Obavijesti

Promo sadržaj

Kako priviknuti dijete na nove okuse? Riba će postati njihova omiljena hrana

Kako priviknuti dijete na nove okuse? Riba će postati njihova omiljena hrana

Iako vaša djeca možda jedu dovoljno, svakodnevna konzumacija iste vrste hrane na koju su naviknula može biti vrlo loša za njihovo zdravlje

Na vrhu liste jela koja djeca vješto izbjegavaju nalazi se kuhano zeleno povrće, a hrana koja je možda najvažnija za pravilan rast i razvoj djece i koju često odbijaju svakako je riba. U nastavku je nekoliko savjeta kako to promijeniti.

Polazna točka: strpljenje!

Mališanima je potrebno više vremena da se naviknu na promjene. Ako se opravdavaju, odugovlače, a onda plaču i odbijaju ribu, jednostavno pričekajte s obrokom da se dijete smiri i bude spremno za novi pokušaj. Umjesto da djecu prisiljavate ili kažnjavate, promišljeno ih upoznajte s novostima koje su dobre za njih.

Kako će sva djeca jesti ribu?

Nutricionistica Maja Astaloš, stručnjakinja za pravilnu i uravnoteženu prehranu, kaže da postoji način kako djeci osigurati sve blagodati ribe a da im ne pokvarite raspoloženje.

Odličan je način da ribu češće uključite u prehranu djece kvalitetna riblja pašteta na kruhu od integralnog brašna. Na tržištu ima mnogo takvih proizvoda, ali prva je preporuka pašteta od žutoperajne tune koja se smatra najkvalitetnijom. Tu paštetu djeca lakše prihvaćaju, a osim toga kvaliteta se ne gubi tijekom termičke obrade tako da djeca uz dobar okus dobivaju sve potrebne hranjive tvari iz ribe. Riba je bogata vitaminom A koji je prijeko potreban za vid i zdravu kožu i kosu. Sadržava i vitamin D i kalcij koji su važni za razvoj kostiju i zuba, jod i fluor koji pospješuju metabolizam i rast tijela te magnezij, cink i selen koji jačaju imunosni sustav i štitnjaču. „Djeca koja često jedu ribu i riblje proizvode bolje spavaju i imaju veći IQ zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama“, istaknula je dr. Astalosh.

Igra koja potiče apetit

Prazan tanjur pobjeda je za koju trebate saveznike. Predstavite djeci patka Juniora koji razumije dječje probleme i roditeljske „borbe“ za stolom i upravo je zato izradio paštetu Argeta Junior KremTuna i Argeta Junior SuperTuna. Izrađene su od odabranih fileta žutoperajne tune, sadržavaju prirodna ulja i začine, a ne sadržavaju konzervanse, umjetne pojačivače okusa, bojila, palmino ulje i gluten. Na besplatnoj internetskoj platformi Junior avanture najmlađi će naučiti puno o ekologiji, sportu, znanosti i prirodi, a usput će zavoljeti patka Juniora i poslušati njegove prijedloge za užine, kao što je riblja pašteta. Patak Junior postat će njihov prijatelj koji će im ponuditi zanimljive savjete za druženje, istraživanje i odrastanje, a ujedno je i vaš saveznik koji će vam pomoći da djeca zavole ribu i odrastu u vesele, pametne i sretne ljude.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zamijenite stare krovne prozore novima i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za 1 euro
PROMO

Zamijenite stare krovne prozore novima i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za 1 euro

Jeste li znali da zastarjeli krovni prozori mogu pridonijeti gubitku energije zbog loše izolacije, propuštanja zraka i dotrajalosti materijala?

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X
PROMO

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X

Tvornica Pastor, najveći proizvođač vatrogasne opreme u ovom dijelu Europe, prošle je godine u velikom stilu objavila početak novog uzbudljivog poglavlja u svom poslovanju.
Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.