Obavijesti

Promo sadržaj

Koje su prednosti parnog čistača u odnosu na tradicionalno čišćenje metlom i krpom?

Koje su prednosti parnog čistača u odnosu na tradicionalno čišćenje metlom i krpom?
4

Čišćenje parom već dugo se prakticira, a tehnologija je napredovala posljednjih godina pa su mnogi parni čistači odavno zamijenili metle i krpe

Krajnje je vrijeme da i vi prestanete umakati krpe i metle u kantu s vodom i sredstvom za čišćenje, a evo i zašto.

Ako ste se ikada zapitali trebate li parni čistač, vjerojatno ste pomislili na to kako bi bilo lijepo imati ga.

Tim više jer parni čistači zlata vrijede ako želite održavati površine u svome domu i oko njega čistima i bez klica, a sve to uz minimalnu buku. Bez obzira na to trebate li očistiti fuge, osvježiti kuhinjski pod, ukloniti prljavštinu sa zavjese za tuširanje ili očistiti mrlje s kauča, parni čistač pomoći će vam u obavljanju svih ovih zadataka na jednostavan način i bez potrebe za pretjeranim ribanjem.

Parni čistači uvijek će pobijediti tradicionalnu krpu za brisanje. Pri čišćenju podova nećete morati čekati da se osuše, nećete ih morati brisati, nećete morati ni skakutati na prstima pokušavajući zaobići mokre dijelove. Takvi čistači vas neće fizički iscrpiti kao tradicionalan način čišćenja, a ujedno će vam i uštedjeti vrijeme koje ćete s veseljem potrošiti na neku drugu, daleko zabavniju aktivnost. A ako trebate očistiti manju površinu idealni su ručni parni čistači. 

Čistači na paru također nude mogućnost čišćenja površina bez kemikalija, što će se svidjeti mnogima koji su ekološki osviješteni, alergični ili se trude ne koristiti preparate s kemikalijama. Usput, neki parni čistači imaju i spremnike za deterdžent kako bi se olakšalo otklanjanje tvrdokornih mrlja. Lakše ih je upotrebljavati od običnih krpa, jer to su uređaji u kojima je sve na jednom mjestu i poštedjet će vas od toga da umačete krpu u kantu koju morate vući za sobom po podu dok čistite.

U kuhinji uvijek mnogo toga treba očistiti – zidne pločice, staklene i plastične površine, napu, štednjak, sudoper, učvršćenja i okove... Čistač na paru ostavit će cijelu kuhinju higijenski čistom, a sve bez velikog fizičkog napora i ostataka kemikalija iz sredstava za čišćenje. On je spas za svaku kuhinju u kojoj se redovito kuha.

Pri čišćenju tvrdih podnih obloga poput kamena, pločica, PVC-a, laminata ili zatvorenog parketa, parni čistač također osigurava maksimalnu čistoću i higijenu. Roditeljima male djece parni usisavači pomažu da im podovi budu higijenski čisti, a vlasnicima kućnih ljubimaca usisavači na paru olakšavaju čišćenje podova koji su često prljavi.

U kupaonici, prilikom čišćenja zidnih pločica, staklenih i zrcalnih površina, prozora, učvršćenja i okova, tuš-kabina, spojeva, pa čak i pukotina, parni čistači rade savršen posao i osiguravaju apsolutnu higijensku čistoću.

Sigurni smo da je čišćenje jedna od onih aktivnosti koje nevoljko obavljate. Osim vremena koje vam čišćenje oduzima, nerijetko ste tijekom čišćenja izloženi i kemikalijama.

Sada postoji isplativ i vremenski učinkovit način uklanjanja bakterija, prljavštine i alergena s gotovo svih površina u kući. Pa ako se još pitate je li vam potreban, odgovor je samo jedan: "Da, jedva čekam da ga iskušam!"

Parni čistači imaju brojne namjene, s njima možete očistiti:

  • keramičke ili porculanske pločice
  • staklena vrata tuš-kabina
  • parkete
  • terase popločene kamenom
  • tračnice vrata na terasi 
  • fuge
  • tepihe
  • kaveze za kućne ljubimce izrađene od metalne žice
  • vanjske dijelove raznih uređaja
  • vrtni namještaj i još mnogo toga

Kupnjom parnog čistača imožete uštedjeti znatnu količinu vremena na čišćenju, a i ekološki je učinkovitije jer uređaji na paru mogu smanjiti potrebu za proizvodima za čišćenje na kemijskoj bazi – sve što trebate jest voda iz slavine.

Na tržištu postoje mnogi proizvodi za čišćenje parom koji nude više funkcija, no najbolje bi bilo odabrati one koji nude najbolju vrijednost za uloženi novac.

Stoga treba razmisliti o ulaganju u visokokvalitetni model s više funkcija jer ćete njime moći obaviti i mnoge druge poslove, primjerice osvježiti tepihe, a tvrdi podovi će zablistati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline