Obavijesti

Promo sadržaj

Klonovi napadaju: Važno je pametno birati i čuvati okoliš!

Klonovi napadaju: Važno je pametno birati i čuvati okoliš!
4

U vrijeme kad se sve više i češće priča o ekološkom aspektu u bilo kojem obliku poslovanja, u trenutku kad je zabrinutost za budućnost ove planete upravo zbog industrije sve veća, posebno je važno isticati one koji se aktivno bave tom tematikom

U vrijeme kad se sve više i  češće  priča o ekološkom aspektu u bilo kojem obliku poslovanja, u trenutku kad je zabrinutost za budućnost ove planete upravo zbog industrije sve veća, posebno je važno isticati one koji se aktivno bave tom tematikom i koji dokazuju da se može uspješno poslovati i  imati proizvode na visokoj razini kvalitete, a istovremeno i razmišljati o zraku koji udišemo, prirodi oko nas i budućnosti naše djece i unuka. 

Jedna od takvih, definitivno, je i tvrtka MicroTeam. Kad krenemo objašnjavati zašto je to tako pa dođemo  do činjenice da je ovdje riječ o tonerima, mnogi će možda ostati iznenađeni. 

Međutim, svi  će vjerojatno ostati šokirani kad doznaju da  svake godine čak 350 milijuna uložaka za pisače završi na otpadu! Službeni podaci govore kako se tu radi o 70 %  proizvedenih tonera, a ta se brojka svake godine povećava za čak 12 %, što znači da će nas  2021. godine "zatrpati" čak 616 milijuna odbačenih tonera. Uzme li se u obzir da su to "stvarčice" za čiju je izradu potrebno od litre do dvije nafte, jasno je koliko su ovi podaci alarmantni za okoliš.

MicroTeam, tvrtka sa sjedištem u Kurilovečkoj 1 u Velikoj Gorici, protiv svega se bori na jedini mogući način. Svakog mjeseca u svom proizvodnom pogonu u Kobiliću, mjestu u blizini Velike Gorice, skupi više od deset tisuća praznih tonera, kao i više od dvije tisuće uložaka. Sve te dijelove nakon prikupljanja vrijedni djelatnici rastavljaju, čiste, mijenjaju istrošene dijelove i sastavljaju praktički novi proizvod- reproizvedene tonere, u čemu su vodeća tvrtka u Hrvatskoj. I to je, kako ekološki, tako i u smislu cijene i kvalitete, apsolutno najbolje rješenje.

Na tržištu, postoje originalni toneri, koji su ujedno i najskuplje rješenje. Postoje i klonovi, (ilegalne kopije originala), koji su najjeftinije ali i najlošije rješenje. Treća opcija su upravo reproizvedeni toneri, koji su kvalitetom vrlo blizu originalu, a cijenom su znatno prihvatljiviji.

Kako se rastom informatičke pismenosti i korištenja računala pojavila i puno veća potreba za potrošni materijal - printanje dokumenata, fotografija i sličnih materijala - taj je omjer cijene i kvalitete posebno važan u poslovanju tvrtki, ali i u kućnoj upotrebi.

Reproizvedeni toneri tako su postali idealan način za borbu protiv "klonova", koji su preplavili tržište. Najčešće dolaze iz Kine i jugoistočne Azije. Za njihovu se proizvodnju koriste jeftine sirovine vrlo upitne kvalitete, što dovodi do toga da takvi ulošci samo u iznimnim slučajevima ispišu deklarirani broj stranica, a čak i kad u tome uspiju, kvaliteta ispisa je krajnje upitna. Zbog nekompatibilnosti s pisačem, takvi toneri znaju i značajno smanjiti vijek trajanja samog uređaja.

S druge strane, reproizvedeni toneri kao osnovu imaju originalni uložak, kojemu se nakon rastavljanja i čišćenja mijenjaju svi dijelovi koji pokazuju istrošenost. Nakon zamjene dijelova, uložak se puni prahom, brtvi i ugrađuje mu se novi čip, pri čemu se poštuju patentna prava proizvođača i time osigurava potpuna kompatibilnost s pisačima u kojima se koriste. U prijevodu;  nema nepotrebnog habanja dijelova pisača koji su u kontaktu s uloškom, što znatno produžuje životni vijek pisača. Ukratko, bolje ne može.

MicroTeam

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...