Obavijesti

Promo sadržaj

Još tri dana traju prijave na Uplift akademiju, program za male poduzetnike. Požurite!

Još tri dana traju prijave na Uplift akademiju, program za male poduzetnike. Požurite!
2

Mali ste poduzetnik? Onda najbolje znate da nam svima ponekad nedostaje inspiracije, edukacije, sredstava za nove investicije i informacije. Zato je tu Uplift akademija koja prima upise!

Do 9. rujna traju prijave na Uplift akademiju, prvi sveobuhvatni obrazovni program namijenjen svim malim poduzetnicima, posebno iz segmenta turizma i turističke ponude. Besplatnu edukaciju za 32 stipendista koja se prijave omogućio je Mastercard, a stipendisti dobivaju:

  • Besplatnu online edukaciju koju provodi Algebra namijenjenu upravo malim poduzetnicima, sa znanjima koja mogu praktično primijeniti u svojem poslovanju. Tržišna vrijednost ove edukacije je 15 tisuća kuna, u što nije uračunata vrijednost zasebnog mentorskog programa koji prolaze svi kandidati!
  • 210 sati učenja podijeljenog prema važnim poslovnim cjelinama
  • dostupne mentore koji vas vode kroz čitav proces i koji su vam na raspolaganju tijekom čitavog trajanja programa
  • program organiziran 1 do 3 dana u tjednu, uz stanku u blagdanskom razdoblju
  • mogućnost umrežavanja
  • medijsku promociju u suradnji s partnerima projekta
Stipendisti i stipendistice su u sklopu Uplift akademije imali mogućnost osvojiti i promotivnu promotivnu display kampanju na 24sata.hr bruto medijske vrijednosti 100.000 kuna (5x100.000 kuna). Dobitnice su Jelena Pavlović Svetina, Nikolina Farčić, Zdenka Majcan, Barbara Ljevar i Kata Barišić. Izabrane stipendistice istaknule su se svojom originalnošću, ali i zalaganjem tijekom sudjelovanja na projektu. Čestitamo dobitnicama! 

Tko se može prijaviti?

Uplift smo zamislili kao cjelovitu, dugotrajnu i višegodišnju platformu koja će rasti i razvijati se zajedno s poduzetnicima kojima pomaže. U prvoj sezoni projekta fokus je na turizmu pa tražimo mikropoduzetnike te male i srednje poduzetnike koji se na najširi način bave turizmom i turističkim djelatnostima, ali i sve u uslužnim djelatnostima (ugostitelje, vlasnike kafića, restorana, barova…).

Budite originalni, oduševite naš stručni žiri koji će među prijavljenima birati 32 stipendista i vidimo se na Uplift akademiji!

Coffee,Shop,-,Cafe,Blurred,With,Bokeh,Background

Zašto Uplift i kako je do svega toga došlo?

Zasigurno ste već mnogo puta čuli i pročitali da segment mikropoduzetništva te malog i srednjeg poduzetništva čini više od 99 posto domaćeg gospodarstva. Isto tako, znamo da se poduzetnici u svojem poslovanju susreću s brojnim izazovima. U te izazove možemo svrstati, između ostalog, neizvjesnosti poduzetničkog načina života, poteškoće oko pronalaska i zadržavanja kvalitetnih zaposlenika, financiranja novih poslovnih ideja ili proširenja postojećeg biznisa.

Na kraju, tu je i pandemija koja je mnogim poduzetnicima, pogotovo u segmentu turizma i povezanih djelatnosti, pojačala postojeće i donijela mnoge druge probleme. Upravo je zato Mastercard pokrenuo niz aktivnosti usmjerenih na jačanje poduzetništva koji će im pomoći da podignu svoje djelatnosti na višu razinu, postanu konkurentniji, otporniji, inovativniji i uspješniji, te tako potaknu snažnije gospodarstvo i boljitak društva u cjelini. Ukratko – da upliftaju svoje poslovanje.

Koje koristi mogu očekivati od pohađanja Uplift akademije?

Jedan od glavnih koraka na tom putu je edukacija, odnosno stjecanje novih znanja i vještina koje poduzetnici mogu primijeniti u svojem svakodnevnom poslovanju. S tom idejom pokrenuli smo Uplift akademiju koju će voditi stručnjaci iz Algebre, upravo oni koji već godinama prate sve što se događa u tehnologiji, menadžmentu, poduzetništvo i sve te trendove pokušavaju kroz različite programe obrazovanja nastoje približiti svim svojim polaznicima koji su željni učiti, napredovati i stvarati nove vrijednosti.

Uplift akademija održavat će se online i trajat će ukupno 210 školskih sati. Početak nastave predviđen je za listopad 2021. i završava u ožujku 2022., a predavanja i vježbe bit će raspoređeni na dva do tri dana tjedno.

Program Uplift akademije podijeljen je u devet cjelina:

  • Osnove kritičkog razmišljanja i rješavanje problema,
  • Alati digitalne transformacije, Poduzetništvo i inovacije,
  • Destinacijski menadžment (upravljanje destinacijom),
  • Osnove online marketinga i e-commerce,
  • Turizam i ekonomija doživljaja (upravljanje doživljajem destinacije),
  • Fondovi za financiranje projekata i razvoja,
  • Osnove financijskog planiranja i menadžersko računovodstvo,
  • Napredne prodajne i cjenovne strategije.

Paralelno s provođenjem edukativnih modula, stipendiste očekuje i intenzivan rad na vlastitim projektima pod vodstvom mentora. Na kraju, timovi će moći predstaviti svoje projektne ideje potencijalnim investitorima i tako dobiti priliku za osvajanje novčane nagrade.

Više informacija i detalja o programu i kurikulumu Uplift akademije možete pronaći ovdje.

Ne manje važno, svi sudionici Uplift akademije dobit će promociju na Uplift.hr te u okviru medijske kampanje, a pet najoriginalnijih prijava prema ocjeni stručnog žirija medijskog partnera osvojit će i medijsku kampanju za svoje poslovanje na 24sata u vrijednosti od 100.000 kuna.

Prije samog početka i za vrijeme trajanja Uplift akademije na internetskoj stranici Uplift.hr objavljivat ćemo mnoštvo zanimljivih sadržaja, inspirativne priče uspješnih poduzetnika, edukativne teme iz poduzetništva te važne informacije korisne za učinkovito vođenje poslovanja, a pisat ćemo i o samim stipendistima – sudionicima prve Uplift akademije. Stoga, prijavite se na naš natječaj, pratite Uplift.hr i zajedno s nama upliftajte svoje poslovanje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.