Obavijesti

Promo sadržaj

Kako uštedjeti na grijanju i hlađenju: dizalice topline

Kako uštedjeti na grijanju i hlađenju: dizalice topline
4

Bez obzira radi li se o novogradnji ili adaptaciji, sve više ljudi opredjeljuje se za alternativne načine grijanja.

Odličan odabir su dizalice topline zbog visoke učinkovitosti i komfora, te značajne uštede.

U nastavku ovog teksta slijedi kratak osvrt na prednosti korištenja dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja, kao i u sustavima pripreme potrošne tople vode. Ukoliko razmišljate o kupnji dizalica topline, sada je pravo vrijeme jer kupnjom Daikin Altherma dizalice topline, dobivate klima uređaj na dar. Više o nagradnoj akciji možete saznati na Daikin Altherma web stranici.

Prednosti korištenja dizalica topline

Dizalice topline preuzimaju besplatnu, obnovljivu energiju iz okoliša i prenose ju u sustav grijanja ili hlađenja. Zbog toga kod takvih sustava govorimo o uštedi u potrošenoj energiji i do 75% u odnosu na konvencionalne sustave grijanja. Dizalice topline mogu koristiti vodu, tlo ili zrak kao medij iz kojeg preuzimaju energiju. Najpopularnije i najčešće ugrađivane su 'Zrak – voda' dizalice topline zbog povrata investicije kroz uštedu na energentu.

Uz visoko temperaturnu dizalicu topline u srebrnoj boji, Daikin poklanja vrhunski klima-uređaj Perfera! Nagradna akcija traje do 22. prosinca 2020. godine.

Kako odabrati pravi uređaj?

Uzmite u obzir slijedeće parametre kako biste donijeli najbolju odluku za grijanje i hlađenje svog doma

Prilikom odabira dizalice topline potrebno je najprije definirati namjenu nove dizalice topline, odnosno hoće li se ona koristiti samo za grijanje, ili i za hlađenje. U ovoj fazi također treba odabrati između sustava podnog grijanja, radijatorskog grijanja, ili grijanja i hlađenja putem ventilokonvektora. Dizalice topline mogu biti visoko temperaturne (prikladne za radijatorsko grijanje) ili nisko temperaturne (za podno grijanje i ventilokonvektore). Potrebno je također definirati hoće li dizalica topline služiti i za pripremu potrošne tople vode. Zatim dolazimo do potrebne snage dizalice topline. U ovoj fazi preporuka je konzultirati se s projektantom strojarskih instalacija, jer samo stručno i dobro dimenzionirana i odabrana snaga dizalica topline može jamčiti optimalan rad uređaja i najveću uštedu. Kao zadnji korak slijedi odabir pozicije ugradnje te izbor dodatnih opcija, poput načina regulacije.

Uz nisko temperaturnu dizalicu topline Altherma III u srebrnoj boji, Daikin poklanja klima-uređaj Sensira od 3.5 kW! Nagradna akcija traje do 22. prosinca 2020. godine.

Daikin Altherma dizalice topline s integriranim spremnikom mogu se smjestiti u tlocrtnu površinu od svega 60x60cm, što odgovara površini prosječnog kućnog uređaja (npr. perilice posuđa). Daikin Altherma je opremljena svim glavnim komponentama potrebnim za rad sustava te se može smatrati kompletnom kotlovnicom u malom. Može se koristiti jednako u novogradnji kao i u adaptaciji postojećih objekata. Altherma osigurava polaznu temperaturu grijanja i do 70°C, i to pri vanjskoj temperaturi do – 15°C.

Ako se Daikin Altherma dizalica topline koristi i za hlađenje prostora, na raspolaganju stoji širok izbor Daikin niskotemperaturnih konvektora. Konvektori mogu biti u tri različite izvedbe: zidni, parapetni i ugradbeni.

Prednosti odabira Daikin Altherma sustava

Neke od prednosti ugradnje Daikin Altherma sustava su:

  • Brza i jednostavna ugradnja
  • Ušteda na troškovima energije
  • Niski troškovi održavanja
  • Jednostavno korištenje i mogućnost upravljanja putem mobilne aplikacije
  • Ekološki prihvatljivo rješenje s vrlo niskom emisijom CO2
  • Udovoljava nZEB uvjete projektiranja kod novogradnje
  • Široka mogućnost prilagodbe potrebama korisnika

Ukoliko vam se navedene prednosti sustava grijanja s obnovljivim izvorima energije čine dobrim izborom, sada je pravi trenutak za kupnju Altherma dizalice topline jer uz nju dobivate vrhunski Daikin klima uređaj na dar!

Zagrijte svoj dom, a Daikin pod bor stavlja klima uređaj! Više informacija saznajte na Daikin web stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta