Obavijesti

Promo sadržaj

Koronavirus gradi zidove. EU gradi mostove

Koronavirus gradi zidove. EU gradi mostove
2

Europska unija, kao jedan od najvećih svjetskih donatora humanitarne pomoći, ponovno je potvrdila svoju predanost svjetskoj solidarnosti tijekom pandemije

U svibnju 2020. pokrenula je niz letova u okviru EU-ovih humanitarnih zračnih mostova za dostavljanje ključnog osoblja i humanitarne pomoći u područja u kojima su oni najpotrebniji te uz to pomogla stotine državljana EU-a vratiti u domovinu. Letove je u potpunosti financirao EU i dokaz su toga da je naš odgovor na virus puno djelotvorniji kada surađujemo.

Upoznajte Michaela – gradi mostove za borbu protiv virusa

Michael je voditelj programa koji radi za Glavnu upravu Europske komisije za europsku civilnu zaštitu i europske operacije humanitarne pomoći. Michael je stacioniran u Južnom Sudanu gdje je pomogao u koordinaciji dvaju humanitarnih zračnih mostova koje su organizirali EU, Italija, Francuska i nacionalna tijela Južnog Sudana, uz pomoć kojih su dostavili ukupno 89 tona medicinske opreme i humanitarne pomoći u tu regiju. „Za pobjedu nad koronavirusom moramo surađivati i solidarizirati se s onima koji su najugroženiji“, rekao je Michael.

Mostovi diljem svijeta

No Michael ne radi sam. Naime, tijekom prva 3 mjeseca inicijative humanitarnih zračnih mostova, EU je organizirao 60 letova u zemlje diljem svijeta koje su se našle u humanitarnoj krizi. Tim je letovima prevezeno više od 1.100 tona opreme, uključujući sve od osobne zaštitne opreme pa do laboratorija za testiranje na koronavirus te više od 1.700 stručnjaka.

Uspješni letovi u okviru zračnih mostova uspostavljeni su do Afganistana, Burkine Faso, Srednjoafričke Republike, Čada, Demokratske Republike Kongo, Etiopije, Gvineje Bisau, Haitija, Irana, Iraka, Republike Côte d’Ivoire, Libanona, Malija, Nigerije, Perua, Demokratske Republike Sveti Toma i Prinsipe, Južnog Sudana, Sudana, Venezuele i Jemena – a taj se popis svaki tjedan povećava.

Solidarnost u teškim vremenima

Humanitarni zračni mostovi samo su jedan dio odgovora Europske unije na koronavirus na globalnoj razini. Spajanjem sredstava EU-a i njegovih država članica pod ujedinjenim pristupom nazvanim „Tim Europa“, EU je izdvojio 36 milijardi eura za podršku zajednicama diljem svijeta za borbu protiv virusa. Zahvaljujući radu ljudi poput Michaela u uspostavljanju i olakšavanju humanitarnih zračnih mostova i drugih inicijativa predvođenih EU‑om, ranjive zemlje su jače i bolje pripremljene za rješavanje izazova koje donosi koronavirus.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!