Obavijesti

Promo sadržaj

Kako učinkovito smršavjeti uz pomoć pametnog sata?

Kako učinkovito smršavjeti uz pomoć pametnog sata?
5

Uređaji za praćenje fitness režima, kao što su pametni satovi, zaista mogu utjecati na čovjeka da više vježba i dođe u top formu.

Jedna od najčešćih novogodišnjih odluka je usvojiti zdraviji životni stil i dovesti tijelo u top formu do ljeta. Za mnoge to znači promjenu jelovnika i odlazak u teretanu ili grupne vježbe kako bi se izgubilo koji kilogram težine. Što je sve potrebno da se ta odluka i provede, a na kraju i ostvari? Svakako čelična volja i dobar motivator koji će vas tjerati da se svakodnevno bude korak do cilja.

Za neke će to biti osobni trener, za druge prijatelj s kojim će dijeliti i dobre i teške trenutke, dok će neki biti zahvalni digitalnom asistentu kojeg nose na zapešću.

Pametni sportski satovi su odličan alat pri mršavljenju

Osim ako posljednjih desetak godina niste živjeli u divljini bez interneta, vjerujemo da znate osnove načina rada fitness trackera. Pametni sat, pametna narukvica i drugi uređaji za praćenje fizičke aktivnosti i stanja tijela sjajan su promicatelj zdravijeg načina života jer nas tjeraju da odbacimo sjedilački način život. No, te male ali moćne spravice ne broje samo

korake i potrošene kalorije, već bilježe svako dostignuće na treninzima, analiziraju i uspoređuju s dosadašnjim podvizima i sugeriraju kako dalje napredovati.

Evo što trebate napraviti da biste iz pametnih satova izvukli najbolje, odnosno da bi vam zaista pomogli u mršavljenju:

· Postavite dnevne kalorijske ciljeve i količinu aktivnosti

Prije korištenja na svom pametnom satu unesite realan cilj – koliko želite „spržiti“ kalorija u danu baveći se fizičkom aktivnošću ili koliko ćete minuta biti aktivni. Ako ujutro niste vježbali, sat će vas tijekom ostatka dana podsjećati na „izazov“, predložiti adekvatnu vježbu te u konačnici, kada dosegnete svoj cilj, nagraditi virtualnim medaljama ili bodovima za uspjeh.

· Bilježite svaku aktivnost

Uključite funkciju za mjerenje aktivnosti svaki put kad intenzivnije hodate, a ne samo dok vježbate. Aktivirajte ju dok se žurite pješice na posao, šetate psa, čistite stan, za vrijeme kupovine, šetnje gradom… tako će se svaki žustriji korak brojiti kao vježbanje.

· Koristite integriranu aplikaciju za vježbanje

Sportski satovi imaju već unaprijed modificirane vježbe za desetke aktivnosti i sportova kao što su hodanje, trčanje, bicikliranje, plivanje, veslanje, pješačenje, funkcionalne treninge snage, HIIT, pilates, jogu i sl. Izaberite svako malo drugu vježbu ii slušajte savjete o intenzitetu trčanja, hodanja ili veslanja koje vam daje sat. Ženski pametni sat ujedno ima mogućnost pratiti i bilježiti menstrualne cikluse, za vrijeme kojih će sugerirati nešto lakše vježbe.

· Natječite se s prijateljima

Jedan od efikasnijih načina da ostanete motivirani dok skidate kile je da uspoređujete svoje rezultate s onima vaših prijatelja ili članova obitelji. Napravite vlastito malo natjecanje u potrošnji kalorija ili količini vremena provedenog u vježbanju, na dnevnoj ili mjesečnoj razini.

· Mislite i na mentalno zdravlje

Pojedini satovi kroz senzore za otkucaje srca imaju mogućnost i uočiti povišenu razinu stresa. Tada korisniku pošalju poruku s preporukom za kratku meditaciju i vježbe disanja. Ako nosite sat i tijekom spavanja, on će pratiti kako i koliko spavate, odnosno odmarate li se dovoljno. Naime, odmor je jednako važan za održavanje fizičkog i psihičkog zdravlja kao i samo vježbanje.

Koji sportski pametni sat izabrati?

Među tolikom ponudom različitih proizvođača pametnih satova sasvim se logično postavlja „koji je najprikladniji sat za mene“. Pokušat ćemo vam olakšati potragu na primjeru tri vrlo hvaljena modela pametnih sportskih satova koji se mogu naći u poznatom lancu sportske opreme Hervisu – svaki sa svojim odlikama:

· Garmin Forerunner 255 Music

Je jedan od onih satova koji će ljubitelji trčanja zavoljeti već kod prvog nošenja. Oblikom klasičan sat velikog ekrana, ali s brojnim mogućnostima za nadziranje napretka jer korisniku u svega par dodira prstom nudi pregršt relevantnih informacija o trenutnom statusu treninga, zdravlju i oporavku.

Uz brojne već ugrađene aplikacije za fitness (ima oko 30 ugrađenih aktivnosti, uključujući profile za triatlon i plivanje na otvorenim vodama), ovaj Garmin pametni sat unaprijed predlaže korisniku preporučene vježbe za cijeli tjedan, ali i mogućnost preuzimanja i do 500 pjesama sa Spotify, Deezer ili Amazon Music računa. Spojite sat bežičnim putem sa slušalicama i uživajte u glazbi dok trčite, bez da sa sobom nosite pametni telefon.

· Polar Grit X Pro

Stvoren da preživi aktivnosti na vojnoj razini, Polar Grit X Pro iznenadit će sve koji planiraju smršaviti baveći se različitim sportovima. Precizan je u izračunima podataka, nevjerojatno izdržljiv i vodootporan (do čak 100 m pod vodom), s iznimno dugim trajanjem baterije do 40 sati u načinu vježbanja s punim GPS-om i praćenjem otkucaja srca.

Od svih mogućih funkcija izdvojit ćemo one koje brinu o oporavku tijela nakon treninga, kao što su FuelWise koja podsjeća korisnika na unos ugljikohidrata i tekućine da bi se moglo održati odgovarajuća razina energije, kao i Recovery Pro koja obavještava o stanju regeneracije.

· Suunto 5 Peak

Ako volite pješačiti i planinariti, tada je Suunto 5 Peak vaš idealan suputnik jer je naoružan detaljnim GPS-om i visinomjerom. Uparite ga sa svojim računom na Komoot aplikaciji za planinarenje i više nikad nećete morati brinuti da ćete zalutati jer, ako koji slučajem skrenete sa zadane rute, sat će vas o tome obavijestiti i dati informaciju kako se vratiti na stazu.

Osim toga, Suunto pametni satovi u sebi imaju predefinirane vježbe za više od 80 sportskih aktivnosti, odlično trajanje baterije (i do 100 sati u Ultra načinu rada) te jednostavnu kontrolu glazbe.

Trenirati treba pametno, težiti specifičnom cilju i u realno zadanom vremenu. Budući da vam je cilj stesati se do ljeta, osim na vježbanje, posvetite posebnu pažnju i na unos kvalitetnije, zdravije i raznolikije hrane. Srećom, moderna pametna tehnologija pomoći će vam u ostvarivanju tog cilja jer sve mjeri, analizira – ali i motivira!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata
Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža