Obavijesti

Promo sadržaj

Jeste li znali da su pijetlovi testisi specijalitet u ovom baranjskom restoranu?

Jeste li znali da su pijetlovi testisi specijalitet u ovom baranjskom restoranu?

Restoran Darócz postao je s vremenom mjesto okupljanja stanovništva Vardarca, ali i svih koji u Baranju dolaze okrijepiti se uz dobru domaću rakiju i tradicionalna jela. Ponudom će zadovoljiti svako nepce

Svi znaju da se u Baranji dobro jede, ali na kojim mjestima se jede najbolje? Vardarac je baranjsko selo koje se nalazi između Bilja i Luga. Nađete li se na tom dijelu, znamo gdje obavezno morate zastati - u restoran Darócz, kako se u prošlosti zvalo i naselje Vardarac. Prema nekim tumačenjima, riječ darócz označava lovca koji se bavi guljenjem i obradom kože s divljači. 
Restoran Darócz postao je s vremenom mjesto okupljanja stanovnika Vardarca, ali i svih koji u Baranju dolaze okrijepiti se uz dobru domaću rakiju i tradicionalna jela. Za svako nepce će se naći nešto na jelovniku, ljuto, ljuće, najljuće, bez mesa ili energijom siromašna jela? Mislili su na sve.

Tu ćete uživati u  vrhunskim glavnim jelima - pravom perkeltu od pijetla, domaćoj sarmi, pečenoj patki, ciganskom pečenju ili u pravom baranjskom ribljem paprikašu. Ovo je samo dio bogate ponude restorana u vlasništvu obitelji Makovec. Ondje ćete probati i pomalo neobično ali vrhunsko predjelo - perkelt od pijetlovih testisa.

Budući da Vardarac nema zavičajni muzej poput nekih obližnjih mjesta, na neki način ovaj restoran funkcionira i kao muzej sela. Inače, objekt u kojem se nalazi restoran uvijek je bio gostionica, a krajem 2014. godine postao je i restoran. Poslije je proširen i salom za svečanosti koja može primiti osamdesetak ljudi.


Vepar na divlje s purom na slano, srnetina na tikveški s kroketima i brusnicama, teletina na mađarski ili žablji perkelt s domaćim tijestom i pečenom slaninom također su odlična kombinacija. Zec sa slaninom i bijelim lukom pečen u krušnoj peći i punjena patka s umakom od jabuke, također pečena u krušnoj peći, delicije su koje također morate probati. U ponudi je i srnetina u umaku od vrhnja. Na jelovniku je i bogat izbor vegetarijanskih jela, kao što je celer salata s jabukama, orasima i mozzarellom.Vardarac je smješten vrlo blizu ribnjaka koji se nalazi uz rub parka prirode Kopački rit. Obod ribnjaka obrastao je u trsku i šaš te je tu velika koncentracija žaba. Dovoljno je odšetati stotinjak metara od restorana u nabavku. 

Imaju i vlastiti bazen u kojem drže ribu, te je riba uvijek svježa. U ponudi su čvarci od šarana, fiš paprikaš, različite vrste pohane ili pržene ribe. Za predjelo su bili posluženi čvarci od šarana s pomno biranim prilozima od povrća. Savršeno za grickanje uz razgovor i iščekivanje glavnog jela. Tu je i šaran na rašljama, file smuđa u umaku od bijelog luka.

Glavne uzdanice vinske karte su vinarija Pinkert iz Suze, vinarija Kočevar iz Batine i vinarija Gerštmajer iz Zmajevca. U ponudi je i mnogo domaćih rakija, počevši od šljivovice, kajsijevače, dunjovače... A tek kad probajte njihovu Doboš tortu, od milja zvanu „dobošica“, poželjet ćete se što prije vratiti.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle