Obavijesti

Promo sadržaj

Koliko dobro znate kako se brinuti o svojoj koži ljeti?

Koliko dobro znate kako se brinuti o svojoj koži ljeti?
2

Visoke ljetne temperature čine da naša koža djeluje. Kako da uživate u ljetu dok umanjujete štetne učinke sunčeve svjetlosti na našu kožu?

Pravilo broj 1: SPF

Svi se dermatolozi slažu da bez kreme sa SPF faktorom ne bismo trebali izlaziti iz kuće ujutro. Da bi se osigurala dovoljna zaštita, potrebno je posegnuti za zaštitnim faktorom od 30 ili više. Potrebno je namazato svaki centimetar tijela koje će biti izloženo izravnoj sunčevoj svjetlosti. Ne zaboravimo kapke, uši ili usne. Jednako je važna i količina kreme koju koristimo. Za lice nam treba oko pola žličice. Krema koju smo nanijeli ujutro neće biti učinkovita tijekom cijelog dana, pa ju je potrebno ponovno nanijeti nakon nekoliko sati. Bogatu ponudu krema za sunčanje možete pronaći i u e-trgovini Notino. Unesite Notino kod za popust prilikom narudžbe i uštjedite. I ne zaboravite da se krema za sunčanje mora nanositi najmanje 20-30 minuta prije izlaska na sunce.

Posegnite za nekomedogenim make-upom

Visoke ljetne temperature u kombinaciji s nošenjem respiratora i maski mogu dovesti do akni kod ljudi koji inače ne pate od kožnih problema. Pazite da šminka koju koristite ima nekomedogenu naljepnicu, odnosno šminku koja ne začepljuje pore. Ako je vaša koža bez problema i ne treba joj tako veliko pokrivanje, bit će dovoljne i BB ili CC krema. I naravno, ne zaboravite koristiti kupone prilikom kupovine.

Odaberite svjetlije teksture

Baš kao što nakon zime bacamo kapute i džempere i biramo tanju odjeću, tako i naša koža ljeti treba svjetlije teksture i manje slojeva. Guste kreme, koje su namijenjene zimi, nepotrebno će opteretiti kožu. Odaberite svjetlije teksture za kreme, gelove za čišćenje i make-up. Za vrlo masnu kožu koristite proizvode na bazi gela ili spreja. Pokušajte ograničiti i broj proizvoda koje nanosite na kožu. Previše proizvoda može začepiti pore ljeti i dovesti do akni ili upala. Danas je na tržištu nekoliko multifunkcionalnih proizvoda koji sadrže SPF zaštitu, hidratiziraju i istodobno ujednačavaju tonus kože.

Ne zaboravite na piling

Pogotovo ljeti, izuzetno je važno koristiti pilinge koji pomažu uklanjanju viška sebuma i mrtvih stanica kože s kože. Djeluje kao prevencija protiv akni i umorne kože. Međutim, obratite pažnju na učestalost takvih tretmana. Ne biste ih trebali raditi vrlo često kako biste izbjegli dehidraciju i suhoću kože. Ne zaboravite dovoljno hidratizirati kožu nakon nanošenja pilinga.

Uključite antioksidanse u njegu kože

Antioksidanti pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala. Imaju hidratantne i učvršćujuće učinke. Zahvaljujući njima, koža izgleda bistrije, glađe i poboljšava cjelokupni izgled kože. Uklanjaju znakove starenja, a pomažu i u proizvodnji kolagena. Udvostručite učinak antioksidansa na kožu uključivanjem u prehranu.

Zaštitite se

Osim proizvoda sa zaštitnim faktorom, od štetnih utjecaja sunca možete se zaštititi i na druge načine. Nosite odjeću koja pokriva veći dio kože. Veliki šešir za sunčanje ili druge pokrivače za glavu i sunčane naočale trebali bi biti naravno kako bi zaštitili osjetljivu kožu ispod očiju. Ne budite cijeli dan na izravnoj sunčevoj svjetlosti, a velik dio dana provedite u sjeni ili pod suncobranom.

Slijedite pijeći režim

Primanje dovoljno tekućine ne samo da utječe na naše zdravlje, već je i odgovorno za izgled kože. Obilje tekućine osigurava elastičnost kože, jedinstveni ton kože i pomaže u smanjenju bora i sprječavanju preranog starenja kože. Ako ne volite čistu vodu, možete je kušati s mentom, limunom ili đumbirom.

Ne zanemarujte prevenciju

Pažljivo pripazite na znakove na tijelu i pripazite na promjene. Ako bilo koja oznaka promijeni oblik, boju, veličinu ili se rubovi značajno promijene, trebali biste posjetiti dermatologa. Provjerit će ih i po potrebi ukloniti one rizične.

Važan savjet za kraj

Izbjegavajte boravak na suncu kada je sunčeva svjetlost najintenzivnija, a to je između 11 - 15 sati. Također, ne zaboravite zaštititi kosu koja može postati pretjerano suha zbog vrućih temperatura. Ako uzimate lijekove, pobrinite se da oni ne budu isključeni tijekom boravka na suncu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!