Investicijsko zlato povećava vrijednost nezaustavljivo | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Investicijsko zlato povećava vrijednost nezaustavljivo

Investicijsko zlato povećava vrijednost nezaustavljivo
3

Cijena zlata u protekla dva mjeseca snažno je porasla, dosegnuvši ovogodišnji rekord i porast od čak 10 posto, a taj trend se ne usporava

Od lipnja, vrijednost investicijskog zlata skočila je za 10 posto, no to nije ništa u usporedbi s dužim razdobljima: u proteklih deset godina vrijednost zlata se utrostručila, a u odnosu na cijene otprije 20 godina – učetverostručila. Je li vrijeme da se odlučite za ovu investiciju?

Investicijsko zlato relativno je nova pojava u Hrvatskoj, prisutna u većoj mjeri tek nakon ulaska naše zemlje u Europsku uniju, no vrlo brzo se „primila“ među građanima. Interes za ulaganjem u zlatne poluge i zlatnike raste eksponencijalnom brzinom – najveća tvrtka u ovoj djelatnosti, Auro Domus  tako je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio dvostruko veći promet nego u istom razdoblju lani. Za usporedbu, od 2014. godine kada je prvi puta ozbiljnije počelo trgovanje investicijskim zlatom u Hrvatskoj, do danas, prihodi Auro Domusa od prodaje investicijskog zlata udesetostručili su se.

Što potiče interes Hrvata za investicijskim zlatom? Dva su osnovna razloga – to je jedina investicija u Hrvatskoj oslobođena poreza, a vrijednost joj kontinuirano raste, stoga se smatra i najsigurnijim ulaganjem. Porez na nekretnine tek je najnoviji u nizu opterećenja na imovinu: Hrvati plaćaju porez na štednju, porez na ulaganje u dionice, porez na dobit od poslovnih aktivnosti i na prihod od vlastitog rada – jedino na što ne plaćaju porez je zlato. Štoviše, investicijsko zlato je oslobođeno i plaćanja PDV-a, stoga kod kupovine dukata, zlatnika ili poluga klijent plaća isključivo – vrijednost samog predmeta.

Osim što je oslobođeno poreza, investicijsko zlato je izrazito likvidno – može ga se prodati u specijaliziranim trgovinama diljem svijeta. U Hrvatskoj, samo u distribucijskoj mreži Auro Domusa, postoji oko 200 lokacija na kojima se može kupiti i prodati investicijsko zlato.

A najbolje od svega – investicijsko zlato ne mora biti skupo. Trenutačna cijena malog dukata kreće se oko 1.000 kuna: prije 10 godina vrijedio je oko 300 kuna, što znači da bi kroz desetak godina mogao vrijediti... Puno više nego što će vrijediti tisuću kuna na štednoj knjižici, uz porezna opterećenja i skromnu kamatnu stopu koja je manja od stope inflacije.

U ponudi Auro Domusa cijene artikla kreću se već od nekoliko stotina kuna, pa sve do nekoliko stotina tisuća kuna, a za kupnju zlata ne morate niti napustiti vlastitu kuću – možete ga naručiti preko njihovog webshopa.

Više informacija o investicijskom zlatu dostupno je putem besplatnog info-telefona 0800 510 510 i internetskih stranica Auro Domusa invensticijsko zlato.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Doživite nogomet kao na stadionu uz novu liniju LG OLED televizora
PROMO

Doživite nogomet kao na stadionu uz novu liniju LG OLED televizora

LG-evi OLED televizori iz 2024. poboljšavaju korisničko iskustvo s naprednim AI procesorom koji pruža još jaču izvedbu te izvanredne audio-vizualne performanse

Zvjezdano ljeto u Karlovcu: tri tjedna festivala, kazališta, izložbi, koncerata i sporta
PROMO

Zvjezdano ljeto u Karlovcu: tri tjedna festivala, kazališta, izložbi, koncerata i sporta

U karlovačkom Kinu Edison predstavljen je bogati program trotjedne manifestacije Zvjezdano ljeto kojom se obilježava rođendan grada Karlovca
BRITA filtrirana voda za zdravu hidraciju i održiv stil života!
PROMO

BRITA filtrirana voda za zdravu hidraciju i održiv stil života!

Pitate se kakve je kvalitete voda koju pijete? Na čašama su vidljivi tragova kamenca i sve češće ste svjedoci loših testova analize vode. Na sreću, sve te probleme rješava kvalitetna filtracija vode!