Obavijesti

Promo sadržaj

Kakva nas budućnost čeka i koliko mi sami možemo na nju utjecati?

Kakva nas budućnost čeka i koliko mi sami možemo na nju utjecati?

Živimo u mileniju koje ubire plodove ljudskog razvoja i inovacija te velikog napretka u proteklom stoljeću. Otvorili smo vrata svemira, poslali ljude na Mjesec, udarili temelje tehno revolucije. Gledamo kako se futurizam o kojemu rado promišljamo isprepliće sa sadašnjošću i gotovo realistično zamišljamo svijet u idućih 50, 100 ili 200 godina

Način na koji zamišljamo život na Zemlji u skoroj ili daljnjoj budućnosti počiva na sadašnjim saznanjima i poznavanju smjera razvoja tehnologija i društva. Svijetla strana predikcije života podrazumijeva svijet koji je i dalje u službi čovjeka i okoliša, inovacije koje olakšavaju svakodnevicu, štede vrijeme na putovanjima, bolji zdravstveni sustav i uvjeti života općenito. Automatizacija, robotika, nove razine umreženosti i povezanosti... Gotovo sve to pokrila su djela i promišljanja top SF trojca Arthura C. Clarkea, Isaaca Asimova i  Roberta A Heinleina u drugoj polovici prošlog stoljeća.

Budućnost se već događa

Autonomni automobili i letjelice već su tu. U Njemačkoj već postoji samovozeći električni minibus, Britanci su za ovu godinu najavili autonomne automobile na cestama, a i naš je Mate Rimac osmislio koncept takvog vozila. Dronovi se koriste u nadgledanju granica, obrani, a nažalost i u svrhe ratovanja. Od nekih često spominjanih viđenja budućnosti još čekamo leteće buseve i taksije, godišnji odmor u svemiru, tabletu koja liječi sve bolesti, televizore koji će osim slike prenositi okuse i mirise i još mnoštvo drugih čudesa koja će uljepšati naše bivanje na ovom planetu.

... a 30 godina kasnije?

No ne smijemo nikako zaboraviti da smo mi ipak sami kreatori svoje sutrašnjice. Uzalud nam leteći busevi i svemir na dlanu ako ćemo se za 20, 30 ili 40 godina pitati zašto se na vrijeme nismo pobrinuli da si osiguramo sredstva (mirovinu) kako bismo u toj budućnosti uživali.  Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD) prvi je izbor budućih umirovljenika kada razmišljaju i donose odluku o svojim mirovinama, a bavi se isplatom mirovina iz II. obveznog i III. dobrovoljnog stupa.

Naime, osim što vam dobrovoljna štednja može donijeti ekstra kuna od državnih poticaja, odabirom HRMOD-a za isplatu mirovine, možete dodatno oplemeniti svoja ušteđena sredstva. Kako? HRMOD vašom imovinom upravlja odgovorno i pažljivo je ulaže u sigurne oblike imovine kako bi osiguralo dugoročno stabilnu i redovitu isplatu mirovina. U trenutku sklapanja ugovora o mirovini daje obećanje o visini budućih mirovina. Pravovremenim razmišljanjem i pametnim odabirom niti taj čudesni televizor, niti svemir neće biti daleko….. A niti terase Opatije bajne za guštanje u lipnju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ne propustite odličnu Tondach akciju i ostvarite vrijednu uštedu
PROMO

Ne propustite odličnu Tondach akciju i ostvarite vrijednu uštedu

Toplinski set i Tondach krovni prozor sada za cijenu krovnog prozora

Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba?
PROMO

Zaštitni faktor je tek početak: Znate li što još vaša koža treba?

Zaštitni faktor štiti kožu od oštećenja od sunca, preranog starenja kože, opeklina i pigmentnih mrlja te sprječava rak kože. Sve to može biti potaknuto UV zračenjem. Stoga je iznimno važno na kožu lica nanositi zaštitni faktor ne samo u proljeće i ljeto, već i tijekom cijele godine.
Ovog ljeta pobjegnite od svakodnevnih briga
PROMO

Ovog ljeta pobjegnite od svakodnevnih briga

Jednostavno se isključite uz Falkensteiner Hotels & Residences