Obavijesti

Promo sadržaj

Kako do čistog i dezinficiranog doma?

Kako do čistog i dezinficiranog doma?
10

Unazad godinu dana, točnije od početka pandemije koronavirusa pojmovi poput „čišćenja“ i „dezinfekcije“ postali su jedni od onih koje najčešće pretražujemo na internetskim preglednicima.

Želimo saznati na koji način možemo najefikasnije zaštiti svoj dom od neželjenih mikroorganizama te kako se zaštiti, što je više moguće, od virusa koji je zaustavio cijeli svijet. Za početak treba razjasniti kako čišćenje i dezinfekcija nisu istoznačni pojmovi.

Čišćenje i dezinfekcija imaju različito značenje iako se često koriste kao sinonimi. Čist dom nije isto što i dezinficiran, a to je posebno važno znati u ovo doba kad pandemija koronavirusa ne jenjava u svijetu.

U čemu je razlika između čišćenja i dezinfekcije? Čišćenje je fizičko uklanjanje prljavštine i djelomično klica, obično deterdžentom i vrućom vodom. Za razliku od čišćenja, dezinfekcija temeljito uništava neželjene mikroorganizme.

Redovita dezinfekcija predmeta i površina vašeg doma jedan je od najboljih načina za sprječavanje širenja virusa i bakterija jer se samo dezinfekcijom oni temeljito uništavaju i eliminiraju. Dezinfekcija je više od čišćenja, prilikom dezinfekcije možete biti sigurni da ste uništili i one nevidljive stanovnike vašeg doma koji mogu biti opasni po zdravlje.

Saznajte kako jednostavno možete zaštititi vaš dom od neželjenih mikroba.

Redovito čistite i dezinficirajte kuhinjske površine, odvajajte sirovu i kuhanu hranu te je čuvajte na hladnom kako biste usporili rast bakterija. Neka istraživanja pokazala su da u kuhinji često ima više bakterija, nego u kupaonici stoga redovito čistite i dezinficirajte:

  • Daske za rezanje hrane
  • Ručke ormarića, hladnjaka, pećnice i perilice
  • Radne površine
  • Sudoper i sito
  • Kante za smeće

Kad je kupaonica u pitanju važno je čistiti i dezinficirati:

  • Slavine i umivaonik
  • Ručke na ormarićima
  • Wc školjku, dasku i tipku za ispiranje toaleta
  • Kadu i tuš, uključujući vrata tuša i ručke

Također, redovito čistite i dezinficirajte površine i predmete koje često dodirujete poput kvaka na vratima, prekidača za svjetlo, podova te elektroničkih uređaja poput mobitela, daljinskih upravljača, laptopa, tipkovnice i miša. Ako imate djecu, redovito dezinficirajte predmete poput: hranilica, prematalica, dječjih kadica te plastičnih dječjih igračaka i onih za kupanje.

Važno je naglasiti kako nisu svi proizvodi jednako učinkoviti kad su virusi i bakterije u pitanju te nije svejedno koje dezinficijense kupujete jer nažalost nisu svi učinkoviti za uništavanje 99,9 % mikroba. Birajte one koji dokazano uništavaju 99,9 % bakterija i virusa.

Od nedavno je na hrvatskom tržištu prisutan brand Dettol koji je vodeći brand za dezinfekciju i čišćenje u svijetu čiji proizvodi uništavaju 99,9 % bakterija i virusa kao što su E. coli, Salmonella, MRSA, Rotavirus, H1N1 virus gripe te virus koji uzrokuje Covid-19, unutar pet minuta od uporabe proizvoda. Dio proizvođača dezinfekcijskih sredstava na tržištu oslanja se na podatke iz literature, a ne na vlastita istraživanja, dok je Reckitt Benckiser, proizvođač Dettola, proveo vlastita nezavisna istraživanja kako bi dokazao učinkovitost svojih proizvoda u uništavanju virusa SARS-CoV-2 koji uzrokuje bolest COVID-19. Možete izabrati sprej ili maramice u Dettol Original ili Dettol Power&Fresh varijanti. Dettol proizvodi pomažu vam da na jednostavan način zaštitite svoju obitelj od bakterija i virusa te učinite svoj dom čistim i dezinficiranim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini