini vatrogasci, odmah po završetku intervencija u krugu rafinerije nakon potresa, isti su se dan stavili na raspolaganje županijskom vatrogasnom zapovjedniku koji je zadužen za koordinaciju snaga na području Sisačko-moslavačke županije te sudjeluju u intervencijama na terenu. Također, i drugi radnici Ine s područja pogođenog potresom od prvog dana sudjeluju u pružanju pomoći sugrađanima. Kompanija je donirala i više od 600 litara dezinficijensa INA Dezinol. Obiteljima čiji su domovi stradali na korištenje je ustupljeno kontejnersko naselje i kamp kućice za privremeni smještaj. Uz to, u tijeku je čitav niz aktivnosti usmjerenih na pružanje potrebne pomoći koji uključuje donacije goriva za strojeve i agregate, plinskih boca, dezinficijensa i ostalih potrepština.

Na pogođenom području živi i oko 1000 radnika INA Grupe koji su također pretrpjeli znatnu štetu. Upravo iz tog razloga Uprave kompanije je donijela odluku kojom se odobrava budžet od dva milijuna kuna za dodatnu pomoć radnicima. Uz to, u skladu s kolektivnim ugovorima, radnicima će se isplatiti potpora za slučaj štetnog događaja na imovini u iznosu od 7.000 kuna.  Iz kompanije napominju kako svi radnici INA Grupe, neovisno o trenutačnom statusu, koji su pretrpjeli materijalnu štetu uzrokovanu potresom, imaju pravo na potporu prema Kolektivnom ugovoru.

Zajedništvo i međusobna pomoć od iznimne su važnosti kako bi se barem malim dijelom olakšao život onima koji su u potresu zadobili ozljede, izgubili dom ili im je oštećena imovina. INA kao kompanija ima značajnu ulogu u hrvatskom društvu te kontinuirano ulaže u zajednicu i pomaže tamo gdje je to najpotrebnije. Jer samo zajedno možemo prevladati ovakve nepredvidive i teške situacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.