Obavijesti

Promo sadržaj

Kako do jeftinijeg grijanja? Imamo rješenje za vas

Kako do jeftinijeg grijanja? Imamo rješenje za vas
1

Subvencioniranje troškova kupnje uređaja za grijanje i hlađenje životnih prostora putem fondova i korištenje obnovljivih izvora energije

Jedan je od načina kojim si možete osigurati visokokvalitetne i energetski učinkovite uređaje vrhunskog njemačkog proizvođača Viessmann. 

Dizalice topline sve češći su izbor mnogih poznatih arhitekata pri projektiranju energetski učinkovitih građevina. Dizalicama topline za funkcioniranje je potreban samo priključak električne energije, a medij prijenosa topline i rashlada je voda, slično kao i kod klasičnih sustava s plinskim centralnim grijanjem. Ovi tehnološki napredni uređaji imaju izrazito visok koeficijent učinka (COP), koji se kreće čak do omjera 1:4 odnosno jednim utrošenim kilovatom električne energije dobivate ekvivalent od četiri kilovata topline što ih čini izrazito energetski učinkovitim uređajima.

Raspodjela topline i rashlada proizvedena dizalicama topline najpovoljnije se može raspodjeliti ventilokonvektorima jer više niste primorani dizati pod da biste ugradili podno grijanje ili ugrađivati radijatore po cijelom stambenom prostoru. Ugradnja ventilokonvektora je jednostavna i ekonomična te ne zahtjeva prevelike intervencije u stambeni prostor jer se ugrađuje na pozicije kao i klasični radijatori.

Visokoučinkovite dizalice topline s gotovo bešumnom vanjskom jedinicom

Split dizalice topline Vitocal vrhunskog njemačkog proizvođača Viessmann karakterizira razdvajanje sustava na unutarnju i vanjsku jedinicu ugodnog dizajna. Ovi uređaji koriste toplinu sadržanu u vanjskom zraku na ekološki i izrazito ekonomičan način, te dolaze u izvedbama samo za grijanje ili za grijanje i hlađenje. Zbog svog gotovo bešumnog rada osobito su prikladne za primjenu u usko naseljenim područjima poput kuća u nizu. Kombinacijom optimiziranih ventilatora i inteligentnog upravljanja brojem okretaja osiguravaju izrazito tih rad i pod punim opterećenjem.

Najprodavanije dizalice topline Vitocal 100-S/111-S i Vitocal 200-S dolaze u nekoliko izvedbi koje ispunjavaju različite zahtjeve: kao uobičajena dizalica topline za grijanje prostora i zagrijavanje pitke vode, ali i s „active cooling“ opcijom hlađenja za ugodno temperiranje prostora tijekom ljetnih mjeseci te s ugrađenim protočnim bojlerom za toplu vodu. Unutarnje jedinice mogu se ugraditi u svaki podrum ili prostor u kući. Ova jedinica već je tvornički opremljena svim potrebnim komponentama, a vanjska jedinica može se postaviti na vanjski zid kuće ili slobodno u vanjskom prostoru.

Informacije o subvencioniranju

Tijekom prve polovice 2019. godine građani će moći od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uz dizalice topline i kotlove na biomasu, zatražiti sredstva i za solarne sustave. 

Široku mrežu distributera i servisera Viessmann proizvoda možete pogledati ovdje.

 

Autor: Parlov Digital Intelligence

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena
PROMO

Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena

Društva za osiguranje primjenjuju čitav niz održivih pristupa unutar svojih poslovnih strategija