Obavijesti

Promo sadržaj

Izradite domaće štrukle prema recepturi šefice poznate kavane Darling & Shegrts iz Zagreba

Izradite domaće štrukle prema recepturi šefice poznate kavane Darling & Shegrts iz Zagreba

Zagorske štrukle tradicionalno su hrvatsko jelo, čija povijest traje nekoliko stoljeća. Sad ih i vi možete pripremiti uz videotutorijal nastao u suradnji platforme priceless.com i Dragane Dilparić, poznatije kao Darling iz Darling & Shegrts

Donosimo vam toplu priču o tome kako je Dragana Dilparić, uspješna brend-menadžerica poznate francuske kozmetičke kompanije, nakon 25 godina rada odlučila napraviti životni preokret i na zagrebačkim Ravnicama otvoriti kavanu Darling & Shegrts.

Kako je sve počelo

Dragana Dilparić još kao srednjoškolka maštala je biti profesorica engleskog jezika, ali je na nagovor majke upisala Pravni fakultet. U vrijeme studentskih dana radila je kao promotorica u jednoj parfumeriji, u kojoj se nakon fakulteta zaposlila, napredovala i u njoj ostala sljedećih 25 godina. Duge godine rada dovele su je do zasićenja, nakon čega je odlučila posvetiti se svom najdražem hobiju i strasti - kuhanju.

Prekvalificirala se za slastičarku jer ''nije mogla zamisliti da bude na istom poslu do mirovine''. U samo 60 dana od otvaranja kavane postigla je nevjerojatan uspjeh. U promociju nije uložila ni kune, a odjednom se činilo kao da cijeli Zagreb priča o Darling & Shegrtsu.

Ono što je čini posebnom jest činjenica da je prva u gradu ponudila doručke kao švedski stol, čiji su neizostavni dio domaći štrukli. Ovo tradicionalno zagorsko jelo, uvršteno među hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu, sve češće se nalazi na meniju mnogih restorana diljem Hrvatske, a vrlo lako se može naći i na vašem stolu.

Evo kako pripremiti ukusne štrukle

Zahvaljujući suradnji s Mastercardom imate priliku pratiti virtualni vodič kuhanja štrukli. Tako možete s Darling naučiti kako pripremiti ovo ukusno jelo, sad već omiljeno i izvan Hrvatskog zagorja.

Preuzmite korak po korak video vodič izrade štrukli koje sigurno uspijevaju. Registrirajte se na priceless.com sa svojom Mastercard® karticom nakon čega ćete za maksimalno 72 sata dobiti email u kojem će biti upute za gledanje videa. Prijave su besplatne!

11

Do najudaljenijih krajeva svijeta u par koraka

Svijet se u proteklih nekoliko mjeseci iz temelja promijenio. Tako je danas gotovo nemoguće posjetiti jedinstvene lokacije i doživjeti zadivljujuća iskustva. Važnost brige za sebe i druge, održavanje bliskih odnosa u promijenjenim uvjetima, povezivanje te međuljudska solidarnost postali su neprocjenjivi, a upravo povezivanje s neprocjenjivim mogućnostima nikad nije bilo važnije.

Platforma priceless.com u suradnji s Mastercardom nudi bezbroj doživljaja - od gastronomskih, umjetničkih i sportskih do kulturnih i glazbenih, live streaminga, videochatova, online tečajeva ili virtualnih tura, besplatnih i neprocjenjivih iskustava, dostupnih u više od 90 zemalja. Hrvatska je jedna od prvih država uključenih u program Priceless Cities, koje su kreirale digitalna iskustva i ponudile ih globalno na platformi priceless.com.

Globalna platforma Priceless Cities (Priceless.com) transformirala se iz stranice prepune raznovrsnih turističkih ponuda u jedinstvenu paletu neprocjenjivih virtualnih doživljaja dostupnih svima, i to iz udobnosti vlastitog doma. Unatoč fizičkoj distanci, kroz digitalna iskustva na priceless.com korisnici Mastercard kartica mogu se povezati i uživati s članovima svoje obitelji ili prijateljima od kojih su privremeno odvojeni.

Istodobno, Priceless Cities pruža podršku malim poduzetnicima koji su svoje ideje i poslove razvili na temelju vlastite strasti i žele ih podijeliti s drugima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin