I jetra će biti zahvalna - ove navike morate usvojiti ako želite zdravo tijelo i zdrav duh | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

I jetra će biti zahvalna - ove navike morate usvojiti ako želite zdravo tijelo i zdrav duh

I jetra će biti zahvalna - ove  navike morate usvojiti ako želite zdravo tijelo i zdrav duh
2

Prethodnih godinu dana više no ikad sjedimo doma. Pred računalima ili TV-om fizička aktivnost je smanjena, a upravo jednoličan boravak doma češće nas potjera po neke grickalice ili do hladnjaka

Nažalost, sve to ostavlja trag na našem organizmu. I taj veliki trbuh i ti kilogrami viška samo su vanjska manifestacija neravnoteže u našem organizmu.

Jetra pod stalnim (pre)opterećenjem

Pretjerani unos hrane, pogotovo prerađene, masne, teške i bogate ugljikohidratima opterećuje našu jetru. Jetra je nevjerojatan organ koji čisti naš organizam od toksina i ima mogućnost regeneracije, ali do određene granice. Figurativno, stalno guranje preko ruba slabi kapacitete i jetra postaje bolesna. 

Woman Holding Remote Control And Eating Popcorn Relaxing On Couc

Uzroke nakupljanja masti u jetri nalazimo u prekomjernoj tjelesnoj težini, poremećajima metabolizma masti, nekim lijekovima, u šećernoj bolesti te kao posljedicu nekih kroničnih bolesti. Najčešće masna jetra nema simptoma te je stoga važno redovito posjećivati liječnika i pokušati voditi zdrav život.

Promjena životnih navika na vrijeme

Promjena životnih navika na vrijeme može dovesti i do poboljšanja nalaza. To naravno uključuje zdravu prehranu u primjerenim količinama, izbjegavanje pržene, masne i prerađene hrane te svakodnevnu fizičku aktivnost primjerenu organizmu i godinama.

Za jetru je posebno važno kloniti se štetnih navika kao što su česta konzumacija alkohola i pušenje cigareta. Osim promjene životnih navika, potpora se može naći u dodacima prehrani za poboljšanje funkcije jetre.

Silimarin kapsule obogaćene kolinom

U ljekarnama tako možete pronaći Silimarin 3-aktiv kapsule koje uz kolin koji doprinosi održavanju normalne funkcije jetre sadrže i ekstrakte sikavice, artičoke i lista zelene masline. Važno je naglasiti kako i sikavica i, što je manje poznato, artičoka u kapsulama sadrže glavnu djelatnu tvar – silimarin.

Kombinacija navedena 3 biljna ekstrakta obogaćena kolinom čine Silimarin 3-aktiv jedinstvenim proizvodom za jetru. Dovoljno je uzeti jednu kapsulu nakon obroka. Silimarin 3-aktiv kapsule dio su hrvatske Pharmoval linije dodatak prehrani i možete ih pronaći u svim ljekarnama kao i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Godinu dana prije punoljetnosti: Kako se rodio Weekend Media Festival
PROMO

Godinu dana prije punoljetnosti: Kako se rodio Weekend Media Festival

Nakon 17 godina, kraj ljeta bit će obilježen najvećim i najspektakularnijim Weekendom do sada, a jedna ulaznica omogućuje upad na sva tri festivala – Weekend.17, HR.Weekend i AI Weekend + extra Finance Weekend

Ekskluzivne fotografije: Livaja je spreman i fit, a kad je takav, sjajan je i u vezi i u vrhu napada
MNOGI ĆE SE IZNENADITI

Ekskluzivne fotografije: Livaja je spreman i fit, a kad je takav, sjajan je i u vezi i u vrhu napada

Livaja je fit, ne pamtimo ga ovako elegantnog od kad se vratio na Poljud. Potvrđuju to uostalom i fotografije koje smo snimili nakon utakmice u Radomlju. Ni traga višku kilograma o kojima se naveliko špekulira...
Studentica Nika otvorila bar u Vodicama inspiriran Tajlandom: 'Cijeđene lubenice su nam hit'
RADI, STUDIRA I SNIMA ZA TIKTOK

Studentica Nika otvorila bar u Vodicama inspiriran Tajlandom: 'Cijeđene lubenice su nam hit'

Beach bar Melon Bay otvorila je studentica novinarstva Nika Elez, a na ideju je došla kad je otputovala u Tajland i probala svoje najdraže voće u cijeđenom obliku