Obavijesti

Promo sadržaj

Ivan Šarić u istraživačkoj avanturi predstavlja vrhunske domaće proizvode

Ivan Šarić u istraživačkoj avanturi predstavlja vrhunske domaće proizvode
3

Serijal kratkih i zanimljivih videozapisa donosi Konzum s ciljem neprestanog podržavanja hrvatske proizvodnje i domaćih proizvođača

Jeste li znali da je kozje mlijeko najsličnije majčinom mlijeku, da se u Zagorju ne kaže bundeva, već buča i da se masline prerađuju po noći? Sve te i još brojne druge zanimljivosti saznao je Ivan Šarić obilazeći domaće OPG-ove, ujedno i Konzumove dobavljače okupljene na platformi Najbolje iz Hrvatske. Istraživačka avantura Ivana Šarića pod nazivom „Priče i pričice“ donosi kratke i zanimljive videozapise u kojima otkriva gdje i kako nastaju vrhunski domaći proizvodi.

Prva epizoda vodi gledatelje u Sitno Donje i donosi zanimljivu priči o farmi Capra Domestica na kojoj svoje koze zovu damama te ih uzgajaju po ekološkom principu. Na farmi je Ivan Šarić saznao i da proces od mužnje koza pa do sira u kalupu traje svega pet sati, kao i da je kozje mlijeko izuzetno lako probavljivo.

Nakon Šibensko-kninske županije, nove „Priče i pričice“ dolaze iz Vodnjana i predstavljaju masline i maslinike stare između 50 i 300 godina. U Stanciji San Antonio uzgajaju se ekološke masline te posebno ističu kako je riječ o poslu, ljubavi i hobiju koji traje cijelu godinu. Ivana je posebno oduševila moderna čašica za degustaciju ulja, a koje je sve zanimljivosti još saznao možete pogledati u videu.

Razni domaći proizvodi i brendovi već su dugi niz godina na samom vrhu svjetskih ljestvica kvalitete. I u ovim izazovnim vremenima domaći proizvođači daju sve od sebe kako bi plasirali svoje kvalitetne proizvode, a to dokazuje i OPG Cesarec. Tako se Ivan zaputio u Hrvatsko zagorje, točnije u Oroslavje, gdje je saznao sve o preradi buča i na kraju „navalio“ na slasni kuglof od buča.

I kroz serijal „Priče i pričice“ Konzum pokazuje svoju predanost podržavanju hrvatske poljoprivrede i proizvodnje te njeguje partnerski odnos s više od 4.000 malih i velikih dobavljača iz cijele Hrvatske putem izravnih isporuka na vlastite distributivne centre, otkupne stanice ili preko svojih strateških partnera. Zahvaljujući dugoročnoj poslovnoj strategiji kojom daje prednost suradnji s domaćim proizvođačima, danas je na Konzumovim policama preko 75 posto proizvoda domaćeg podrijetla, dok se kod voća i povrća taj udio penje na čak 80 posto.

Konzum neprestano nastoji povećati broj dobavljača s kojima surađuje na različitim projektima, a u posljednjih desetak godina uložio je i značajna sredstva u otkupno-pakirne centre, s pomoću kojih osigurava kontinuitet isporuke domaće robe na svojim prodajnim mjestima. Brojni domaći poljoprivrednici svoje godišnje udjele planiraju baš za Konzum. Snaga i stabilnost Konzumovog sustava, iza kojeg stoji i podrška čitave Fortenova grupe, pokazala se osobito važnom u jeku pandemije, kad je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obustavljen rad tržnica i svih objekata u njihovom sastavu. Konzum je tad pokrenuo inicijativu kojom je osigurao dodatna mjesta na svojim policama diljem Hrvatske malim domaćim proizvođačima koji su svoje proizvode dotad nudili uglavnom u lokalnim zajednicama. Na taj su način mali proizvođači dobili prijeko potreban vjetar u leđa i dragocjenu pomoć u poslovanju u vrijeme velike neizvjesnosti i nesigurnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura