Obavijesti

Promo sadržaj

Kako pripremiti sebe i svoje dijete za zimsku hladnoću?

Kako pripremiti sebe i svoje dijete za zimsku hladnoću?
2

Zimskih radosti se ne trebate bojati, ako se prikladno obućete. Toplinska izolacija i vodonepropusni materijali vaš su prijatelj tokom niskih temperatura

Na što sve trebate pripaziti kada živa na termometru pokaže minus?

Zima može biti itekako zabavna i puna zanimljivih pustolovina, ali može također biti i uisitnu opasna za nas i našu djecu, ako se ne pripremimo i ugrijemo za hladne temperature, toplim obrocima i adekvatnom odjećom i obućom. Preporučujemo slojevitu i ne pretešku odjeću. Razlog tome je nemogućnost kretanja u glomaznoj odjeći, koja će vas i vaše mališane spriječiti u brzim okretima i činiti će vam svaku akciju puno težom i napornijom. Pedijatri često spominju kako djeca nemaju dovoljno izolacije kao i odrasli, stoga je njima potreban dodatan sloj odjeće. Primjerice ako vi imate dva sloja, svom djetetu obucite tri. Kod slojevite odjeće prvi sloj treba biti izuzetno tanak, pripijen uz tijelo i izrađen od sintetičkog materijala, kako bi odvodio vlagu, predlažemo majice dugih rukava i pod-hlače. Izbjegavajte prirodne materijale, jer oni zadržavaju znoj i na taj način samo hlade tijelo. Drugi sloj odjeće mora zadržavati toplinu, stoga izaberite vunene džempere, jakne na patent ili majice od flisa, propilena i drugih mješavina ili puhaste prsluke. Za vanjski sloj uvijek odaberite onaj materijal koji je vodonepropusan i otporan na vjetar. Duljina jakne, bi trebala prelaziti bokove, zbog veće topline, a bitna je i kapuljača koja će dodatno davati toplinu i zaštitu koje su vama i djetetu najpotrebnije. Šal i kapa moraju biti od toplih materijala poput vune, a za dodatnu zaštitu za dijete izaberite one kape koje imaju opciju pokrivala za uši. Kada govorimo o rukavicama birajte isto tako one od toplih vunenih matrijala, ili kožne podstavljene. Veliki izbor rukavica možete pronaći na stranicama Ecipele.hr gdje ćete uz pregršt kvalitetnih rukavica pronaći i one trendovske poznatih brendiranih proizvođača. Za zimske radosti i nestašluke, ruke vašeg djeteta treba zaštititi od vlage i promrzavanja, rukavicama koje su vodonepropusne. Imajte na umu da one rukavice kojima prsti nisu odvojeni zasebno, pružaju više topline, jer se prsti griju i ostaju topliji kad stoje jedno pored drugog.

Koje cipele za djecu su najpodobnije za zimu i koje cipele za djevojčice odabrati?

Donji dio tijela možda je i najbitniji, jer kako znamo sva toplina dolazi od nogu. Za hlače odaberite one vodonepropusne, a ako nemate dodatni sloj od ispod, predlažemo da uzmete one podstavljene. Jedan mali savjet nemojte uvlačiti hlače u čizme, već ih stavite izvan da vam stopala budu suha i topla. Za cipele i čizme birajte samo one vodonepropusne. Potplat bi trebao biti povišen gumeni i sa gazištem koje ima žlijebove koji onemogućavaju proklizavanje. Na stranicama Ecipele.hr pronaći ćete svu zimsku obuću za sebe i svoju djecu, koja će vaše noge održati suhim i toplim. Cipele za djevojčice pronaći ćete u svim uzorcima i bojama, pa izaberite one koje nisu monotone, a ove sezone nije monotona ni zimska kolekcija.

Happy girl in winter landscape

Kako održavati i dodatno zaštititi zimske cipele?

Ako zimske cipele za djevojčice imaju vezice, obvezetno ih prije čišćenja skinite i operite u blagom sapunu i stavite sušiti na zraku. Sa vlažnom krpom, četkom ili supužvicom uklonite i prebrišite nečistoće. Unutrašnjost cipele je moguće očistiti samo sa vlažnom krpicom ili četkom. Ukoliko su čizme unutra vlažne stavite unutra novinski papir, koji će upiti vlagu. Ako su cipele i čizme vaše djece od kože, nanesite kremu koja se najbolje upija dok se cipele u potpunosti ne osuše, jer tad krema lakše upija kroz pore. Nakon toga uzmite impregnacijski sprej kojim ćete poprskati kožu koja će dobiti sloj nepropusnosti, koji može izdržati i do nekoliko sati na kiši.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.