Obavijesti

Promo sadržaj

Krenimo zajedno u jesensku Školu u šumi

Krenimo zajedno u jesensku Školu u šumi
4

Jesen u šumi ima svoju posebnu draž. Boje koje šuma dobije u to doba godine rijetko koga ostavlja ravnodušnim a jesenski plodovi poput kestenja i gljiva mame brojne ljubitelje prirode da svoje slobodno vrijeme provedu u šumi.

Jesen je i vrijeme kada se školarci zagrijavaju u školskim klupama iako im zov ljeta još uvijek bruji u glavi. Stoga je jesen idealno vrijeme za školu u prirodi gdje školarci provedu vrijeme nastave učeći o vrijednostima koje nam nudi šuma.

Uz brojne različite edukativne suradnje s lokalnom zajednicom, udrugama i institucijama, gdje surađuju na razlitim aktivnostima poput sadnje ili čišćenja šuma, Hrvatske šume već duži niz godina organiziraju i projekt Škola u šumi, šuma u školi. U tom projektu šumari uče školarce o vrijednostima šuma i ekosustava te o važnosti gospodarenja šumama i silnim koristima koje imamo upravo iz razloga što se šumama gospodari na održiv i prirodi prihvatljiv način.

O pozitivnim iskustvima svjedočimo svake godine kad se na stotine školske djece koja su prošla program Škola u šumi, šuma u školi vrati u školske klupe s osmjehom na licu i sa stečenim novim znanjima koja će u budućnosti od njih stvoriti odgovorne i ekološki osviještene građane.

S pozitivnim iskustvima vraćaju se i nastavnici, koji nerijetko traže od šumara da se posebno za njih organizira edukativna radionica jer im obilazak sa stručnom osobom daje nove poglede i mogućnosti u razvoju obrazovnih procedura i tehnika.

Program Škola u šumi, šuma u školi odobren je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje kao i od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se provodi na cijelom teritoriju Republike Hrvatske i prilagođen je posebnostima pojedinih regija. Dovoljno je javiti se u najbližu podružnicu Hrvatskih šuma i dogovoriti termin, a sve ostalo prepustite struci

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.