Obavijesti

Promo sadržaj

Izoštrite svoje kuhinjske vještine trikovima francuske kulinarske radionice

Izoštrite svoje kuhinjske vještine trikovima francuske kulinarske radionice
10

Svi smo barem jednom čuli za izreku „priprema je pola posla“, a u nastavku vam donosimo ultimativan vodič za odabir pravog noža koji će vam znatno olakšati i ubrzati proces kuhanja.

Dolaskom jeseni dani postaju sve hladniji, želja za toplim obrocima sve učestalija, a raznolikost namirnica sve veća. Zasigurno je kako je jesen izvrsno razdoblje za eksperimentiranje u kuhinji i uživanju u svim čarima koje ona nudi. Za kvalitetno kuhanje potrebne su nam tri stvari: dobri sastojci, precizna tehnika i odgovarajući alat.

Francuska robna marka noževa Fontignac pruža suvremenu interpretaciju klasičnih noževa kako za profesionalne kuhare tako i za amatere. U širokoj ponudi noževa mogu se pronaći savršeno oštri i praktični noževi za raznoliku upotrebu u kuhinji.

Must have svake kuhinje zasigurno je kuharski nož. Riječ je o standardnom višenamjenskom kuhinjskom nožu s oštricom od 200 mm koji se može koristiti za sjeckanje i rezanje gotovo svega što trebate za kuhanje. Santoku nož na japanskom jeziku nosi značenje „tri vrline“ i savršen je za sve zadatke u kuhinji: rezanje ribe i mesa, sjeckanje povrća te mljevenje. Za razliku od kuharskog, santoku ima tanji rub što mu omogućuje preciznije korištenje. Nož za meso namijenjen je za pripremu i rezanje svih vrsta mesa, a kuhanje za ljubitelje mesa pretvara u istinski užitak. Maštate o savršeno izrezanom odresku? Bez brige, rješenje donosi set od dva noža za odreske s oštricom od 155 mm. Neizostavan klasik kojeg pronalazimo u svakom kućanstvu je nož za kruh. Njegova precizno nazubljena oštrica omogućuje lakše rezanje svježe pečenog kruha i hrskave korice. Univerzalni nož uvijek je dobro imati u kuhinji jer je praktičan i omogućuje rezanje mnogo toga, dok je nož za guljenje savršen za guljenje, urezivanje i rezanje sitnih sastojaka. Kako bi vaši noževi ostali očuvani i služili vam godinama, pohranite ih u odgovarajućem stalku od bambusa na siguran i jednostavan način.

10
| Foto: Privatni album/Zeljko Hladika/PIXSELL

Upustite se u novu kulinarsku priču uz svoje favorite iz Fontignac kolekcije noževa. Prikupljanjem naljepnica na Petrol i Crodux prodajnim mjestima ostvarujete do 82% popusta na vrhunsku liniju Fontignac noževa. Akcija traje od 3. listopada 2022. do 22. siječnja 2023., a prikupljene naljepnice možete unovčiti sve do 5. veljače 2023. Naljepnice od sada možete prikupljati i digitalnim putem u aplikaciji Na putu, a ukupan broj prikupljenih naljepnica vrlo jednostavno provjerite u izborniku Petrol klub. Također, možete kombinirati fizičke i digitalne naljepnice te tako još lakše ostvariti popuste na kolekciju noževa Fontignac.

Više o svim uslugama i akcijama koje nude Petrol i Crodux pronađite na petrol.hr i crodux.hr i ne zaboravite uživati u kulinarskim čarima koje donosi jesen!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura