Obavijesti

Promo sadržaj

Klinika Svjetlost i sigurnost pacijenata u doba korona virusa

Klinika Svjetlost i sigurnost pacijenata u doba korona virusa
3

Klinika Svjetlost kao vodeća privatna oftalmološka institucija uvijek stavlja sigurnost pacijenata na prvo mjesto te je prva u Hrvatskoj uvela sustav tunela za dezinfekciju u svrhu sprečavanja širenja novog korona virusa

Svijet se suočava s novim izazovima. Kako u doba velike mobilnosti ljudi, spriječiti širenje bolesti koja je paralizirala gotovo sve poslovne procese? Zbog specifičnosti i visoke infektivnosti novog korona virusa koji na površinama može preživjeti i do nekoliko dana, nužno je provoditi nove protuepidemijske mjere.

U suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom njemačkom tvrtkom Bauerfeind postavili smo prvi tunel za dezinfekciju s funkcijom raspršivanja dezinficijensa. Radi se o sasvim novom konceptu uređaja kakav se počinje primjenjivati na velikim zračnim lukama diljem svijeta u svrhu sprječavanja i širenja zaraznih bolesti s posebnim naglaskom na aktualnu bolest COVID-19.

Radi se o automatiziranom sustavu koji je izrađen po međunarodnom standardu za sigurnost pacijenata i posjetitelja. Uređaj je jednostavan za korištenje i u samo 7 sekundi automatski isporučuje dezinficijens visoke učinkovitosti u svrhu brze i učinkovite dezinfekcije.

Naime, čak i ako osoba nosi masku kojom se sprječava kapljični prijenos virusa čestice virusa mogu se nalaziti na našoj koži ili odjevnim predmetima. U slučaju da osoba nije zaražena njena odjeća, obuća, te osobne stvari mogu poslužiti kao prijenosni medij za infekciju- npr. osoba je na drugom javnom ili privatnom mjestu bila izložena virusnim česticama koje ostaju na odjeći i mogu se prenijeti na druge ljude ili stvari unatoč higijeni ruku. Prolaskom kroz dezinfekcijski tunel 10 mlaznica isporučuje visoko efikasno dezinfekcijsko sredstvo koje ubija bakterije i viruse, uključujući i novi koronavirus, unutar samo nekoliko sekundi.

Ovom suradnjom Bauerfeinda i Klinike Svjetlost želja nam je osigurati još viši standard zaštite naših pacijenata i posjetitelja kako bi bez straha od zaraze mogli pristupiti dijagnostičkim i terapijskim postupcima u Klinici Svjetlost.

Osim ovog dezinfekcijskog tunela u Klinici Svjetlost provode se mjere sprječavanja širenja novog koronavirusa tako da se provodi stroga kontrola pristupa s nadzorom tjelesne temperature, epidemioloških upitnika, pojačane dezinfekcije prostora te obaveznog korištenja osobne zaštitne opreme u svakom kontaktu kako za pacijente tako i među djelatnicima.

Postavljane ovog dezinfekcijskog tunela želimo omogućiti brže i sigurnije kretanje kako naših pacijenata i poslovnih partnera tako ii viši stupanj sigurnosti za naše medicinsko osoblje. Nadamo se da će ova tehnologija biti prepoznata i od strane drugih poslovnih subjekata s velikim brojem posjetioca kako bi se spriječilo širenje novog korona virusa, COVID-19.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!