Jede li vaš pas previše ili premalo? Evo kako možete izračunati pravu mjeru | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Jede li vaš pas previše ili premalo? Evo kako možete izračunati pravu mjeru

POWERED BY Shopaj

Jede li vaš pas previše ili premalo? Evo kako možete izračunati pravu mjeru

Četveronožni ljubimci uvijek su tu da nas oraspolože, utješe, ali i pokrenu, a na nama je zauzvrat im osigurati kvalitetne uvjete života. Jedna od važnijih stvari prilikom brige o psima jest prehrana, o kojoj možete saznati nešto više u članku

VIDEO

Psima je, kao i ljudima, važna pravilna prehrana. U suprotnom, itekako možete naštetiti zdravlju svojeg ljubimca. Primjerice, premalo hrane može uzrokovati nedostatak vitalnih hranjivih tvari, a previše hrane često dovodi do pretilosti. U oba slučaja ljubimci su u zdravstvenom riziku, no to se može spriječiti pravilnim vođenjem prehrane. 

Većina ljudi svoje pse hrani suhom ili konzerviranom hranom. Iako možda ne izgleda privlačno, prerađena hrana sadrži sve hranjive sastojke koji su psima potrebni da bi ostali zdravi. Kvalitetna komercijalna hrana za pse visoko je regulirana i podvrgnuta rigoroznim ispitivanjima veterinarskih specijalista, a evo i koja je količina predviđena za određeni uzrast.

1. Hrana za najmlađe

Štene zahtijeva drukčiju hranjivu ravnotežu u odnosu na odraslog psa. Oni se obično odbijaju u dobi od šest do sedam tjedana. Prije odbijanja, otprilike dva do tri tjedna, štencima se mogu početi davati male količine mliječne hrane s toplom vodom u obliku kaše. Od šestog tjedna vlasnici bi postupno trebali smanjiti tekuću hranu. 

Imajte na umu kako se ova vrsta hrane mora redovito mijenjati da se ne bi pokvarila. Da bi izrasli u velike i snažne pse, dnevnu količinu hrane u ovom razdoblju odrastanja treba podijeliti na nekoliko manjih obroka. Idealan odabir za one najmlađe je K-9 hrana za štence, koju su uvrstili među pet najboljih hrana na svijetu, a njezini sastojci pomažu u razvoju imunološkog sustava štenaca tijekom prvih mjeseci života.

Adorable,Puppy,Jack,Russell,Terrier,In,The,Owner's,Hands.,Portrait

2. Pažljivo s poslasticama

Kako štene raste i sazrijeva, tako razvija i svoj karakter te osobnost. Sukladno tome, vaš će ljubimac možda izraziti sklonost prema određenom okusu i teksturi hrane. Ako koristite suhu hranu, možda ćete je morati navlažiti s malo tople vode jer će to vašem ljubimcu više odgovarati. Mlađi bi psi u pravilu trebali imati najmanje dva obroka na dan. Onim pretilima sugerira se lagana OWNAT Light hrana.

Odrasli psi mogu dobiti jedan obrok na dan, ali obično je najbolje podijeliti ga na dvije porcije. Ako svom psu dajete poslastice, važno je oduzeti ekvivalentnu količinu hrane iz njihove dnevne doze kako biste spriječili prekomjerno hranjenje. Također, poslastice ne bi smjele činiti više od 10% ukupne dnevne količine hrane. Točnu porciju treba prilagoditi karakteristikama vašeg psa, ali i skotnosti, a u tome vam uvelike može pomoći ovaj kalkulator.

Dog,Beagle,Eating,Canned,Food,From,Bowl,In,Bright,Interior.

3. Psi u mirovini

Slično kao odrasli psi, tako i oni stariji mogu jesti jedan do dva obroka na dan. Međutim, psima koji više nisu u cvijetu mladosti potrebno je osigurati hranu, ali i dodatke, koji će sačuvati njihovo srce i zglobove. Ovom se uzrastu sugerira i davanje vitamina i minerala kao cjelokupna podrška zdravlju. Najbolja pseća hrana za vašeg ljubimca trebala bi zadovoljiti njegove prehrambene potrebe.

Iako je većina komercijalnih brendova pseće hrane posebno formulirana s barem minimalnim prehrambenim zahtjevima pasa, važno je zapamtiti da nema svaki pas potpuno iste prehrambene potrebe. A na stranici najboljih ponuda možete pronaći put do visokokvalitetne i najpovoljnije suhe i mokre hrane te dodatke za prehranu pasa i mačaka.

Old,Dog,Comfortable,On,Dog,Bed
SHOPAJ24 novo je središnje mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POWERED BY Shopaj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Sljemensko Cooliranje 2024 - Natali Dizdar, Songkillersi i Detour ovo ljeto na Sljemenu
PROMO

Sljemensko Cooliranje 2024 - Natali Dizdar, Songkillersi i Detour ovo ljeto na Sljemenu

Koncerti vrhunskih izvođača u intimnoj, bliskoj atmosferi vrta i terase Kućice Sljeme koja omogućuje poseban kontakt glazbenika s publikom.

Najčešća pitanja i odgovori o blanco sudoperima
PROMO

Najčešća pitanja i odgovori o blanco sudoperima

Blanco sudoperi predstavljaju sinonim za vrhunsku kvalitetu i sofisticiran dizajn. Što ih čini tako posebnima?
Uz Motointegrator do pouzdanog autoservisa u samo par klikova!
PROMO

Uz Motointegrator do pouzdanog autoservisa u samo par klikova!

Pronađi pouzdani autoservis i dogovori pregled vozila jednostavnije nego ikad, bez skrivenih troškova i neugodnih iznenađenja! Motoinegrator je platforma koja spaja vozače i servise na jednom mjestu