Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Jede li vaš pas previše ili premalo? Evo kako možete izračunati pravu mjeru

POWERED BY Shopaj

Jede li vaš pas previše ili premalo? Evo kako možete izračunati pravu mjeru

Četveronožni ljubimci uvijek su tu da nas oraspolože, utješe, ali i pokrenu, a na nama je zauzvrat im osigurati kvalitetne uvjete života. Jedna od važnijih stvari prilikom brige o psima jest prehrana, o kojoj možete saznati nešto više u članku

VIDEO

Psima je, kao i ljudima, važna pravilna prehrana. U suprotnom, itekako možete naštetiti zdravlju svojeg ljubimca. Primjerice, premalo hrane može uzrokovati nedostatak vitalnih hranjivih tvari, a previše hrane često dovodi do pretilosti. U oba slučaja ljubimci su u zdravstvenom riziku, no to se može spriječiti pravilnim vođenjem prehrane. 

Većina ljudi svoje pse hrani suhom ili konzerviranom hranom. Iako možda ne izgleda privlačno, prerađena hrana sadrži sve hranjive sastojke koji su psima potrebni da bi ostali zdravi. Kvalitetna komercijalna hrana za pse visoko je regulirana i podvrgnuta rigoroznim ispitivanjima veterinarskih specijalista, a evo i koja je količina predviđena za određeni uzrast.

1. Hrana za najmlađe

Štene zahtijeva drukčiju hranjivu ravnotežu u odnosu na odraslog psa. Oni se obično odbijaju u dobi od šest do sedam tjedana. Prije odbijanja, otprilike dva do tri tjedna, štencima se mogu početi davati male količine mliječne hrane s toplom vodom u obliku kaše. Od šestog tjedna vlasnici bi postupno trebali smanjiti tekuću hranu. 

Imajte na umu kako se ova vrsta hrane mora redovito mijenjati da se ne bi pokvarila. Da bi izrasli u velike i snažne pse, dnevnu količinu hrane u ovom razdoblju odrastanja treba podijeliti na nekoliko manjih obroka. Idealan odabir za one najmlađe je K-9 hrana za štence, koju su uvrstili među pet najboljih hrana na svijetu, a njezini sastojci pomažu u razvoju imunološkog sustava štenaca tijekom prvih mjeseci života.

Adorable,Puppy,Jack,Russell,Terrier,In,The,Owner's,Hands.,Portrait

2. Pažljivo s poslasticama

Kako štene raste i sazrijeva, tako razvija i svoj karakter te osobnost. Sukladno tome, vaš će ljubimac možda izraziti sklonost prema određenom okusu i teksturi hrane. Ako koristite suhu hranu, možda ćete je morati navlažiti s malo tople vode jer će to vašem ljubimcu više odgovarati. Mlađi bi psi u pravilu trebali imati najmanje dva obroka na dan. Onim pretilima sugerira se lagana OWNAT Light hrana.

Odrasli psi mogu dobiti jedan obrok na dan, ali obično je najbolje podijeliti ga na dvije porcije. Ako svom psu dajete poslastice, važno je oduzeti ekvivalentnu količinu hrane iz njihove dnevne doze kako biste spriječili prekomjerno hranjenje. Također, poslastice ne bi smjele činiti više od 10% ukupne dnevne količine hrane. Točnu porciju treba prilagoditi karakteristikama vašeg psa, ali i skotnosti, a u tome vam uvelike može pomoći ovaj kalkulator.

Dog,Beagle,Eating,Canned,Food,From,Bowl,In,Bright,Interior.

3. Psi u mirovini

Slično kao odrasli psi, tako i oni stariji mogu jesti jedan do dva obroka na dan. Međutim, psima koji više nisu u cvijetu mladosti potrebno je osigurati hranu, ali i dodatke, koji će sačuvati njihovo srce i zglobove. Ovom se uzrastu sugerira i davanje vitamina i minerala kao cjelokupna podrška zdravlju. Najbolja pseća hrana za vašeg ljubimca trebala bi zadovoljiti njegove prehrambene potrebe.

Iako je većina komercijalnih brendova pseće hrane posebno formulirana s barem minimalnim prehrambenim zahtjevima pasa, važno je zapamtiti da nema svaki pas potpuno iste prehrambene potrebe. A na stranici najboljih ponuda možete pronaći put do visokokvalitetne i najpovoljnije suhe i mokre hrane te dodatke za prehranu pasa i mačaka.

Old,Dog,Comfortable,On,Dog,Bed
SHOPAJ24 novo je središnje mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POWERED BY Shopaj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini