Obavijesti

Promo sadržaj

Jedinstveni slatkovodni akvarij Aquatika ovaj vikend slavi sedmi rođendan

Jedinstveni slatkovodni akvarij Aquatika ovaj vikend slavi sedmi rođendan
2

Aquatika priprema bogat program i rođendanske pogodnosti za posjetitelje

Jedinstveni projekt vjernog prikaza prirodnog bogatstva i biološke raznolikosti hrvatskih rijeka, jezera i močvara, Javna ustanova Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, slavi punih 7 godina od kada je prvi puta otkrila tajne života riječnoga svijeta. Jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova do sada je privukao više od 460 tisuća posjetitelja iz Hrvatske, cijele regije i Europe, ali i dalekih zemalja poput Australije, Indonezije, Brazila i Kine. Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj smješten je u Karlovcu, gradu na četiri rijeke, i ovoga vikenda, 21. i 22. listopada, priprema razovrsni program i niz rođendanskih pogodnosti za posjetitelje.

Atraktivan postav koji u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet omogućuje svakom posjetitelju doživljaj riječnoga toka od izvora do ušća. Standardni postav ovoga će vikenda biti obogaćen programom namijenjenom prvenstveno obiteljima s djecom i održavat će se na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike te na šetnici uz Aquatiku. Obuhvatit će kreativne radionice za djecu, dječji buvljak, poligon zabavnih igara „Kopnene vode“, susret s rijekom Koranom kroz tematske šetnje u pratnji vodiča te rođendansku zabavu uz svirku benda „LA PAPA“. Naravno, uz bogat program proslave 7. rođendana Aquatike dostupan je na web stranici JU Aquatika, za posjetitelje su osigurane i posebne pogodnosti, među kojima su 50% popusta na individualne ulaznice, popust od 25% na sve suvenire u akvarijskoj suvenirnici te posebna rođendanska ponuda u caffe baru.

„Stalni veliki interes posjetitelja potvrđuje nam da je Aquatika, osim zbog svog jedinstvenog koncepta i raznolikog podvodnog svijeta, posjetiteljima zanimljiva i po kreiranju dodatnih sadržaja gdje je poseban naglasak na edukaciji djece i mladih, kao i na brizi o okolišu i lokalnoj zajednici, o čemu uvijek posebno brinemo“, istaknula je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica JU Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac.

Podsjetimo, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija nastala kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je osnivač Grad Karlovac. Osim funkcije javnog akvarija, cilj Aquatike je predstaviti i tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz hrvatske rijeke, koje su najbogatije po broju slatkovodnih riba u Europi, ali i na različitim projektima sve intenzivnije surađivati sa znanstvenim sektorom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
KB d.o.o. postavlja standarde u održivosti s novim projektom i tehnologijama
PROMO

KB d.o.o. postavlja standarde u održivosti s novim projektom i tehnologijama

Tvrtka KB d.o.o. iz Sračinca održala je 24.04.2024. završnu konferenciju projekta „Development of green-based production“.