Obavijesti

Promo sadržaj

Konzum i Mastercard četvrtu godinu zaredom pomažu u borbi protiv siromaštva djece

Konzum i Mastercard četvrtu godinu zaredom pomažu u borbi protiv siromaštva djece
2

Od svake transakcije Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske od 20. prosinca 2021. do 15. siječnja 2022. odvajaju se sredstva za pomoć djeci Hrvatske i Ruande

I ove godine Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u pružanju pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj s djecom predškolske i školske dobi, kao i UN-ovom Svjetskom programu za hranu. U kampanji koja traje od 20. prosinca 2021. do 15. siječnja 2022. od svake transakcije Mastercard® i Maestro® karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, izdvajat će se dio sredstava, a prikupljena donacija će se u jednakom omjeru uručiti Udruženju „Djeca prva“ te World Food Programmeu, a sve u svrhu smanjenja broja siromašne djece u Hrvatskoj te osiguravanja školskih obroka u Ruandi. 

Globalna kriza izazvana pandemijom bolesti COVID-19 utjecala je značajno na sve sfere ljudskog života, a pogođeno gospodarstvo neminovno je doprinijelo većem siromaštvu pri čemu nažalost nisu izuzeta ni djeca. Prema brojkama iz UNICEF-a, 700 milijuna ljudi diljem svijeta živi u iznimnom siromaštvu. Iako čine trećinu globalne populacije, djeca predstavljaju više od pola tog broja – naime, 356 milijuna djece u svijetu živi u iznimnom siromaštvu. Čak i u najbogatijim zemljama, jedno od sedmero djece je siromašno.

U isto vrijeme, dok je gotovo 38 milijuna djece diljem svijeta pretilo, samo u Africi bi broj pothranjenih do 2030. mogao sa sadašnjih 20% narasti na preko 50% cjelokupnog stanovništva kontinenta. Upravo je Svjetski program za hranu, s kojim je 2012. Mastercard sklopio partnerstvo te svake godine u sklopu kampanje Priceless Causes doprinosi osiguranju sredstva, jedna od najvećih globalnih inicijativa koja se bori da se taj scenarij i ne ostvari. Krovni cilj ove globalne inicijative je da se do 2030. godine osigura 100 milijuna školska obroka u najugroženijim dijelovima svijeta.

Neumoljivi globalni trend prate i brojke o socijalno ugroženima u Hrvatskoj. Prema istraživanju Ekonomskog instituta („Dječje siromaštvo i strategije nošenja sa siromaštvom kućanstava u Hrvatskoj“) iz 2019. godine, gotovo 300.000 djece u našoj zemlji živi u siromaštvu, često bez osnovnih životnih potrepština. Navedeno istraživanje iznosi još jednu poražavajuću statistiku: svaki peti član siromašnih obitelji izjavio kako je barem jedan član kućanstva u zadnjih mjesec dana išao gladan na spavanje.

Partnerstvo s Konzumom nastavak je Mastercardovih aktivnosti u sklopu globalnog partnerstva sa Svjetskim programom za hranu te borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Uz donaciju za školske obroke u Ruandi, donacija će biti dodijeljena i Udruženju „Djeca prva“ koje radi s djecom, mladima i obiteljima koje žive u rizičnim uvjetima. Cjelokupni iznos donacije namijenjen Udruženju „Djeca prva“ bit će iskorišten za pružanje izravne humanitarne pomoći  obiteljima s djecom školske i predškolske dobi.

„Doniranim sredstvima roditelji će moći kupiti neophodnu hranu i higijenske potrepštine, što im njihova redovna primanja, nažalost, ne omogućavaju, te na taj način svojoj djeci osigurati minimalne uvjete za zdrav rast i razvoj”, istaknula je Sonja Vukadinović iz Udruženja "Djeca prva". „Odrastanje u siromaštvu dokazano je povezano sa slabije razvijenim socijalnim vještinama i lošijim školskim uspjehom djece te posljedično završavanjem nižeg stupnja obrazovanja i slabijim šansama za zaposlenje. Svojim djelovanjem nastojimo prekinuti taj krug siromaštva, a ovo je jedan od načina na koji to činimo.“

Potrošačima se ne naplaćuje nikakav donacijski iznos na iznos njihove kupnje, a sav trošak donacije snose isključivo Konzum i Mastercard. Za detalje posjetite mastercard.hr i konzum.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!