Obavijesti

Promo sadržaj

LG SC9S Soundbar – Idealan partner OLED C serije i dodatak za dnevnu razonodu

LG SC9S Soundbar – Idealan partner OLED C serije i dodatak za dnevnu razonodu
5

LG SC9S je sve ono što tvrdi da jest – potvrđuje svoju reputaciju kao moćan Dolby Atmos soundbar koji u potpunosti iskorištava svoje mogućnosti i pruža korisnicima izvanredno optimiziran zvuk

Borba za prevlast na živahnom Dolby Atmos tržištu nikad nije bila intenzivnija, a LG je tijekom 2023. godine bacio rukavicu konkurenciji lansiranjem svog SC9S soundbara. Zahvaljujući impresivnim performansama i značajkama koje je „ugurao“ u ovaj sustav, LG se može pohvaliti svestranim audio rješenjem koje isporučuje impresivno 3D audio iskustvo i kristalno čiste dijaloge što je, generalno govoreći, kod Atmos soundbarova često kamen spoticanja. Iako je inicijalno zamišljen kao audio ekstenzija OLED evo C serije televizora, novi LG-ev 3.1.3 soundbar vrijedi vremena i pažnje čak i u slučaju kad korisnici ne posjeduju jedan od tih tvrtkinih premium, high-end panela jer se ova snažna traka s mnoštvom značajki savršeno uklapa u priču i s drugim televizorima.

LG SC9S optimalna je opcija koja ne preskače kvalitetu. Sa svojim elegantnim dizajnom i čvrstom izradom, ovaj soundbar neprimjetno će se uklopiti u bilo koji sustav kućne zabave. Na stranu s dobrim izgledom, SC9S stvoren je kako bi pružio impresivnu kvalitetu zvuka s jasnim visokim tonovima i dubokim basom. Njegove značajke i mogućnosti povezivanja čine ga svestranim izborom za sve audio potrebe, bilo da je riječ o filmovima, glazbi ili igricama.

LG SC9S već se može pohvaliti i impresivnim dizajnom i kvalitetom izrade. Svojim elegantnim i modernim izgledom, bez problema će nadopuniti bilo koju postavku za kućnu zabavu. Soundbar je izrađen od čvrstih materijala koji osiguravaju izdržljivost i dugovječnost. Očigledna je pažnja posvećena detaljima u njegovom dizajnu, što ga čini atraktivnim dodatkom vašem životnom prostoru, bilo da je montiran na zid ili postavljen na TV postolje.

Wow Synergy

LG je uveo skup značajki nazvan Wow Synergy kako bi unaprijedio besprijekornu integraciju između svojih televizora i soundbarova. Pored nosača, ostala dva elementa odnose se na WowCast i Wow Orchestra. WowCast omogućuje streaming bežičnog audiozapisa bez gubitaka bez gubitaka u prijenosu, dok Wow Orchestra djeluje kao način obrade zvuka koji usklađuje ugrađene zvučnike televizora s audio izlazom zvučne soundbara. Što se tiče značajki i mogućnosti povezivanja, LG SC9S je također na vrhu.

Značaj najboljih soundbarova koje podržavaju Dolby Atmos leži u njihovoj sposobnosti reproduciranja glazbe na pun, prirodan i bogat način. Pretvoriti jedno rješenje u cjelovito 3D iskustvo, koje je ne tako davno zahtijevalo cijeli niz zvučnika razmještenih uokolo u prostoru, nije jednostavan zadatak, a SC9S svakako pokazuje da je za to sposoban. Govoreći o zanimljivim talentima u pogledu razvoja specifičnih ekosustava, jedna od najviše istaknutih značajki SC9S-a je njegova integracija s Wow Orchestra sustavom koji je dizajniran kako bi sinkronizirao soundbar s ugrađenim zvukom LG televizora C2 i C3 serije. S druge strane, zvučnici televizora također naglašavaju samu tonalnost soundbara i čine zvuk oštrim i trodimenzionalnim. Dodatni visokotonski zvučnik pomaže u kreiranju impresivnih zvučnih efekta koji proširuje zvuk izvan granica samog soundbara i stvara osjećaj kinematografske prostornosti.

