Obavijesti

Promo sadržaj

Kako priviknuti dijete na nove okuse? Riba će postati njihova omiljena hrana

Kako priviknuti dijete na nove okuse? Riba će postati njihova omiljena hrana

Iako vaša djeca možda jedu dovoljno, svakodnevna konzumacija iste vrste hrane na koju su naviknula može biti vrlo loša za njihovo zdravlje

Na vrhu liste jela koja djeca vješto izbjegavaju nalazi se kuhano zeleno povrće, a hrana koja je možda najvažnija za pravilan rast i razvoj djece i koju često odbijaju svakako je riba. U nastavku je nekoliko savjeta kako to promijeniti.

Polazna točka: strpljenje!

Mališanima je potrebno više vremena da se naviknu na promjene. Ako se opravdavaju, odugovlače, a onda plaču i odbijaju ribu, jednostavno pričekajte s obrokom da se dijete smiri i bude spremno za novi pokušaj. Umjesto da djecu prisiljavate ili kažnjavate, promišljeno ih upoznajte s novostima koje su dobre za njih.

Kako će sva djeca jesti ribu?

Nutricionistica Maja Astaloš, stručnjakinja za pravilnu i uravnoteženu prehranu, kaže da postoji način kako djeci osigurati sve blagodati ribe a da im ne pokvarite raspoloženje.

Odličan je način da ribu češće uključite u prehranu djece kvalitetna riblja pašteta na kruhu od integralnog brašna. Na tržištu ima mnogo takvih proizvoda, ali prva je preporuka pašteta od žutoperajne tune koja se smatra najkvalitetnijom. Tu paštetu djeca lakše prihvaćaju, a osim toga kvaliteta se ne gubi tijekom termičke obrade tako da djeca uz dobar okus dobivaju sve potrebne hranjive tvari iz ribe. Riba je bogata vitaminom A koji je prijeko potreban za vid i zdravu kožu i kosu. Sadržava i vitamin D i kalcij koji su važni za razvoj kostiju i zuba, jod i fluor koji pospješuju metabolizam i rast tijela te magnezij, cink i selen koji jačaju imunosni sustav i štitnjaču. „Djeca koja često jedu ribu i riblje proizvode bolje spavaju i imaju veći IQ zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama“, istaknula je dr. Astalosh.

Igra koja potiče apetit

Prazan tanjur pobjeda je za koju trebate saveznike. Predstavite djeci patka Juniora koji razumije dječje probleme i roditeljske „borbe“ za stolom i upravo je zato izradio paštetu Argeta Junior KremTuna i Argeta Junior SuperTuna. Izrađene su od odabranih fileta žutoperajne tune, sadržavaju prirodna ulja i začine, a ne sadržavaju konzervanse, umjetne pojačivače okusa, bojila, palmino ulje i gluten. Na besplatnoj internetskoj platformi Junior avanture najmlađi će naučiti puno o ekologiji, sportu, znanosti i prirodi, a usput će zavoljeti patka Juniora i poslušati njegove prijedloge za užine, kao što je riblja pašteta. Patak Junior postat će njihov prijatelj koji će im ponuditi zanimljive savjete za druženje, istraživanje i odrastanje, a ujedno je i vaš saveznik koji će vam pomoći da djeca zavole ribu i odrastu u vesele, pametne i sretne ljude.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini