Obavijesti

Promo sadržaj

Jesenska tradicija: Bundevijada u Vrbovskom donosi rapsodiju jeseni u vaša srca!

Jesenska tradicija: Bundevijada u Vrbovskom donosi rapsodiju jeseni u vaša srca!
11

Jesen se u Vrbovskom već tradicionalno obilježava poznatom Bundevijadom. Uz autohtona jela, bogat zabavni program i mnoga poznata lica, 7. i 8. listopada uživajte u pravoj jesenskoj priči pogodnoj za sve dobne uzraste

VIDEO

Svi putevi 7. i 8. listopada neka vode u Vrbovsko. Razlog tome je tradicionalna Bundevijada, prekrasna priča s bundevom u glavnoj ulozi, bogatim cjelodnevnim programom prepunim pjesme, plesa, zanimljivih i poznatih gostiju, brojnih degustacija, delicija i tradicije. 

Prostor Sportske dvorane bit će ispunjen brojnim izlagačima autohtonih proizvoda pa je to svakako prilika da nabavite zimnicu, počastite se finim suhomesnatim proizvodima, domaćim sirevima, bučinim uljem, brašnom, aromatičnim likerima, rakijama , domaćim kolačima i kušate neke nove nesvakidašnje specijalitete.

Čarobna priča za sve uzraste

Bundeve svih vrsta, boja i oblika pretvorit će vikend u Vrbovskom u čarobnu priču pogodnu za sve dobne uzraste. Naši najmlađi moći će uživati u dječjoj radionici dok će oni nešto stariji, a posebno oni  koji vole dobru „staru“ tradiciji uživati uz janjetinu, odojak, jela s roštilja, kušati rapsodiju goranskih domaćih štrudli od bundeva, šljiva, oraha, sira  i lješnjaka.

Nezaobilazne su i one nešto malo modernije slastice poput zapečenih palačinki, fritula te raznih torti.... Svih skupa će nas spajati  prepuna dvorana što izlagača, što bogatog kulturno-umjetničkog programa s još ponekim iznenađenjima. Jedno od njih svakako će biti kulinarskih show koji će u subotu izvesti Valentina Vukadinović (Gorski kotao) poznata vrbovščanska kulinarska majstorica te njezin simpatični gost Duško Ćurlić.

Bogat zabavni program

U samom otvorenju spektaklom na harmonici i violončelu će nas počastiti i dobro poznato lice Supertalenta – Martin Kutnar.  Ne manje atraktivan bit će i nastup mladih plesnih zvijezda s kojima ćemo se ljuljati u ritmu latino i standardnih plesova. Kroz program vodit će nas poznata Renata Končić MINEA, a bit će i  izbora za najfinije slatko i slano jelo te  revije puhačkih orkestara.

Vrhunac subote je koncert popularne grupe GAZDE koji će otpočeti od 19 sati. Nedjelja će kao i subota  nuditi izvanredan program iz kojeg ćemo izdvojiti KULINARSKI SHOW  „Čarobni kotao“ u kojem ćemo se sladiti Vanjinim  slano-slatkim zalogajčićima i Majinim Lynx koktelima s ginom i bundevom.

Tu je i  izbor za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu. Vrlo važan dio ponude je i vanjski prostor koji će biti rezerviran za KUĆU DOBRE HRANE. Kako  i samo ime kaže riječ je o ugostiteljskoj ponudi koja će biti smještena u velikom šatoru u kojem će nas  tijekom cijelog dana  zabavljati odličan goranski bend TRIO GORANI.

Rezervirajte svoj vikend

Nadamo se lijepom jesenjem vremenu no ukoliko ono bude i malo manje lijepo pobrinuli smo se da čitav vanjski prostor bude natkriven i povezan sa Sportskom dvoranom tako da bilo sunce ili kiša svi sadržaji Bundevijade bit će dostupni i garantirat će dobru zabavu i odličnu atmosferu.   

Rezervirajte svoj vikend jer 7. i 8. listopada 2023.  Bundevijada vam donosi bogatu rapsodiju jeseni u vaša srca. Dolazak možete kombinirati i posjetiti izletište Kamačnik, te ostale turističke destinacije grada kao i ugostiteljske objekte koji će također toga vikenda nuditi jela od bundeva.  

Za sve informacije možete se obratiti GRADU VRBOVSKOM a više o Bundevijadi i detaljnom programu pronaći na www.VisitVrbovsko.hr, www.vrbovsko.hr gdje se možete i prijaviti za izlaganje i prodaju  svojih proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh
PROMO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh

U Pan-peku vas čekaju sourdough klasik, sourdough korica ili sourdough tamni kruh – novi kruhovi od kiselog tijesta u čijem ćete okusu, kvaliteti, karakterističnoj rupičastoj strukturi i svježini uživati sa svakim zalogajem - probajte već danas!

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!
PROMO

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!

Zašto je roštilj vani više od obroka: Istražujemo čaroliju druženja na otvorenom.
Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!
PROMO

Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!

Ovog vikenda, iznad Međimurja, ljubitelji prirode imali su priliku svjedočiti fantastičnom prizoru. Balon na vrući zrak, oslikan prepoznatljivim kockicama, vinuo se na svoj prvi let s Aerodroma Čakovec, obojivši nebo iznad Međimurske županije.