Obavijesti

Promo sadržaj

Jeste li znali da je med odličan probiotik?

Jeste li znali da je med odličan probiotik?
2

Kako vi volite svoj med? Namazan na tost, s maslacem? U čaju? Koristite li ga kao hranu ili kao lijek?

Koja god varijanta bila u pitanju, med je dragocjena, potpuno prirodna i ljekovita namirnica koja dolazi direktno iz prirode. Sastavljen je od složene kombinacije ugljikohidrata (75-80%), vode (13 – 18%) te od sitne, ali moćne količine dragocjenih sastojaka kao što su organske kiseline, aminokiseline, proteini, enzimi, minerali, vitamini i fenolne kiseline. Tu su i vitamini B skupine (B2, B3, B5, B6), vitamin C i folna kiselina, te minerali kalij, kalcij, natrij, fosfor, magnezij, željezo, cink, mangan, bakar i selen.

Kada je pravi trenutak za posegnuti za teglicom meda:

1. Med je odličan probiotik. Regulira šećer u krvi, pomaže kod želučanih tegoba. Ako vas od meda ipak zaboli želudac, moguće je da ste konzumirali lažnjak, ili pak reagirate na prezasićenu otopinu monosaharida jer med povuče dio vlage iz sluznice želuca što izaziva mučninu ili bolove koji u pravilu prolaze već kroz par minuta.

2. Riječ je o najsavršenijem proizvodu prirode. Doslovno je savršen jer na svijetu ne postoji pčela koja bi napravila loš med. Njegova loša kvaliteta može biti jedino rezultat lošeg i nestručnog pčelara ili industrijske obrade.

3. Med ima i ljekovita svojstva: antibakterijsko, antifungalno, antiseptičko. Pomaže kod čireva, opeklina i zacjeljivanja rana; učinkovitiji je od svih terapija koje se primjenjuju nakon kirurških operacija, pa rane tretirane medom zacjeljuju 4 – 5 puta brže. Antibakterijska svojstva meda toliko su snažna da se ne može pokvariti – jestivi med star preko 3.000 godina pronađen je i u Tutankamonovoj grobnici. Maje su ga smatrale hranom bogova, a Grci i Rimljani bez meda nisu ni ratovali – vojnici su ga koristili za brže zacjeljivanje rana. 

4. Također terapeutski djeluje i na naš dišni sustav: umiruje kašalj, osnažuje imunitet iscrpljen prehladama, pomaže kod sezonskih alergija. Med je, jednostavno rečeno: čudo prirode! Izuzetne je hranjivosti, sadrži u sebi sve što izgrađuje ljudski organizam i ne može se nikad pokvariti.

Za više detalja o pčelama i medu zazuji na gigabeetno.a1.hr.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.