Obavijesti

Promo sadržaj

Kupujete na webu? Obavezno pročitajte!

Kupujete na webu? Obavezno pročitajte!
3

U Hrvatskoj postoji samo jedna organizacija koja je ovlaštena za izdavanje europske oznake povjerenja EMOTA i podjelu oznake CERTIFIED SHOP® koja vam pomaže kupovati kod pouzdanih trgovaca

Hrvatska je jedna od zemalja EU u kojoj web trgovci mogu pridobiti europsku oznaku EMOTA, a s njom i nacionalnu oznaku povjerenja CERTIFIED SHOP®. Time se i naši trgovci mogu pridružiti zajednici 17.000 trgovaca s ovom europskom oznakom sigurne kupovine.

Kupujete na webu? Onda ste se već puno puta upitali jesu li vaši podaci sigurni i je li trgovac zaista vrijedan vašeg povjerenja. Upravo zato, u Hrvatskoj je u travnju 2016. godine pokrenuta neovisna institucija Shopper's Mind Hrvatska koja je dobila licencu za podjelu oznake EMOTA.

Oprez - nisu sve oznake povjerenja iste!

 

Vrlo je važno da znate prepoznati oznaku povjerenja koja vas zaista štiti kao kupca! Neke oznake se mogu jednostavno kupiti, i tako ne pružaju kupcima nikakvu sigurnost već samo izgledaju lijepo na stranici trgovaca. Opet, druge oznake koje se dijele na hrvatskom tržištu imaju u pozadini neki način provjere trgovine, ali se on odnosi uglavnom samo na tehničke karakteristike web shopa.
CERTIFIED SHOP® oznaka mora biti postavljena tako, da sa klikom na nju u svakom trenutku dolazite do aktivnog certifikata trgovca!

Oznake EMOTA i CERTIFIED SHOP® podjeljuju se trgovcima koji:
•    dostižu visoke ocjene kupaca koje se provjerava kroz anketu o zadovoljstvu neposredno nakon obavljene kupovine
•    dostižu visoku sukladnosti s europskim tehničkim standardima sigurne web kupovine
•    imaju pozitivnu ocjenu iskustva skrivenog kupca

Ovaj trostruki „test“ trgovina koje su u certifikacijskom postupku može trajati i do mjesec dana, ali zato web trgovac dobiva certifikat i oznaku koja zaista označava sigurnu i pouzdanu web kupovinu unutar cijele Europske Unije.


Kako prepoznati pouzdane web trgovce?


Oko 40 hrvatskih web trgovina odlučilo se certificirati za ovu oznaku povjerenja i time pokazati kupcima da su vrijedni povjerenja. Certifikacijski postupak nije nimalo jednostavan, ali time daje iznimno visoku vrijednost u usporedbi s drugim oznakama povjerenja koje provjeravaju samo nekoliko tehničkih aspekata web stranice.

Neke od certificiranih hrvatskih trgovina su conrad.hr, ekupi.hr, emmezeta.hr, lijepa.hr, mall.hr, metroshop.hr, ponudadana.hr, sensilab.hr i sonusart.hr

Pouzdanog web trgovca možete prepoznati po oznaci povjerenja koju ima istaknutu na više mjesta u web trgovini. Oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA najčešće možete pronaći u zaglavlju ili podnožju stranice, u košarici sa proizvodima, kod opisa proizvoda i na drugim pozicijama.

PAŽNJA! Iznimno je važno da na web stranici trgovca na kojoj primijetite oznaku CERTIFIED SHOP® uvijek kliknete na nju i na poveznici provjerite valjanost certifikata.

Obrazujte se i kupujte sigurno u web trgovinama


Upoznajte se s detaljima oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA, saznajte što obilježava broj zvjezdica u oznaci te pronađite odgovore na druga često postavljena pitanja.

•    Popis web trgovaca s oznakom CERTIFIED SHOP® »
•    Informacije za potrošače »
•    Informacije za web trgovce »

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini