Obavijesti

Promo sadržaj

Koronavirus ne pogađa samo zdravlje, već i financijska tržišta

Koronavirus ne pogađa samo zdravlje, već i financijska tržišta
2

Velike svjetske burze su uzdrmane pojavom koronavirusa jer ulagači procjenjuju posljedice i dužinu trajanja trenutačne zdravstvene krize. Gospodarstvo Kine koje je najugroženija, nije jedino koje trpi posljedice

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati na svjetskoj burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili žele saznati više, pripremio je besplatni vodič “Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič “Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike” preuzmite ovdje.

Američko tržište dionica se i dalje nalazi blizu rekordno visokih razina. U takvim situacijama, ulagačima je potrebno iznimno malo vremena kako bi postali živčani, pa smo prethodnih dana bili svjedoci povlačenja cijena dionica. Indeks dionica Dow Jones je 31. siječnja izgubio preko 600 poena, što je najveći pad cijena dionica na Wall Streetu u posljednjih šest mjeseci. U tom periodu tvrtke kao što su Walt Disney, Starbucks, Lufthansa, British Airways i Apple su objavile kako zatvaraju svoje radnje, obustavljaju putovanja i na druge načine smanjuju poslovanje u oblastima pogođenim virusom. Na Londonskoj burzi među najvećim gubitnicima su rudarske tvrtke Rio Tinto i Glencore zbog straha da bi potražnja za metalima i mineralima u Kini mogla opasti.

Skoro 400 milijardi dolara izbrisano je sa Šangajske burze koja se sa zakašnjenjem otvorila nakon proslave lunarne Nove godine. Narodna banka Kine već je ubacila dodatnih 1,2 milijarde juana (preko 170 milijuna dolara) u kineski bankarski sustav sa ciljem jačanja gospodarstva. Kao posljedica, juan je opao u odnosu na ostale valute, naročito u odnosu na dolar. S druge strane, australski i novozelandski dolar također su pretrpjeli pad jer su gospodarstva dvije najudaljenije zemlje usko povezana sa Kinom koja je njihov najveći trgovinski partner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Besplatni vodič “Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike” preuzmite ovdje.

U međuvremenu, cijena zlata se pored povremenih oscilacija i dalje održava blizu najviših razina od 2013. godine. Zlato na tržištu tradicionalno poprima ulogu financijskog utočišta kome ulagači pribjegavaju u kriznim periodima.

I dok cijena zlata raste, cijena sirove nafte je pod velikim pritiskom. Samo nekoliko tjedana nakon pojave koronavirusa, potražnja za naftom u Kini smanjena je za 20% zbog obustave zrakoplovnih letova, cestovnog prijevoza i proizvodnje. Kina je najveći svjetski uvoznik nafte, tj. potroši 13 na svakih 100 barela koji se proizvedu u svjetu. Smanjenje kineske potrošnje se odražava na cjelokupnu svjetsku potrošnju čime su pogođene velike naftne tvrtke.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive