Adventska kućica Zagrebačka priča na Trgu bana Josipa Jelačića za posjetitelje Adventa 2018. u Zagrebu priprema Školu otvaranja pjenušca sabljom u režiji Zlatka Puntijara
Kako otvoriti bocu šampanjca sa sabljom jednostavno?
Ritual otvaranja boce sabljom datira još od vremena Napoleona. Šampanjac su tada Napoleonovi vojnici pili u pobjedi i porazu. Kada su Napoleonovi vojnici došli do Samobora sa sobom su imali i šampanjac. U početku su boce otvarali na klasičan način, a kada bi popili malo više, onda su vadili sablje i njima ih otvarali. Umijeće otvaranja pjenušca sabljom postalo je dio naše tradicije.
Dok većina ove blagdane bude otvarala pjenušac na klasičan način, Vi naučite kako odgovorno rukovati sabljom i otvoriti pjenušac na divljenje svih prisutnih.
Škola otvaranja pjenušca sabljom u režiji Zlatka Puntijara počinje danas u 16 sati ispred adventske kućice Zagrebačka priča na Trgu bana Josipa Jelačića u neposrednoj blizini sata.
Genijalan razlog da ovog vikenda posjetite Varaždin
Klapa Intrade oduševila Zagreb u tri nezaboravne večeri u Lisinskom!
Andrija Premec odmjerio snage s najboljima na finalu Heineken® Star Quality programa