Uz sve to, LG SC9S soundbar kompatibilan je s C OLED serijom iz 2022., 2023. i sasvim očekivano, 2024. godine.

Obilje dodataka i opcija

SC9S podržava gotovo sve glavne zvučne formate, između ostalog i Dolby TrueHD te DTS-HD Master Audio. S privlačnim značajkama koje mnogi konkurenti nemaju, uključujući i EQ postavke za definiranje zvuka koji najbolje odgovara uhu korisnika, dodatni HDMI 2.1 ulaz, podršku za DTS:X 3D i IMAX Enhanced zvuk zajedno s 120HZ VRR ALL za bolje igračko i video iskustvo, LG je kroz SC9S dokazao da na tržište plasira samo čvrste vrijednosti. Drugim riječima, malo se soundbarova u ovom cjenovnom rangu može nositi sa svim ovim značajkama.

Osim toga, SC9S koristi AI Room Calibration, funkciju koja analizira izlazni zvuk i automatski ga prilagođava kako bi poboljšala performanse niskih frekvencija. Također, tu je i AI Sound Pro, koji analizira audio signal i automatski primjenjuje najprikladnije postavke, osiguravajući najbolji zvuk za filmove, sport, glazbu ili bilo koju drugu vrstu sadržaja.

Upravljanje postavkama nikad nije bilo jednostavnije

Kontrole na LG SC9S su jednostavne i intuitivne za navigaciju. S nekoliko osnovnih gumba lako je prilagoditi glasnoću, mijenjati ulaze i prilagođavati audio postavke prema osobnim preferencijama.

Funkcije glasnoće i isključivanja zvuka na SC9S mogu se kontrolirati pomoću daljinskog upravljača televizora kompatibilnog s HDMI CEC-om kada je povezan putem HDMI kabela. Ako se ne koristi HDMI veza, funkcije glasnoće i isključivanja zvuka zvučne trake mogu se izravno kontrolirati pomoću LG-evog tipičnog IR daljinskog upravljača. Sam daljinski upravljač soundbara je jednostavan za korištenje i ima jednostavan raspored. Kada se pritisne gumb za informacije na daljinskom upravljaču, glasovna obavijest iz konzole označava vrstu zvuka koji se reproducira (uključujući Dolby Atmos i DTS:X). Svi kontrolni elementi su lako dostupni, a kontrole za uključivanje, glasnoću i reprodukciju putem WiFi-a adekvatno su označene.

Zaključno, LG SC9S Soundbar pruža izuzetnu vrijednost i nudi beskompromisnu kvalitetu zvuka uz elegantan dizajn i pouzdanu izradu. Svestrane mogućnosti povezivanja omogućuju jednostavnu integraciju s različitim uređajima, dok jednostavno postavljanje i intuitivne kontrole čine korištenje jednostavnim. Ukratko, LG SC9S je sve ono što tvrdi da jest – moćan Dolby Atmos soundbar koji maksimalno koristi svoje atribute i koji po pitanju optimizacije zvuka apsolutno izlazi ususret korisnicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo ljeto zaštita od insekata i sunca je važnija nego prije. Evo kako odabrati prirodnu
PROMO

Ovo ljeto zaštita od insekata i sunca je važnija nego prije. Evo kako odabrati prirodnu

Ako se na nešto može računati, to je činjenica da će ljeto biti vruće, UV zračenje jako, a komaraca i krpelja u izobilju

Neobični zarolani kroasani s belgijskom kremom postat će vaša go-to slastica
PROMO

Neobični zarolani kroasani s belgijskom kremom postat će vaša go-to slastica

U Račkoga 10 odsad ćete moći kupiti svoju omiljenu kavu i neki slatki ili slani zalogaj i nastaviti u svoj dan sretniji i poletniji.
Dobitnik iz Hrvatske bogatiji za 2 milijuna eura, evo kamo ide jackpot
PROMO

Dobitnik iz Hrvatske bogatiji za 2 milijuna eura, evo kamo ide jackpot

Sretni dobitnik iz okolice Bjelovara, osvojio je SuperJackpot u iznosu od 2.042.009 eura.