Obavijesti

Promo sadržaj

Infoproces - završetak projekta IN IN

Infoproces - završetak projekta IN IN
1

Razvijanje ovog programa te stvaranje i osiguranje uvjeta za njegovo izvođenje sufinancirano je u 95%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske

Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 1.361.244,09 kuna, a projekt se provodi u s sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.“, poziv na dostavu ponuda „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II“. Projekt završava sa provedbom 29.studenog 2016.godine.

Infoproces je zajedno s partnerima (SŠ Ivanec, SŠ Novi Marof) krenuo sa provedbom EU projekta „Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje“ kojemu je glavni cilj bio povećati relevantnost i kvalitetu programa obrazovanja odraslih kako bi polaznici po završetku takvih programa stekli stručne kompetencije i osigurali konkurentnost na tržištu rada.                         Unatrag godinu dana kroz mnogobrojne projektne aktivnosti i stvaranje temeljnih preduvjeta za izradu i provedbu jednog takvog programa.

U Srednjoj školi Ivanec 10 polaznika je uspješno savladalo nastavni program osposobljavanja za Referenta/icu poslovne podrške.

Polaznici su kroz mjesec kolovoz i rujan učili i polagali testove teorijskog djela nastave od kuće preko sustava za e-učenje uz pomoć i menotoriranje predavača na daljinu. U sustavu su multimedijski razrađeni nastavni sadržaji i tematika kako bi polaznicima bilo zanimljivije učiti. 

„Nakon savladavanja teorijskog djela nastave polaznici su u fondu od 70 sati praktično učili  u školi u Open ERP poslovnom sustavu uz vodstvo nastavnika. Nastava u školi temeljena je na mnogo praktičnog rada i povezivanja svih segmenta poslovanja od prodaje, nabave i skladišta do marketinga, administracije i financija.  Naglasak programa stavljen je na veći fond sati nastave vježbi s ciljem da  polaznici steknu što više praktičnog znanja kako bi si po završetku programa olakšali zaposlenje odnosno skratili  vrijeme uvođenja u posao po zaposlenju“  - naglasila je Ravnateljica škole, Lidija Kozina.

Isti program provela je i Srednja škola Novi Marof, koja je partner škola na projektu. U Srednjoj školi Novi Marof 8 polaznika je uspješno savladalo sve nastavne obaveze i položilo završni ispit iz programa.  Time je ukupno 18 mladih osoba steklo suvremene kompetencije i postalo Referentima poslovne podrške.

Po završetku programa polaznici programa ispunili su i evaluacijski upitnik o kvaliteti cjelokupnog programa osposobljavanja kako bi se kroz projekt izvršile i sve eventualne korekcije nastavnih materijala i programa za buduće izvođenje.

Program osposobljavanja za Refenrenta/icu poslovne podrške je ukupnog trajanja 195 sati koji se ostvaruje kombiniranim učenjem (multimedijska nastava i praktične vježbe u školi u Open ERP sustavu).

Program, vće od siječnja iduće godine, mogu upisati svi zainteresirani građani, stariji od 18 godina, koji imaju završenu četverogodišnju srednju školi i poznaju osnove rada na računalu, te ukoliko ste zainteresirani obratite nam se putem maila infoproces@infoproces.hr.

Zainteresiran polaznicima biti će održana prezentacija u prostorima Učilišta (u Zagrebu) koje će provoditi edukaciju, a o ćemu će svi zainteresirani biti obavješteni putem maila.  

Tijek aktivnosti projekta

  • provedena analiza tržišta rada
  • od strane poslodavaca istaknuta potreba za poznavanjem ICT tehnologije te upravljanje poslovnim procesima kroz poslovni sustav
  • izrađen prijedlog  standard zanimanja i kvalifikacija
  • Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih izdala je pozitivno mišljenje na program osposobljavanja „Referent/icu poslovne podrške“
  • program „Referent/ica poslovne podrške“ odobren je za izvođenje od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta
  • održane pilot edukacije osposobljavanja kod partnera na projektu Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“
Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje